След като четох "Сиянието" се опитах да гледам и филма иии.. беше ужасно. За пореден, пореден, пореден път се убеждавам, че след като прочетеш дадена книга, филмовата версия е мнооого малко вероятно да ти хареса. За мен изключение са само филмите по романи на Джон Гришам и "Лолита".
А що няма тема за Стивън Кинг?
- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
Re: А що няма тема за Стивън Кинг?
От Стивън Кинг единствено съм чела "Сиянието" shame on me
По принцип не си падам по фантасмагории, но не мога да отрека, че си го бива. Видях, че по-горе сте коментирали за изложбата и прожекциите на филми по Кинг, възможно е да сме се засекли с някого, гледах "Стой до мен" и "Зеленият път" като и двете страшно много ми допаднаха, особено "Зеленият път".
След като четох "Сиянието" се опитах да гледам и филма иии.. беше ужасно. За пореден, пореден, пореден път се убеждавам, че след като прочетеш дадена книга, филмовата версия е мнооого малко вероятно да ти хареса. За мен изключение са само филмите по романи на Джон Гришам и "Лолита".
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
"Тъмната кула", "Сиянието", "Роуз Мадър" /много любима и за мен задължителна за всяка жена, колкото е шантаво да звучи/, "Гняв", "Гробище за домашни любимци", "Тъмната половина", "Зеленият път"... Почти няма нещо негово, което да съм чела и да не ми е харесало. "Кери" примерно не я и дочетох - изобщо не ми хареса... Както и втората част на "То" - това като го кажа и всички ме вгледат втрещени
. Ами с цялата прелюдия от първата, просто очаквах нещо МНОГО повече. Може и от това да е. А има и много хубави кратки разкази, само една книжка с такива имам и от там любимият ми е "Коли" или нещо от сорта, не помня точно заглавието.
Иначе Стивън Кинг ми е много любопитен - и лицето му е едно особено, не зловещо или нещо такова, просто си личи от физиономията му, че е особняк.
Бдв той прави един сериал, "Болница "Кралството", в който и самият той участва като Mr. Johnny B. Good
. Голяма фенщина е да го видиш как лафи... Не е негова книгата, по която е правен, но пак е НЕВЕРОЯТНА екранизация - има много смях, много страх без гадории и гнусотии, има и много сладки моменти, а актьорите са стра-хо-тни... бе един от любимите ми е. Препоръчвам го.
Иначе Стивън Кинг ми е много любопитен - и лицето му е едно особено, не зловещо или нещо такова, просто си личи от физиономията му, че е особняк.
Бдв той прави един сериал, "Болница "Кралството", в който и самият той участва като Mr. Johnny B. Good
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Лелееее, те го даваха по едно време по BTV, все късничко така към полунощ.. мернах 1-2 серии и ми се видя много откачено и не съм задълбала. Не знаех, че има пръст в този сериал, хм..
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Ами да, то пълното заглавие е "Stephen King's "Kingdom Hospital"
. Дори смятах, че е и по негова книга, после се загледах в надписите /в търсене на точното заглавие/ и се оказа, че не е. Даже доколкото си спомням не ставаше дума за книга, а за комикс... А той самият като герой се появява към края на епизодите. Между другото сериалчето е само 1 сезон и напълно завършено - няма недомлъвки какво се случва и т.н., няма отворени финал. Иначе си е откачен, да, но си е типично в негов стил - затова и в началото реших, че оригиналната творба е негова. Може би е по-мек от обичайните му работи, но когато го гледах за пръв път не бях на подходящата възраст за да оценя това
.
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
Заинтригувахте ме с "Болница "Кралството"" и мисля да си го изтегля. 
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.