Уверение

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Йовков
От дъжд на вятър

Уверение

Мнение от Йовков »

Аз съм 4 курс в СУ, но скоро ми се наложи да направя уверение на брат ми, който е 1 курс в Колеж по охрана и сигурност. Когато днес го занесохме на гарата, ни казаха, че:
1. няма печат, на който да пише редовно обучение, а просто е написано на ръка; така едва ли не всеки може да се представи за редовен студент, за да пътува на 50%, въпреки че е задочно; този аргумент на жената от гарата го приемам; но другото, което ме озадачава, е
2. Колеж по охрана и сигурност не е същото като университет и хората, които са записани в този колеж, не могат да ползват преференциалната цена от 50%.
Защо? Аз съм чел правилника на БДЖ, в който пише, че всеки студент, ненавършил 26 години и обучаващ се редовно във висше учебно заведение, има правото да ползва намалнието. Да не би Колеж по охрана и сигурност да прави някакво изключение? Бихте ли ми отговорили, защото наистина трябва да знам нещо по въпроса.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: Уверение

Мнение от MidwinterSun »

Такааа, погледнах сайта на колежа.. от това, което виждам, и от семестриалните такси, които са обявени, си вадя заключението, че това е частно учебно заведение, нали така?

Проблемът при брат ти е, че той учи редовно, но частно. Намалението за бдж важи за студенти държавна поръчка. Същото е с намалението на картите за градски транспорт и кажи-речи всяко намаление от цената на държавна/общинска услуга, която се предлага на студенти.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Йовков
От дъжд на вятър

Re: Уверение

Мнение от Йовков »

Благодаря ти за бързия отговор, MidwinterSun!
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”