Език

Подфорум към Физическия факултет
fairytale
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Език

Мнение от fairytale »

Здравейте!
От доста време с колегите ми се чудим дали Английският език влиза в успеха за общежитие и стипендия за 2-ри курс инженерна физика. Тъкмо се бях наканила да ходя да питам в отдел студенти, те пък излезнали в отпуска. Може ли някой от горните курсове, които е запознат и е сигурен дали оценката от езика влиза или не в средния успех точно за тази специалност да го обяви тук? :? Езика освен в учебния план и в програмата ни не присъства никъде из СУСИ- то - това може ли да означава, че не влияе на успеха? :scratch:
Благодаря :!:
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика
Курс: завършил

Re: Език

Мнение от Dr Dulcamara »

Не съм запознат конкретно и не съм сигурен, но мога да тълкувам Учебния план. От него се вижда, че дисциплината е сред задължителните. Следователно би трябвало оценката (в случая текуща) да участва във всички изчисления на успеха. Не би се взела под внимание единствено, ако курсът беше факултативен.
От друга страна е доста странно, че тридесетте кредита се събират без спорта и езика.

Това, че дисциплината не е регистрирана в СУСИ, не означава, че оценката не се взема под внимание. Вероятно все още не е внесена.

Най-сугурно е да попитате в отдел Студенти. Вече можете да направите това, защото от днес инспекторката е на работа. :D Вече бях там.

П.П.
Прегледах учебния план от страницата на факултета. Това не е оригинала, а преработена за удобство на студентите версия, в която липсват някои детайли.
fairytale
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от fairytale »

Вече разбрах каква била работата! :compress: Ще обясня на бързо за всички, които могат като мен да изпаднат в заблуда. Значи оценката от езика влиза в успеха (тя е текуща) като изпита бил задължителен за всички, а самото присъствие на лекции било факултативно т.е по желание, за това и курса се води като избираем в СУСИ. :)
Аватар
ceco_sim
В началото бе словото
Специалност: АМГ
Курс: трети

Мнение от ceco_sim »

В отговор на въпроса: да, оценката е балообразуваща за стипендия и общежитие.

Възникна ми обаче въпрос, или по-скоро пожелание. Кога във ФзФ ще започнат регулярно да се появяват дисциплини, четени на английски? В началото знам, че ще е шок и за студенти и за преподаватели, но това сериозно може да вдигне нивото на реализация, броя студенти и, не на последно място, според мен ще повиши количеството и качеството на публикациите от страна на преподавателите във факултета. На всичкото отгоре, до колкото ми е известно, заплащането за преподавателите на час се удвоява при преподаване на език, различен от български.
Друг положителен ефект ще бъде по-голямото присъствие на чуждестранни студенти, а това може да донесе допълнителен престиж на факултета и на университета
Публикувай отговор

Обратно към “ФзФ”