Еразъм и кредити

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

louve
В началото бе словото
Курс: първи

Еразъм и кредити

Мнение от louve »

Здравейте! Незнам къде да пиша дано не е проблем, че е тук.
Имам запитване - тъй като аз съм в момента във Франция и предметите не ми съвпадат с тези, които учат колегите ми в Софийския през този семестър искам да попитам някой знае ли дали ще е проблем ако от тук имам само 21 кредита, а не 30 и да си отида на изпитите в България?
Благодаря
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Еразъм и кредити

Мнение от Търговецът на кристал »

То май зависи в кой факултет си и как са уредени нещата при вас конкретно. Аз бях във ФЖМК, не ми съвпадаха предметите, скъсах си задника от учене, взех двойно повече изпити от местните студенти (бях се записала на всичко възможно и си ходех съвсем чинно) и взех адското количество кредити. И като се прибрах тук, си държах всички изпити в СУ и тия кредити от Финландия не фигурират в дипломата ми изобщо - имам си ги просто на отделен документ, издаден ми от тамошния университет, защото се оказа огромно разкарване да ми ги признаят. Щях да изтъркам коридорите на Ректората и факултета и трябваше да водя усилена кореспондеция с финландския университет, готвейки се за 8те изпита в София.
Е, теглих им една и толкова.

Просто пиши мейл на секретарките във факултета си, или още по-добре - на отговорника ви за Еразъм, трябва да имате такъв преподавател. Ако някой изобщо може да ти каже как стоят нещата, би следвало да е той.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
misspapazova
От дъжд на вятър
Специалност: Испанска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Еразъм и кредити

Мнение от misspapazova »

Привет на всички :D
на Еразъм съм в Испания, трябва да взема тук 30 кредита, ако взема по-малко щя бъде ли някакъв проблем после, тъй като в документите пише, че ще трябва да се връщат целите стипендии, ако кредитите не бъдат покрити, но от международен отдел не казват нищо конкретно...
:bounce: :D
Me gustaría inventar un paí­s contigo para que las palabras como patria o porvenir bandera, nación, frontera, raza o destino tuvieran algún sentido para mí
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”