Платено СУ?

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
пингвинче
В началото бе словото
Специалност: кандидатства
Курс: кандидат-студент

Платено СУ?

Мнение от пингвинче »

Хора, някой има ли представа как седят нещата с платеното в СУ? И за ВО отнася ли се? Свалила съм си файла, в който пише таксите за годината и там пише, че платено има. Но една лелка от ФЖМК ми каза, че такова нещо нямало. Сега на кой да вярвам? И ако някой знае какви срокове има, МОЛЯ да ми каже.
blablablah
В началото бе словото

Re: Платено СУ?

Мнение от blablablah »

Оф, четете малко повече какво значи образованието ти да е платено и стига сте задавали тъпи въпроси.
Velkata
От дъжд на вятър

Мнение от Velkata »

графа "платено" се отнася за чужденците
пингвинче
В началото бе словото

Мнение от пингвинче »

Във файла с таксите, който имам от сайта на СУ има отделна графа за чужденци. Затова питам. Не се заяждайте!!!!
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от driplio »

цитат от миналата година:
Pisobella написа:Платено обучение за бакалаври и магистри е когато вече имаш завършен един бакалавър(магистър ако си право) и искаш да запишеш второ више. Тогава е платено, защото вече си имал едно държавна поръчка. Не е само за завършилите магистърка степен някакво образование :) За всички бакалаври.
ДС - :pukeright:
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Пингвинчето по принцип е права.

Ако искате примерно да учите второ висше ще трябва да си плащате, защото държавната поръчка е само за ЕДНО висше!
И по принцип трябва да има платено обучение. Не знам дали се отнася сега и ако искате да кандидатствате без конкурсен изпит... Нещо не са много ясни нещата.
Във файла има такси за платено. Миналата година СУ не успяха да се ориентират достатъчно бързо за да направят такси и условия за прием и всичко... От файлът, след като видях таксите, реших, че тази година са успели. Явно не е така...

Моля, само тези от вас, които ЗНАЯТ за какво става дума да пишат.

Темата е обсъждана няколко пъти вече, но .... реално никой не знае как точно стоят нещата явно.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
пингвинче
В началото бе словото

Мнение от пингвинче »

При положение, че има графа "платено", за която не пише да е специално за чужденци, би трябвало да е въведено вече от тази година. Днес четох също, че от 2010г. има платено обучение, но само в универисетите с висока оценка. Наистина, ако има някой, който знае със сигурност да пише. Мерси!
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

В СУ платено обучение за бакалавърските степени за български граждани няма.
Facebook
Изображение
blablablah
В началото бе словото

Мнение от blablablah »

Това не е вярно.
пингвинче
В началото бе словото

Мнение от пингвинче »

blablablah написа:Това не е вярно.
Искаш да кажеш, че има платено за българи ли? Ако знаеш нещо повече, моля те, кажи.
Аватар
Aleksandyr
В началото бе словото

Мнение от Aleksandyr »

Както казаха по-нагоре ПЛАТЕНО ОБУЧЕНИЕ ЗА БАКАЛАВРИ НА БГ ГРАЖДАНИ НЯМА!!!
MoonChild
В началото бе словото

Мнение от MoonChild »

Здравейте! Извинявам се, че повдигам тема, която както разбирам вече е била обсъждана през минали години.
Бих искала да ви попитам дали има някаква вероятност да се въведе платено обучение за български граждани в СУ, по - специално в Биологическия факултет (освен ако няма индивидуални правила във всеки факултет, а само общи за всички).
Проблемът ми е, че имам голямото желание да запиша второ висше образование (в работата ми би било от голяма полза към настоящето). Първата ми образователна степен е магистър и е придобита по държавна поръчка. Доколкото разбрах от правилника на СУ нямам право на втора държавна поръчка. Приемам това като нещо нормално. В същото време, обаче, никъде не се споменава за алтернатива за хора като мен.
Молбата ми към хората, които са по-запознати с този въпрос, е какво мога да направя? Има ли някакви обсъждания по този въпрос в университета?
Благодаря предварително за отговора!
gerchooo
В началото бе словото

Мнение от gerchooo »

Може разбира се,който си е използвал държавната поръчка има право на платено обучение,отиваш в канцеларията на факултет,за да ти обяснят по-подробно какви документи са необходими :wink:
MoonChild
В началото бе словото

Мнение от MoonChild »

Много благодаря за отговора! Дано всичко да бъде наред :D
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”