"тоя номер с четенето на края предварително"
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Re: "тоя номер с четенето на края предварително"
Винаги. Ужасен навик. Даже наскоро се хванах, че си имам ритуал преди да купя книга. Първо я помирисвам (обожавам аромата на книги, нови, стари- няма значение), после чета първите ред- два и накрая обръщам, за да прочета последното изречение...
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
-
Das Erste
- Летописец Виртуоз
И аз чета края понякога. Даже преди да започна "Парижката Света Богородица" видях последния абзац, което по-късно разбрах, че е било огромна грешка, защото не очаквах такова развитие...Малко съм разочарована, очаквах безкористна и вечна любов и от двете страни, пък то какво било...но въпреки това като цяло ми хареса. Стилът на Юго ми допада много. 
Тъжните момичета не получават рози
Тъжните момичета си имат кръгове под очите
и депресия в два сутринта
---
Тъжните момичета си имат кръгове под очите
и депресия в два сутринта
---
- california
- Писаружяк
- Специалност: журналистика
- Курс: първи
Само и единствено един път.Книгата беше ''Отнесени от вихъра '' , историята на Скарлет и Рет беше доста...интересно и ми беше тръпка да видя края , иначе не обичам подобна проява на нетърпение.Харесвам пълното удоволствие над книгата...
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
©2013 - All rights reserved by california
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
Никога не съм го правила това с четенето на края на книгата. Предполагам, ще си разваля цялото удоволствие
Имам друг гаден навик - чета винаги пряката реч и се връщам на обясненията на автора след няколко изречения
просто ми е интересно какво си казват 
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Олеее.. аз това го правя много много рядко, ако е някъв много важен, кулминационен разговор и нямам търпние да разбера как се развива. Направо препускам през думите: казал, отговорил, почесал се и нам си к'во - само реч, реч, реч 
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Salander
- От дъжд на вятър
- Специалност: Журналистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Като стане много напечено просто не мога да се сдържа и винаги поглеждам края на книгата. Ама успявам да запазя самообладание и прочитам само последното изречение, не гледам нагоре. Ако ще и да е било кратко и не издаващо каквато и да била информация ( примерно от сорта на "Той се усмихна."), пак се чувствам поне мъничко по-удовлетворена и някак си успявам да мина целия екшън малко по-спокойно. Щото иначе като се развълнувам, от нетърпение почвам да прескачам редове и си развалям кефа от четенето, щото сама се обърквам. И това с пряката реч също го правя понякога 
Йей! Стотен пост, юбилей!
Йей! Стотен пост, юбилей!
Wenn ich ihre Haut verließ, der Frühling blutet in Paris.
Веднъж съм го правила, с "Хари Потър и Даровете на смъртта", просто нямаше как да се стърпя, толкова години я чаках и ... опитах се, но някъде към средата на книгата не издържах и прочетох само последното изречение. Иначе никога не стигам до там, ако много искам да видя финала - цяла нощ не спя, чета с голяма скорост, може даже да пропусна някакви описания и прочие, но я довършвам. Като цяло обаче книгите, в които историята ми е чак толкова важна и интересна не са толкова много, затова си ги чета бавно и спокойно и се опитвам да ги разбера, не само да проследя развитието на сюжета ..
- "Понякога чувам как костите ми се напрягат
под тежестта на всички животи, които не живея."
Българска филология, ІІ курс