Абе не знам, ама като бях малка направо си умирах от страх като даваха "Досиетата Х".
Иначе са ми се сбъдвали и на мен сънища, обаче все глупости. Никакви числа от тотото, никакви теми за изпити...нищо. Все някакви битови дреболии, които ако не бях разказвала на други хора седмици или дори месеци преди да се сбъднат, щях да си мисля, че са обикновени дежавута.
Най-ярко си спомням как в началото на седми клас, още преди изпитите за кандидатстване в гимназиите, сънувах първото ми междучасие в бъдещото ми училище - абсолютно същият коридор, същите решетки на прозореца, същата ламперия, същата светлина, същите хора и същият шум около мене. Единственото впечатляващо нещо в съня беше, че изглеждаше твърде реален, та затова и все го разказвах на хората. Пък после се сбъдна.
Същото се случи и през лятната ваканция между 11-ти и 12-ти клас. Сънувах някаква странна класна стая с необичайно наредени чинове. Правех тест по английски, сбърках expose с dispose и една много сбръчкана жена ми обясни, че двете нямат нищо общо. Това беше всичко, ама сънят беше толкова детайлен и запомнящ се, че го разказах на сума ти хора. Когато няколко месеца по-късно майка ми ме записа на един курс по английски, за да си изкарам матурата, сънят взе че се сбъдна. Стаята и чиновете бяха абсолютно същите и идея си нямам как така сбърках пак expose с dispose ама сбръчканата жена, дето водеше курса, си ме поправи. И ако нямаше кой да потвърди, че това наистина съм го разказвала, щях да си мисля, че е просто някакво смахнато дежа ву.
Ама нито сънувах темите за изпитите, нито си сънувах оценките, нито нищо. Сестра ми повече я бива със сънуването на полезни неща. Сънувала например, че на матурата ми се пада Вазов. Проблемът беше, че се събудила, да ми каже, чак докато аз си бях на матурата и умувах над Вазовото "Поетично безумие" (това беше темата). Като се прибрах ме посрещна на вратата с "Вазов ли беше?!". В крайна сметка не ми свърши работа, но и на двете матури си имах отличен.
Впрочем, преди няколко месеца и двете със сестра ми сънувахме в една и съща нощ дядо ни, който умря преди години. Пък преди това нито сме си говорили за него, нито нищо...Шантава работа.
Чакам денят (или нощта), в който ще сънувам числата от тотото или поне нещо, което да ми е от полза.