Лещи vs. Очила

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Re: Лещи vs. Очила

Мнение от Плазмодий »

Явно не отчитате дозата тръпка в това да не виждаш съвсем всичко съвсем ясно!
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Мнение от dismisstorka »

Еххх, Плазмодийчо, отчитам си я аз вече 15/петнадесет/ години :D Онзи ден правих експеримент дали мога полусляпа да се прибера - не успях :)
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Така така, важен е олимпиският принцип :salute:

Плазмодийчо :shaking2: :shaking2: :shaking2: :shaking2: :shaking2: :shaking2: :shaking2:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

dismisstorka написа: А лещите при късогледите са начин да се почувстват като нормалните хора - виждащи :cyclopsani:
значи хората се делят на нормални и късогледи :salute: :salute:

лещите в действителност изглеждат гадни за махане и слагане. ама ако си супер внимателен се претръпва ;)
Аватар
Snow-White
От дъжд на вятър
Специалност: География и биология
Курс: втори

Мнение от Snow-White »

Не че се делят на нормални и късогледи, просто си е голяма спънка лошото зрение. Аз съм с -4.5, имам приятел с -20 (най-ниския диоптър доколкото знам) - сутрин преди да си сложа лещите съм в настроението на дърт пушач без цигари. А и лещите си дават свобода на периметъра :lol: , не е като рамките на очилата. Единствения им минус, (който съм забелязала) е, че когато времето е много горещо и сухо, ти "съхнат" върху очите и трябва няколко пъти на ден да ги миеш с разтвор.
ИзображениеИзображение
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Виждам, че съм писал тука, ама не помня к'во така че пак ще се обадя

Жени с очила са супер секси (така де, хубави жени с хубави очила). Заебавайте лещите (creepy by the way) и слагайте очила... дори и да нямате проблеми със зрението :mrgreen:

п.п.
Да се надяваме, че тоя път съм уцелил темата
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
Sols
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Журналистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Sols »

Аз много си харесвам очите,но взеха да ме предават и скоро и аз ще съм към отбора на цайсатите. Ще си взема очила за четене, лещите са ми висока топка,а и ме плашат...Но са яки де...
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

Лещите имат ли размери? о.О Последните, които си взех, излизат с 1-2 мм извън ириса ми и не мога да ги търпя в окото си дълго. Онзи ден се наложи да ги махам в градския транспорт, отделно после очите ме смъдят по 2-3 дни.
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише

Мнение от dismisstorka »

По-скоро самите лещите не ти понасят. За пръв път ли носиш този модел лещи и ако да - офталмолог ли ти ги е препоръчал? Или си сменила разтвора? По принцип не е хубаво на твоя глава да сменяш вида.

Иначе мисля, че нямат размери. При мен лещите винаги са имали по-голям диаметър от ириса. Няма проблем.
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

Аз всеки път сменям вида. От любопитство :D Но забелязах, че тези излизат извън ириса доста повече от предишните ми и се позачудих. Явно трябва да започна да обръщам внимание какво пише на опаковките им :D
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише

Мнение от dismisstorka »

По-добре използвай само един вид. Така си "побъркваш" очите :D

Аз в началото на годината си купих от тези, силиконовите, дето дишало окото и т.н. Дрън-дрън, те най-много ме дразнеха. Да не говорим, че имах инцидент - едната се скъса, докато беше в окото. :D
С разтвора по същия начин. Имаше един, дето уж е джентъл, пък ми смъдеше от него.

Избери си лещи и разтвор, дето най ти понасят и не ги сменяй :)
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология

Мнение от Crippled Alice »

А какво правеше, когато лещата се скъса? :( демек - сама ли се скъса, или нещо си си търкала окото и т.н. :S
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише

Мнение от dismisstorka »

Оффф..беше супер нелепо. Сутринта тръгнах да ги слагам. Едната си пасна от първия път, ама другата се опъвеше. Пареше ми зверски на окото. Извадих я, почистих я, пак я сложих, пак ме дразнеше. Повторих още веднъж упражнението и тръгнах да я махам и....видях ПОЛОВИН леща в ръката си. о.О Огледах за другата половинка - нямаше я, а аз бързах за работа, затова свалих другата, сложих очилата и драснах. Търсих си в окото вечерта остатъка - не го намерих. Няколко дена по-късно, аха-аха да отида на лекар и една сутрин половинка си излезе.

гадна история. Препоръчвам ви да НЕ си взимате от тези силиконовите. Явно са много крехки и лесно се разкъсват.
А разтворът най-голяма простотия е Bio True. Водят го щадящ окото и най-малко дразнещ. Истината е, че дезинфекциращите съставки в него са прекалено малко и не успяват добре да почистят лещата. Тя започва да дразни окото и се налага да я смениш много преди препоръчаното.

П.П. Иначе си имам и други "забавни" случки с лещите. :)
Аватар
Snow-White
От дъжд на вятър
Специалност: География и биология
Курс: втори

Мнение от Snow-White »

dismisstorka написа:Оффф..беше супер нелепо. Сутринта тръгнах да ги слагам. Едната си пасна от първия път, ама другата се опъвеше. Пареше ми зверски на окото. Извадих я, почистих я, пак я сложих, пак ме дразнеше.
Обикновено по това познавам, че е време да се смени лещата. Макар че са ми се падали и такива, които парят още от началото, а съм носила само една марка досега - Bausch&Lomb.
ИзображениеИзображение
Аватар
rallie
Пишете, о, братя
Специалност: Business Administration

Мнение от rallie »

Да,и аз съм най доволна от тях,тъй като тези са с по-малко водно съдържание.Преди 2 години ,след като почнах да ползвам лещи ,бях ги сменила с едни други,с по-голямо,но те много ми дразнеха очите и ги изхвърлих :lol: Оказа се,че за да го поддържат,взимат от влажността на окото. :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”