Значииии... университетът сключва договори с други университети с различна давност. Предполагам, че не е правилно да се каже така юридически, но по същността си е така. Когато срокът изтече, договорите или се подновяват, или не се. И, съответно, чат-пат се добавят и нови университети. Това няма как да се знае предварително, защото другият университет може да не реши да поднови договора си със СУ, както стана с моя университет в Юваскюла, когато аз бях по Еразъм. Един професор от там ми каза, че са решили да не подновят договора, защото няма добри възможности финландци да идват у нас, тъй като няма преподаване на английски и е загуба на време. И че аз съм последната студентка от България там (поне засега) - когато се върнах, официално нямаше такава информация, но за следващата учебна година места за Юваскюла не бяха обявени.
Мисълта ми е да не си правите сметка отсега за заминаване някъде, защото може дотогава просто да няма такава опция. Но пък може и да има някоя нова, за която няма как да се знае в момента.
Ер Малка, не знаех, че Чехия ти е мечта - аз другата седмица заминавам за там за неопределено време.

Ако дойдеш по Еразъм, можем да си пием биричката в центъра на Прага. Макар че и Бърно е голям студентски център, та ако ще се сключва някакъв договор, може и да е с тамошен университет (даже е по-вероятно - и ФФ имат договор с някакъв университет от там, но градът мен хич не ме кефи

).
Сега погледнах университетите от линка - още по мое време си ги имаше тия в Естония, Германия (поне този в Лайпциг, но беше само за Книгоиздаване), Вроцлавския в Полша, този в Холандия и този в Португалия... Латвия, Италия и Словения са нови варианти, за Гърция не съм съвсем сигурна, честно казано. Мисля, че някога имаше и университет в Турция, който сега го няма, финландците явно съвсем сериозно са си прекратили договора, което е много жалко, защото там беше абсолютно прекрасно.