Живея здравословно. Старая се всеки свободен ден да го прекарвам в планината- с раница на гърба и фотоапарат на врата (минимум 1-2 пъти седмично).
Пия много вода и чат-пат някой домашно приготвен сок...Домашно вино по 1 чашка зимата и чай без захар целогодишно. Всякакви течни отрови - газирани напитки, сокове, алкохолни и т.н. съм ги изключил тотално. Като ида на парти минавам с около 100 мл. концентрат - колкото за наздраве...Не пуша и не ходя по задимени заведения. Лягам си преди 23 и ставам малко след изгрева...така целият ден ми е свободен. Абе общо взето съм скучен човек

.
Не съм мечка и не спя зимен сън...затова и се старая да нямам излишни мазнинни запаси..."Слабичак" съм, както казва баба ми. Но се чувствам идеално - тичам, когато трябва да ида до магазина или когато се прибирам в къщи (въпреки, че не бързам за никъде).
Ям здравословно. Предимно мазнини и белтъчини - яйца, сирене, кашкавал, масло, месо, сланина, ядки, риба...зеленчуци - само салатни, заради свежестта. Плодове предимно киселите - малини, ябълки, портокали, мандарини и т.н. Фуражни култури (хляб, бисквити, солети, фафли, мюсли) не ям, защото са прекалено вредни и скапват тотално чревната флора...Картофи, боб, грах, ориз и другите зеленчуци, богати на растителен протеин ги избягвам, тъй като освен протеина съдържат голямо количество въглехидрати (т.е. захар). Яденето на въглехидрати/захари смятам за напълно безсмислено (имаме нужда от минимално количество захар, което дори и да не се приеме - организма може да си го произведе 1рез синтез - разграждайки протеин). Липсата на средства (ако се мисли и се подбира, то високо мазнинното хранене не е толкова по-скъпо от набиването на картофи...за мен повишението е около 30% или 70 лв. месечно) са единственият разумен аргумент човек да яде картофи и хляб. Животинските продукти съдържат всички важни за човека аминокиселини, витамини и минерали освен витамин Ц. Растителните продукти не могат да ни предоставят повечето от важните аминокиселини и минерали....освен витамин Ц

. Захар почти не ям, единствено рядко хапвам някое парченце хубав шоколад или бонбонче. Единствените "боклуци", към които съм пристрастен са желираните бонбони...
Не спазвам диети и пречистващи режими...Започнах да се храня нормално, защото се наложи - в началото беше тежко, но сега се чувствам много по-добре, не съжалявам и мисля да продължавам да се храня така (това не е диета и не е режим....както и тигъра, който яде цял живот месо не е на "местна" диета)