Тема за КС въпроси от различно естество vol.4
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- yolinaA
- Пишете, о, братя
- Специалност: Културология
- Курс: втори
Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.4
Има ли някой наясно дали тази година ще има допълнителен прием?
-
bplay
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
и аз тва питам.. уж до края на август да са решили
- Aleksandyr
- В началото бе словото
Май няма да има.Миналата година края на Август излезе новина че от около 10 Септември се подаваха документи за допълнителния прием(тогава бяха и 640 свободни места,сега са 150).До края на седмицата не излезели новина около приема,няма и да има.
-
Mare Nostrum
- В началото бе словото
Oк, няколко въпроса...
Първо, мисля че съм объркал това, което съм записвал в студ. книжка, специфично че съм написал магистър вместо бакалавър. Мога ли да го оправя още?
Второ, за общежитията само за електронното заявление ли да се притеснявам или има нещо друго за подаване на място? Актът за раждане може ли да се снима вместо сканира, при положение, че всичко се вижда?
Последно, къде и как да подам документи за здравно осигуряване?
Първо, мисля че съм объркал това, което съм записвал в студ. книжка, специфично че съм написал магистър вместо бакалавър. Мога ли да го оправя още?
Второ, за общежитията само за електронното заявление ли да се притеснявам или има нещо друго за подаване на място? Актът за раждане може ли да се снима вместо сканира, при положение, че всичко се вижда?
- Sols
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Журналистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Може,аз моят го снимах и го приеха.Mare Nostrum написа:Актът за раждане може ли да се снима вместо сканира, при положение, че всичко се вижда?
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
-
MatthewScott
- В началото бе словото
- Специалност: Молекулярна биология
Ами щом си бакалавър, следователно е грешно. Така или иначе студентската книжка не е в теб, може при би подписването и ще видят грешката, а може би не. Едва ли ще е проблем да си направиш нова, когато годината започне.Mare Nostrum написа:Oк, няколко въпроса...
Когато си се записвал би трябвало да се те накарали там на място да попълнил едно листче, с въпроса дали ще кандидатстваш за общежитие или не и да ти впишат бала там, другото по-важно е да подадеш електронното заявление. Дали е фатално ако не си попълнил онова на хартия, така и не можах да разбера, някой друг може да знае по-добре.
За здравното осигуряване, пак при записването ти в университета се попълва декларация, след това другото вече е задължение на университета.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- yolinaA
- Пишете, о, братя
- Специалност: Културология
- Курс: втори
А къде могат да се видят свободните места?
-
bplay
- В началото бе словото
ФВС нямаааа деба...
След като отворите линка, който дадох:yolinaA написа:А къде могат да се видят свободните места?
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... 013_godina
Под "Условия за кандидатстване" - натискате на Таблица 1 (Държавна поръчка) и Таблица 2 (Платено обучение).
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Здравейте. Да попитам дали ще има записване за избираеми дисциплини за 1-ви курс?
~N0 Mu$iC -> N0 L1F3~
- oceanoflights
- В началото бе словото
- Специалност: психология
Някой знае ли кога излизат класиранията по бал на кандидат-магистрите?
-
kittyondrugz
- Пишете, о, братя
- Специалност: Психология
Какво е това платено обучение в 10тина специалности?
Психология,първи курс.
-
saviiinceto
- Пишете, о, братя
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ами плащаш си да влезеш в дадена специалност,за която балът не ти е стигнал примерно.
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
Чл. 26. (1) За издаване на заповед за записването на класираните кандидати от първия етап на класирането, факултетите представят в Учебен отдел в срок до 14.09.2012 г. следните документи:oceanoflights написа:Някой знае ли кога излизат класиранията по бал на кандидат-магистрите?
1. Молбите и документите на класираните кандидати по магистърски програми, заедно с придружително писмо;
2. Копие от протоколите с резултатите от конкурсните изпити;
3. Копие от заповедта за вътрешната комисия за провеждане на конкурса;
4. Копия от протоколи от заседания на Факултетски съвет за удостоверяване на конкретни решения.
(2) В срок до 24.09.2012 г. Ректорът издава обща заповед за записване на класираните кандидати.
(3) Класираните кандидати трябва да се запишат в съответната магистърска програма на 25 и 26.09.2012 г. В случай че даден кандидат е класиран в две или повече магистърски програми, в рамките на срока трябва да се запише само в една от тях.
(4) Новоприети студенти, които не са се записали в определения срок, губят правата си.
Чл. 27. (1) Вторият етап на класиране е окончателен. В срок до 28.09.2012 г. факултетите представят в Учебен отдел предложение за класиране на кандидати за освободени от първия етап места, субсидирани от държавата и за кандидатите за обучение срещу заплащане. Не се попълват места за обучение срещу заплащане, ако са останали неусвоени места, субсидирани от държавата.
(2) В срок до 05.10.2012 г. Ректорът издава обща заповед за записването на кандидатите от втория етап на класирането. За издаването на заповедта факултетите представят отбелязаните в чл. 26, ал. 1, т.т. 1, 2, 3 и 4 документи.