Ювентус, Лацио и Фиорентина изхвърчат от Сериа А

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Ювентус, Лацио и Фиорентина изхвърчат от Сериа А

Мнение от alhimikat »

Спортният съд в Рим съобщи късно снощи наказанията на замесените футболни клубове, съдии и официални лица в скандала с уредени мачове, който разтърси италианския футбол тази пролет.

Пълният текст и списък с наказания четете тук >>>

Ювентус - Шампион на Италия и най-успешният футболен клуб в страната за всички времена е изхвърлен във втора дивизия и ще започне новия сезон с наказание от 30 точки. Освен това Ювентус е лишен и от титлите си през последните два сезона. Освен това ще трябва да плати глоба от 80 000 евро.

Милан
- Шесткратен носител на Шампионската лига, собственост на бившия италиански министър-председател Силвио Берлускони, остава в Серия А, но ще започне сезона с пасив от 15 точки и получи забрана да не участва в европейските клубни турнири през следващия сезон. Наказан е с отнемане на 44 точки от актива за миналия сезон и глоба от 30 000 евро.

Лацио
- Бивш шампион на Италия е изхвърлен в Серия Б и ще започне сезона с наказание от 7 точки и глоба от 40 000 евро.

Фиорентина - Бивш шампион на Италия е изхврълен във втора дивизия и ще започне сезона с наказание от 12 точки. Наложена му е глоба от 50 000 евро.

Лучано Моджи - Бивш мениджър на Ювентус получи забрана да не заема ръководен пост във футбола в следващите пет години и допълнително искане към футболната федерация за доживотно наказание. Глоба от 50 000 евро.

Антонио Джираудо - бивш изпълнителен директор на Ювентус получи забрана да не заема ръководен пост във футбола в следващите пет години и допълнително искане към футболната федерация за доживотно наказание. Глоба от 20 000 евро.

Адриано Галиани
- Вицепрезидент на Милан получи забрана да не заема ръководен пост във футбола в следващата една година.

Справка за корупцията - в горната тема >>>
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

Калитарите от милан пак се промъкнали. Ама поне няма да играят в Шампионската. Обаче заради тея мошеници (всичките) пострадаха и двата напълно невинни Палермо и Удинезе, които трябваше да играят в Интертото. Но не участваха, защото решението на кой пишката му е по-дълга, не беше взето.
Аватар
Clycraw
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Clycraw »

Интер остава единствения отбор в Италия, който никога не е играл в по-долна дивизия от Серия А.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: И кво то това? :lol: И неговият ред ще дойде! :lol:
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

Коментарът ми за Юве е- До-виж-да-не!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Предизвестен отговор. 8)
INTERFEN
Да живей словото

Re: Ювентус, Лацио и Фиорентина изхвърчат от Сериа А

Мнение от INTERFEN »

alhimikat написа:
Ювентус - Шампион на Италия и най-успешният футболен клуб в страната за всички времена

Милан
- Шесткратен носител на Шампионската лига
Какъв шампион, какъв 6-кратен носител ????? Кой знае колко титли са "спечелили" по тоя начин....
Изображение
INTERFEN
Да живей словото

Мнение от INTERFEN »

Clycraw написа:Интер остава единствения отбор в Италия, който никога не е играл в по-долна дивизия от Серия А.
Lui diceva che la Seria A e nel nostro DNA,
io non rubo il campionato
e in Seria B non sono mai stato !!!

Изображение

Giuseppe Prisco
Изображение
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Бате, не знам италиански, ма гледам много си се надъхал тая година за титла. Обаче ще си останете със спомените от 1989-та...
И Милан, и Рома ше ви издухат. Ако ще и с 15т. назад да потеглят.
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Недей така бате, фен съм на Интер от четвърти клас и това е любимият ми отбор и тази година трябва да вземем титлата! В преките двубой с Милан не ни върви, но 15 точки не вярвам да стопят. А Рома въобще не виждам къде ги пишеш :)
И е крайно време Интер да вземе титлата - още ми е криво за първенството през 2001 (май), когато до последния кръг водехме с една точка пред Юве и с две пред Рома, но Интер взе, че падна от Лацио, а Юве и Рома си спечелиха мачовете и наш'те останаха трети.

ПП На Милан (които бяха втори) като им взимат 44 точки (половината) от миналия сезон, а на Ювентус му отнемат титлата, то тя не трябва ли да отиде при Интер, които бяха трети? :roll:
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Абе, Валери Божинов футболист на Юве ли е последно?
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

1. Божинов е в Юве.

2. Смекчиха се наказанията за Милан, Фиорентина и Лацио.

3. Титлата от миналата година отива при Интер
Аз не бих се радвал на така спечелена титлал
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

А бе, в Италия дву- или триинстанционно е наказателното правораздаване? Да нема нови обжалвания?
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Геле, хвърли ме в музиката... Аз обаче знам кой може да ти отговори, стига тя да чете понякога щуротиите из форума. Дерзайте, колежке :wink:
Изображение
Аватар
SepulTeraHead
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от SepulTeraHead »

Те и за Юве смекчиха наказанието - пасивът сега е от 17 а не от 30 точки. Изглежда ми съвсем реално догодина да сме си в Серия А.

А за интер... де да знам какво му се кефите толкова на тоя отбор. Футболистите ли са красиви, кво ли. Добре, че сега пионе могат да с епохвалят и с няква титла. Жалко, че не са си я спечелили.
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”