Тема за КС въпроси от различно естество vol.4
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.4
някой може ли да ми каже дали трябва лично да отида или може роднина от София да ми плати общежитието и да ми вземе настанителната заповед от 42 блок ?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Настанителната ти заповед няма нужда да се взема - тя ще е при домакинката. За плащането няма проблем някой друг да го направи, но за самото настаняване трябва лично.
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
т.е. в 42 блок трябва само да си платя там тези 200 лв или колкото са и нищо повече така ли ?
-
Denislav
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
А какво става ,ако евентуално изпуснем времето за настаняване.Гледам в повечето дни пише,че е до 12:00,но ако се забавим в 42-Б (тоест има адска опашка) какво правим ?svetlio.varna написа:Настанителната ти заповед няма нужда да се взема - тя ще е при домакинката. За плащането няма проблем някой друг да го направи, но за самото настаняване трябва лично.
Че хич не ми се стои със саковете с дрехи цял ден из София,само защото съм се забавил с час ,например..
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Е, и да се настаниш, естествено.firequeen написа:т.е. в 42 блок трябва само да си платя там тези 200 лв или колкото са и нищо повече така ли ?
Мисля, че настаняването е цял ден, защо реши, че е до 12?Denislav написа:А какво става ,ако евентуално изпуснем времето за настаняване.Гледам в повечето дни пише,че е до 12:00,но ако се забавим в 42-Б (тоест има адска опашка) какво правим ?
Че хич не ми се стои със саковете с дрехи цял ден из София,само защото съм се забавил с час ,например..
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Явно се бърка с работното време на комисията по настаняване.
Плащането става на касите, които се намират до входа на 42Б (да уточня, ако някой ходи с такси, че 42Б има 2 входа, касите са откъм фонтана, но то ще си личи къде са по опашките) и те работят до около 16:30 часа.
И запомнете в кой блок и коя стая сте настанени, за да ги кажете на касата, когато плащате.
Плащането става на касите, които се намират до входа на 42Б (да уточня, ако някой ходи с такси, че 42Б има 2 входа, касите са откъм фонтана, но то ще си личи къде са по опашките) и те работят до около 16:30 часа.
По-малко ще са от 200, но никога не е излишно да носиш малко повече за всеки случай.firequeen написа:т.е. в 42 блок трябва само да си платя там тези 200 лв или колкото са и нищо повече така ли ?
И запомнете в кой блок и коя стая сте настанени, за да ги кажете на касата, когато плащате.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
Първо такса ли трябваше да се плаща и тогава при комисията или обратно?
~
- thegirl
- Легендарен флуудър
НЕ СЕ ХОДИ ПРИ КОМИСИЯТА
Плаща се таксата на касите 42Б и се ходи в блока, в който са те класирали при домакинката, за да се настаниш.
При комисията се ходи, ако има някакъв проблем... например: не са ви настанили заедно с приятел, а сте посочили това (не че, ако отидете до комисията е сигурно, че ще оправят това, но може да се пробва), няма ви настанителната заповед при домакинката и т.н.
Плаща се таксата на касите 42Б и се ходи в блока, в който са те класирали при домакинката, за да се настаниш.
При комисията се ходи, ако има някакъв проблем... например: не са ви настанили заедно с приятел, а сте посочили това (не че, ако отидете до комисията е сигурно, че ще оправят това, но може да се пробва), няма ви настанителната заповед при домакинката и т.н.
брей, това новост ли е? .. че помня преди 2 години, като кандидаствах пак, се ходеше и в онази стаичка точно след касите, дето е.. в 8;30 ли ще отварят касите?
~
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
Още инфо - ЦЪКVictoria написа:...Касите отварят в 8:35 и работят до... нещо от сорта на 16, 16:30...
ДС - 
- thegirl
- Легендарен флуудър
Не е новост и преди си беше така. Явно нещо си имал проблем, за да си ходил и при тях.Mescalito написа:брей, това новост ли е? .. че помня преди 2 години, като кандидаствах пак, се ходеше и в онази стаичка точно след касите, дето е.. в 8;30 ли ще отварят касите?
-
bplay
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Абе минималния бал на трето за Славянската колко е бил?
-
angelic-wings
- В началото бе словото
Здравейте! Имам един въпрос свързан с изучаването на чужд език. Имам избираем предмет чужд език и искам да уча френски, но не съм го учила никога досега и си нямам понятие от него. Мога ли да го запиша или по принцип се изисква някаква база, за да се изучава в университета? Благодаря предварително.
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Извинявам се предварително за повтарящия въпрос , но не съм от София пратих сестра ми днеска да ми плати таксите в 42б блок , смятам утре да се настанявам, на нея са й дали само касова бележка че е платила нещо друго трябвало ли е да й дадат ? настанителната заповед взима ли се от някъде ? извинявам се още веднъж че питам за втори път знам че по горе ми беше отговорено , но понеже днеска сестра ми са я питали за нея и затова сега питам отново трябва ли да я взема отнякъде тази настанителна заповед или не и сега като съм си платила вече общежитие направо отивам в блока който съм настанена и освен лична карта, касовата бележка други документи трябват ли ми ?
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
Настанителната заповед си е при домакинката и както беше писал някой - "дори няма да ти я покажат"
. След като си платила всичко, просто трябва да отидеш до домакинката на съответния блок, да си покажеш личната карта, касовата бележка и 2 бр. снимки
. Още за реда за настаняване - ЦЪК
ДС -