Коплексен Анализ
Модератори: Methuselah, thegirl
-
Saposto
- В началото бе словото
- Специалност: Компютърни Науки
- Курс: първи
Коплексен Анализ
Учи ли се в специалност "Компютърни Науки" Комплексен Анализ и ако да - в кой курс?
Re: Коплексен Анализ
Има го като избираема дисциплина. Изискването е да си минимум 2ри курс. И носи бая кредитиSaposto написа:Учи ли се в специалност "Компютърни Науки" Комплексен Анализ и ако да - в кой курс?
Don't wanna be a Bulgarian idiot! : D
-
Saposto
- В началото бе словото
Благодаря!
А учи ли се задължително въобще в някоя специалност (например Математика)?
А учи ли се задължително въобще в някоя специалност (например Математика)?
не знам дали знаеш, но учебните планове на специалностите във ФМИ ги има качени на сайта:
http://www.fmi.uni-sofia.bg/education/b ... index_html
Комплексен анализ се учи като задължителна дисциплина в специалност Математика... Курсът не случайно е оставен за изборен в другите специалности, просто е доста тясно специализиран и затова е оставен за свободно записване от хора, които имат по-голям интерес в тази област...
Бакалавърските програми са направени така, че да дават основа във всички клонове на висшата математика... вече, ако конкретно някой ти е по-интересен си разширяваш знанията като записваш изборни курсове от съответната област
http://www.fmi.uni-sofia.bg/education/b ... index_html
Комплексен анализ се учи като задължителна дисциплина в специалност Математика... Курсът не случайно е оставен за изборен в другите специалности, просто е доста тясно специализиран и затова е оставен за свободно записване от хора, които имат по-голям интерес в тази област...
Бакалавърските програми са направени така, че да дават основа във всички клонове на висшата математика... вече, ако конкретно някой ти е по-интересен си разширяваш знанията като записваш изборни курсове от съответната област
한류
-
Saposto
- В началото бе словото
Благодаря за информацията!
Знам, че ги има учебните планове, но последно, като ги търсих, не намерих от първия път точно това, което търсех (и което бях виждал), и за да си спестя малко работа (
), и за да получа (може би) по-точна информация, реших да пиша тук.
Знам, че ги има учебните планове, но последно, като ги търсих, не намерих от първия път точно това, което търсех (и което бях виждал), и за да си спестя малко работа (
-
Saposto
- В началото бе словото
Ще задам следващия си въпрос тук.
Може ли да запиша изборна дисциплина, която не е към моя учебен план?
Можеш, но няма да вземеш кредити. А и може да има други ограничения.Saposto написа:Ще задам следващия си въпрос тук.
Segmentation fault
Комплексен анализ е задължителна за специалност приложна математика, учи се във 2 курс. Аз лично много харесвах тази дисциплина, учат се интересни работи (най-вече теорема за резидуумите). Можеш да запишеш нещо, което не е от твоя учебен план, но трябва да подадеш молба и изрично да напишеш в нея, че искаш да ти признаят оценка/кредити/група избираема дисциплина (М, ПМ). Аз съм 4 курс приложна математика и така направих с едно ОКН, което липсва в плана ми.