Тези които си позволиха да се гаврят с български национални светини заслужават подобно отношениеslighter написа:На всички е ясно каква е идеята на текста, обаче трябваше ли да го напише толкова бездарно, направо са се принизили на нивото на жълтата преса.
Правете разлика между ирония и гавра... за второто не се изисква никакъв талант.
Мен лично изобщо не ме интересува кой го е поръчал това изследване, дали е самоинициатива на КЗД, дали го е поръчал МОН, дали е европейски, азиатски или африкански проект.Kristo написа: ...
Това което ме интересува е, че това че изводите, които са направени в този доклад са крайно дебилски.
Реакцията на правителството (на което аз по принцип съм твърд противник) в случая беше възможно най-правилната, подобни провокации срещу българщината трябва да бъдат остро заклеймявани.
Иначе съм абсолютно съгласен, че всеки който по някакъв начин носи отговорност за този срамен доклад, трябваше да бъде незабавно уволнен. Тази комисия в интерес на истината отдавна трябваше да бъде закрита, тъй като е неефективна, а издръжката и струва много. Тя даже работи повече от година нелегитимно, тъй като мандатът на предишния и състав беше изтекъл и въпреки това тя работеше и едва преди няколко месеца беше направено обновяването. Като цяло от нея няма никакъв смисъл. Тя на никого не е помогнала, единствената и функция е да лази по нервите на хората, с доклади от рода на този.
Този текст не е с расистка насоченост, не знам защо продължаваш да го твърдиш?! Хайде посочи дори една дума от този текст, която е по някакъв начин расистка или дискриминира хората по някакъв признак, за да докажеш твърденията си и ми кажи кой точно български закон нарушава.
1. Журналистите са изключително различни и е абсолютно погрешно да се опитваш всичките да ги набуташ под общ знаменател. Ако можеш да ми посочиш конкретни журналисти, които правят така съм готов да обсъждам тази тема, но е абсолютно безпредметно цялата гилдия да бъде разглеждана като едно цяло.
2. За каква научна статия ми говориш, какви експерти. Има разлика между примера който си дал с атомната физика, когато се касае до специфична тема, която е предмет на обсъждане в експертни среди и тези въпроси които са повдигнати в доклада на КЗД. Във втория случай, се касае за неща които могат да се обсъждат от широк кръг хора и доказателство за това е широкия обществен дебат, който предизвика въпросния доклад.
Надявам се да не ми кажеш, че трябват три висши образования, за да може човек свободно да говори по темата.
Не знам къде в казаното от фамозната комисия, си прочел препоръки, че децата повече трябва да мислят. Темата на доклада беше "Стереотипи и предразсъдъци в българското образование".
Ето пак ще ти дам един откъс, който сложих още в първия пост в случай че си го забравил. Ако той не е доказателство за теб, че написалия го е абсолютен негодник, значи имаме фундаментално различни виждания за нещата от живота.
Стр. 82 - Иван Вазов " Една българка", "...Турци трябва да са... Тая нощ ще ни изколят..."
Коментар на комисията: Турците са представени като убийци. Цитатът, оставен без необходимия коментар, води пряко към създаване на крайни стереотипи. Нещо повече, анализът на авторите ненужно и небезпристрастно акцентира върху цитати, които, извадени от контекста на разказа, изместват вниманието от високата морално-естетическа стойност на разказа към фона от исторически събития.