А що няма тема за Стивън Кинг?

Модератори: Мила, Boromir

Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Re: А що няма тема за Стивън Кинг?

Мнение от Libra »

От Стивън Кинг единствено съм чела "Сиянието" shame on me :mrgreen: По принцип не си падам по фантасмагории, но не мога да отрека, че си го бива. Видях, че по-горе сте коментирали за изложбата и прожекциите на филми по Кинг, възможно е да сме се засекли с някого, гледах "Стой до мен" и "Зеленият път" като и двете страшно много ми допаднаха, особено "Зеленият път".

След като четох "Сиянието" се опитах да гледам и филма иии.. беше ужасно. За пореден, пореден, пореден път се убеждавам, че след като прочетеш дадена книга, филмовата версия е мнооого малко вероятно да ти хареса. За мен изключение са само филмите по романи на Джон Гришам и "Лолита". 8)
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
Monita
Драскач

Мнение от Monita »

"Тъмната кула", "Сиянието", "Роуз Мадър" /много любима и за мен задължителна за всяка жена, колкото е шантаво да звучи/, "Гняв", "Гробище за домашни любимци", "Тъмната половина", "Зеленият път"... Почти няма нещо негово, което да съм чела и да не ми е харесало. "Кери" примерно не я и дочетох - изобщо не ми хареса... Както и втората част на "То" - това като го кажа и всички ме вгледат втрещени :) . Ами с цялата прелюдия от първата, просто очаквах нещо МНОГО повече. Може и от това да е. А има и много хубави кратки разкази, само една книжка с такива имам и от там любимият ми е "Коли" или нещо от сорта, не помня точно заглавието.
Иначе Стивън Кинг ми е много любопитен - и лицето му е едно особено, не зловещо или нещо такова, просто си личи от физиономията му, че е особняк.

Бдв той прави един сериал, "Болница "Кралството", в който и самият той участва като Mr. Johnny B. Good :mrgreen: . Голяма фенщина е да го видиш как лафи... Не е негова книгата, по която е правен, но пак е НЕВЕРОЯТНА екранизация - има много смях, много страх без гадории и гнусотии, има и много сладки моменти, а актьорите са стра-хо-тни... бе един от любимите ми е. Препоръчвам го.
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Лелееее, те го даваха по едно време по BTV, все късничко така към полунощ.. мернах 1-2 серии и ми се видя много откачено и не съм задълбала. Не знаех, че има пръст в този сериал, хм..
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Monita
Драскач

Мнение от Monita »

Ами да, то пълното заглавие е "Stephen King's "Kingdom Hospital" :) . Дори смятах, че е и по негова книга, после се загледах в надписите /в търсене на точното заглавие/ и се оказа, че не е. Даже доколкото си спомням не ставаше дума за книга, а за комикс... А той самият като герой се появява към края на епизодите. Между другото сериалчето е само 1 сезон и напълно завършено - няма недомлъвки какво се случва и т.н., няма отворени финал. Иначе си е откачен, да, но си е типично в негов стил - затова и в началото реших, че оригиналната творба е негова. Може би е по-мек от обичайните му работи, но когато го гледах за пръв път не бях на подходящата възраст за да оценя това :) .
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от Libra »

Заинтригувахте ме с "Болница "Кралството"" и мисля да си го изтегля. :king:
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”