Споделяте ли любовния/личния си живот с родителите си?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Споделяте ли любовния/личния си живот с родителите си?

Мнение от FloWersOfEviL »

Хм. Не мога да нарека човека свой приятел, ако имам "едно на ум", докато общувам с него.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: първи

Мнение от sunny.v.b »

Не знам дали не се включвам късно в дискусията, защото вече и по-други теми са обсъдени, но да си кажа мнението по основното:
И аз споделям всичко с мама, със сестра ми също. Интимни подробности не, естествено, но да казах й за първата целувка, казах й и за първия ми секс и разговорът протече почти по примера на Търговеца.

Колкото и добри да са ми приятелите, мама и сестра ми винаги си остават на първо място, просто защото съм сигурна, че няма човек на Земята, който да ме обича повече. И щом някога непознати хора могат да знаят какво се случва в живота ми, няма нищо по-естествено от това и майка ми да знае за това какво ми се случва.
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Споделям го, като аз самия се уверя, че нещо сериозно се случва, нещо което ще промени мен и живота ми, сиреч намерил съм някоя мома, която силно ме вълнува и това вълнение е издържало изпитанието на времето. Друг е въпросът, че това към момента като цяло не се е случвало. Но да тръгна да обяснявам с коя, къде и защо съм се пипал и прочие, при положение, че нз дали въобще има нещо или просто си чешем хормона - ммммммм не...
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Мнение от dismisstorka »

Моята майка е моят най-добър приятел. Времето, а и неволята, ни сближиха адски много и в момента почти няма нещо, което да не споделяме една с друга, без, разбира се, да изпадаме в подробности в интимностите. Аз съм щастлива, че изградих такива отношения с нея, защото знам, че от нея мога да очаквам най-правилната реакция, тя е най-големият ми съдник и човекът, който най-много се радва на моите успехи. Засега механизмът работи доста добре и много пъти мнението й/ми е било определящо за развитието на дадена ситуация. Та така.
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
She
В началото бе словото
Специалност: Етнология

Мнение от She »

Аз, лично, споделям всичко с майка си .. Просто мисля, че това е много важна част от доверието между родител-дете.. Пък и така й спестявам доста тревоги и безсънни нощи .. Не е ли това най-малкото, което можем да направим, за да се отблагодарим на майките си ?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Дид, що да не? Имам предвид... че това са хора, с които сме минали през наистина много неща заедно. Които са били до мен в изключително трудни моменти, както и аз до тях в техните драми (или поне съм опитвала, доколкото са ми позволявали силите). Считайки ги за мои приятели, съм им споделяла неща, които в даден момент са ставали повод за добронамерен (убедена съм!) коментар от тяхна страна, който обаче е бил изтърсван в изключително неподходящ момент - когато нито съм го искала, нито съм го очаквала, нито съм имала нужда от него. Пак повтарям, сигурна съм, че е бил добронамерен и това, че е прозвучал кофти, е резултат от лош тайминг и от подбора на изразните средства. А това, че ми е станало неприятно, не означава, че не са ми приятели, а че очевидно аз съм споделила нещо твърде лично и проблемът си е мой. Просто... давам ти конкретен пример: казвам, че заминавам да уча еди какво си еди къде си. Споделям го на близък приятел, който ми рипва насреща с думите "А ти няма ли да се хванеш да изкараш най-накрая някой лев!". Е, да, ама тоя коментар не е негова работа, защото нито ме издържа, нито има право да коментира житейските ми избори така първосигнално. И определено няма да му искам пари, за да замина, нито пък имам да му връщам някакви, та да се тревожи.
Само че неговите приоритети са други и според тях (т.е. според него) аз правя грешка. И ми го споделя по неговия си начин. Това не го прави по-малко мой приятел, просто приятел с приоритети, различни от моите.

Случвало се е и да се изпуснат неволно за нещо, което съм им казала, без да имат за цел да ме наранят или прецакат и без да се замислят, че друг би могъл да използва тази информация, за да го стори. Това отново не ги прави по-малко приятели, защото с единиците, които наричам такива, сме минали през огъня заедно (и ще съм им вечно благодарна за това). Но определено избягвам да рапортувам за най-най-интимните неща, които ме вълнуват, защото просто не е тяхна работа да го знаят и защото не изпитвам нуждата да го споделя.

Дано сега си ме разбрала по-добре. Пък и - откровено казано - съмнявам се някой да живее в "Секса и града" и да споделя всичко с някакви чавки, колкото и близки да ги чувства. Ако все пак има такива - да се спасяват, не мога да ги мисля...

She, +1. Наистина. Това е един от водещите ми мотиви да споделям - от малка майка ми познава много голяма част от приятелите ми, знае къде и с кого ходя. Така и тя е по-спокойна, и аз също. Просто много хора имат нуждата да се чувстват особено пораснали и да не дават "отчет" на родителите си, като смятат тази "свобода" за най-висша ценност и доказателство за зрялост. Само дето ще дойде ден, в който много ще им се иска да има с кого да споделят, но мама няма да е там, за да ги изслуша. Бе... не знам, разни хора...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Мнение от dismisstorka »

Малко офф: Търговец, има и такива приятели, сродни души. Истинското приятелство е като истинската любов, цапва те по същия начин. Виждаш някого и го усещаш близък, без да сте си обелили и дума. А след това следват рояци от думи, споделяне, смях, сълзи и съвети, но най-вече компромиси, толерантност и разбиране. Гордо мога да заявя, че имам такава приятелка и сме си се напаснали чудесно и запазването на хубавите ни отношения се е превърнало в приоритет.
Просто такова приятелство рядко се случва, затова някои не вярват в него. Както е и с любовта.
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Аз имам такъв приятеЛ. Липсата на -ка в края на думата понякога може да бъде и проблем, колкото и прекрасно да е приятелството между момче и момиче въоПще изоПщо и колкото и безпроблемно да е било през годините. Защото аз имам връзка, той си загражда една мацка и се налагат някои ограничения. С други думи, колкото и близки да сме с него, нещата няма да бъдат същите, каквито бяха преди 10 години. Неслучайно го написах това. Защото подобно приятелство поражда питанки и клюки, а не искам хората около нас да бъдат изложени на тях. Знам колко е гадно да си от другата страна и да се тормозиш.
Но наистина ще трябва да изпиша поредната една педя мнение - просто това приятелство ми е като че ли хем най-ценното, хем много трудно за запазване в най-близкия му вид. И нещата ще се усложняват все повече със заминаването ми, уви.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Ели, нещата от предпоследния ти пост описват съвсем друго нещо. Може би сме вложили различен смисъл в израза "едно на ум" : )

А по темата..
She написа:Не е ли това най-малкото, което можем да направим, за да се отблагодарим на майките си ?
Това ми се видя странно изказване.. Ами бащите? :lol: :lol: :lol:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Ангел »

Кажете „не“ на сексизма! Споделяйте и на бащите си!
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Аватар
She
В началото бе словото
Специалност: Етнология

Мнение от She »

При всеки човек е различно .. Аз не мога да споделям с баща си например (по доста добри лични причини, не защото е мъж или се притеснявам) ... Просто не съм се изразила правилно - съжалявам за което... Не съм сексистка .. ;)
Аватар
Sols
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Sols »

Като казахте за бащите се сетих за това.
Иначе,за бащите мнение нямам,защото моите родители са разведени и отношенията ми с тате са странни.

Но наистина,защо го превърнахте в такава дискусия,аз само разказах нещо,което ми се стори като смешна случка,то се превърна в тема. Всеки има право на избор.
Аз години наред криех от майка ми всичко. Тя нямаше никаква представа кога за пръв път си легнах с момче,кога ми беше първата целувка,кой харесвах в гимназията,не знаеше,че съм пропушила...Нямам идея какво точно се промени и как...Внезапно беше,просто една вечер си вечеряхме и се заприказвахме и преди да се усетя си бях изпяла всичко,защото ми тежеше..И вместо гръм и трясък,които очаквах и които винаги съм очаквала като ответна реакция ако й кажа нещо такова,нещо по-лично,тя ми даде съвет. Изслуша ме. Разказа ми подобна ситуация,в която тя е била. Не ме осъди,не ми се изсмя,не ме гледаше накриво нито докато говорех,нито на закуска на другия ден...
След време разбрах,че тя далеч не е яла доматите с колците и много добре е знаела и че си имам гадже,и че пуша,и че правя секс,и че не винаги съм там,където съм й казала..Помня,че даже ми се смя,че си крия цигарите по-добре от презервативите. Но не е искала да ме конфронтира,дала ми е време,била знаела,че рано или късно ще намеря начин да си поговоря с нея. Идеята не било да ме накара да седна на сила и да изпита колко добре мога да я излъжа. Майките знаят..Усещат ни,поне моята ме усеща,разбира кога ми е гадно,колкото и широко да се усмихвам. Просто понякога си мълчи,за да ми даде време...Няма нищо лошо да споделяте с майките си,Търговецът е права - те са винаги там.
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от sunny.v.b »

Sols, случката, дето разказа, наистина е била доста забавна. Доста си се посмях, докато я четох :D
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
Аватар
LittleBlackStar
Да живей словото
Специалност: Славянска филология

Мнение от LittleBlackStar »

Аз лично споделям и с майка ми, и с баща ми. Според зависи от дадения проблем или ситуация, защото за едни неща ми е нужно примерно точно и конкретно мнението на единия, а за други - на другия. Е, разбира се, има и моменти, в които споделям и с двамата. Но според мен - дали само с единия или с другия, или и с двамата (зависи от семейната ситуация и т.н.), има неща, които е най-добре да се споделят 1-во с родителите, защото както вече беше казано - няма кой да ви обича и "пази" от нещата в живота повече от тях. Те могат само доброто да ви мислят. Пък и, нищо не се знае - може да се окаже, че си приличате повече, отколкото си мислите. (Поне в моят случай се убедих, че родителите ми, когато са били по-млади, са били... абе, на кратко, много готини хора. :mrgreen: и за много неща са ми давали много полезни съвети. ;) )
"Най-щастливият човек на света не е този, който няма проблеми, а този, който се научава да живее с неща - далеч не идеални"

:mrgreen: Славянска филология, 1-ви курс! :mrgreen:
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Обърнете внимание на половото разпределение на споделящите в тази тема :salute:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”