Как протича един ден на студент от ФМИ?

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

FishMaster
В началото бе словото

Re: Как протича един ден на студент от ФМИ?

Мнение от FishMaster »

ivchetoxx написа::roll: Относно свободното време във ФМИ.. Чудя се дали ще ми стига времето ако се запиша още първата година в Телерик(Софтуерната академия), или да си изчакам втората да ми е по-спокойно. Така де, ако наистина ще имам свободно време защо пък да не се пробвам още тази година... Някакви съвети :roll:

Първият семестър едва ли ще имаш кой знае какви проблеми да ги съчетаеш, особено ако не учиш за изпит 2 дена преди него и можеш да отделиш време да се готвиш за допълнителен изпит сесията.

На края на втория семестър, когато започне целодневната част, това съвпадата като време с началото на изпитите почти, т.е. тогава вече може да ти е по-тежко.

Накратко, ако решиш да караш академията и си сериозен, най-вероятно ще се справиш. Единственото изключение е, ако въобще не ти вървят математиките и ти трябва много време за тях, защото първата година горе-долу това ще имаш, а е по-добре да ги вземеш рано и да не ги мислиш.
ZEEP
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от ZEEP »

Как ви взимат на работа още от 1ви курс?Как ще придобиете знания от работата като нямате опит?Мн ми са интересни тези неща
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от driplio »

Е, то едва ли някой очаква да си намери работа по специалността още със започването...ставаше дума за друга работа(you know...барман, келнер, продавач, асистент и т.н. )...все пак не може постоянно да искаш пари само от родителите си :wink:
ДС - :pukeright:
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

не си губете времето с такива работи .. стажанти се търсят .. само трябва да си вярвате .. малко да почетете и да покажете желание за бачкане на интервюто
Дам като барман ще вземате повече от стажант но след 2 3 г като завършите без 1 ден по специалността .. пак ще започнете стажант .. и пак 1 барман ще вззима повече от вас .. само дето ще сте на по 24 ;)
Изображение
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Мнение от dismisstorka »

Да, ама сиренето е с пари! :)
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

т.е. предпочиташ да вземаш малка заплата на 24 пред това да взимаш малка заплата на 20 ... или предпочиташ цял живот да бачкаш като барман / сервитьорка :roll:
Изображение
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Мнение от dismisstorka »

Ми не, предпочитам да ми е пълен хладилника преди всичко.
Работила съм и като барманка, и като сервитьорка, и съм на 24 и си изкарвам достатъчно добри пари с нормална работа в момента. Всеки сам си преценява какво, кога и къде да работи. Въпрос на приоритети.:)
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

при жените е малко по различно понеже по принцип в началото започват на сравними с мъжките заплати но през годините им ги увеличават с по малко .. така че тия няколко "загубени" години се преглъщат по лесно .. но за мъж девелъпър да започва като барман според мен не е оферта
Изображение
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

Ммм, не мисля, че увеличаването на заплатите трябва да има нещо общо с пола на човек :/
Ако някъде го правят така значи са доста зле.
И другата дискриминационна мизерия... жените в IT сферата си намират 10 пъти по-трудно работа... и ако нямат опит ше почнат на няква нищожна заплата дето е 1/10 от това, което струва трудът им... wtf? Да не би да са по-тъпи или кво? по-бавно да се развиват?
използвачеството е супер голямо в по-голямата част от фирмите... и тъпото е, че хората почват да се премиряват с това -
ти си тука първи курс, нямаш опит... ше ми работиш за някви мизерни пари..
шшш, алооу... робовладейския строй нещо, м? къде се намираме?
Така че моят съвет е като почвате работа, искайте си стабилна заплата (която вас да ви удовлетворява), не се подценявайте и не се подлъгвайте по слухове(като нямате опит почвате на еди-колко си пари... въобще няма такова нещо, това е измислица на мазните шефчета дето гледат да изкярят колкото се може повече), дори да нямате опит това не значи, че нямате знания и че трябва да работите без пари.
Аа и никакви бармани и сервитьори - програмиране до дупка и ходене по интервюта нон-стоп... (докато не намерите място където на вас ви харесва)
한류
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

slighter написа:...
аз също не мисля че полът би трябвало да има някакво значение но е факт че има .. и другите неща които си споменал за робовладелието и те са факт :salute:
Изображение
vaskooo
От дъжд на вятър

Мнение от vaskooo »

Относно пола-сещата се че жените пък намират 100 пъти по-лесно работа като сервитьорки нали? Че и повечко бакшиши обират :)
slighter, прав си за парите, но при положение че шанса да намериш стаж на друго място е малък, а все пак имаш нужда, трудно ще ти е да почнеш да спориш с шефа относно парите. Едно е сигурно-заплатата няма да ви я вдигнат, просто ак осте с по-големи претенции подавайте молби само на места където се предлаг висока заплата.
ZEEP
В началото бе словото

Мнение от ZEEP »

Да ама за тея високи заплати ще назначат само някой с мн опит.Така че работата...ама то ква работа стана.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

знам за познат на приятел /състезателче/ който е започнал на малко над 5000 първата си работа .. аз съм с малко над 5г опит и още не съм ги стигнал :lol: така че пари се дават стига да има какво да предложиш срещу тях ;)
разбира се не всички са състезателчета за това започвате на каквито пари ви устройват .. питате приятелчета насам натам ориетирате се .. ходите по интервюта .. то е ясно че ако клекнете на първия робовладелец няма как да очаквате кой знае какво ;)
Изображение
Аватар
asdasd
От дъжд на вятър
Специалност: asd

Мнение от asdasd »

Аз ли ще съм сексистът?
Ма как си кривите душите с това за женските заплати...
Доста добре знаем, как полово вървят приоритетите, само дето яко си кривите душите.
ИзображениеИзображение
We wont change the world but we stand proud
We wont change the world but we dont care.
ZEEP
В началото бе словото

Мнение от ZEEP »

invisible написа:знам за познат на приятел /състезателче/ който е започнал на малко над 5000 първата си работа .. аз съм с малко над 5г опит и още не съм ги стигнал :lol: така че пари се дават стига да има какво да предложиш срещу тях ;)
разбира се не всички са състезателчета за това започвате на каквито пари ви устройват .. питате приятелчета насам натам ориетирате се .. ходите по интервюта .. то е ясно че ако клекнете на първия робовладелец няма как да очаквате кой знае какво ;)
Хехе , теб ще питаме някой ден :D.Ама не сега , чакай да видим за кво стаа дума първо в унито ти после ще ни разясниш работата с тея професии.
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”