[КСК 2012] Английска филология
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2012] Английска филология
кои дисциплини смятате да изберете ?
-
scelerisque
- В началото бе словото
Аз смятам да запиша първите три 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former."
-Albert Einstein
-Albert Einstein
-
kosiobosio
- В началото бе словото
Как сте колеги! Привет от Ann Arbor, USA. Дълго време следях форума и кой да знае, че трябва малко акъл да имаш, но да ти дойде навреме
(относно проблемите с регистрацията и прословутите картинки, които трябва да се натискат).Anyway, реших да се представя тук, тъй като facebook as always ми прави проблеми с новия профил и не мога да се присъединя към групата там. Казвам се Костадин на 19 след няколко дена 20, очевидно или незаписал на 18 или има нещо друго- по-скоро второто
. Корейците са трудолюбиви хора, но a bit too much for my taste, само ще вметна, че в Корея, колкото и стаж да имаш на година повече от 1-2 седмици отпуска, няма как да вземеш. Така се върви към прогрес...
(това го знам от "неуморните" часове в прословутия ЦИЕК към СУ, да не помислите, че и в Корея съм бил
. Ще кажете тва кво общо има? Ми бивш кореист съм
. Филолог- бивш и настоящ, но в нещо, което obviously ми е доста повече на сърце. "English studies" - вижте кво яко звучи, само дето американците тук не ми помагат особено с тяхното Hows a goin? i Whatcha doin?, но пък нали затова сме в СУ, кой, откъде е да се школова
.Иначе originally съм от Карлово. Кво да ви кажа китно градче, градът на Левски, река, водопад, на север се извисява най-високата част на Стара планина, вървейки към карловския водопад имаш чувството, че се загубваш в пазвата й... по-добре да спра, пишейки от тук носталгия почва да ме хваща.. Но да минем към по-належащото the studies. От малкото опит като бъдещ филолог, ще кажа, че езикознанието иска добро владеене на езика и устната кухина, или е по-правилно резонаторнаta кутия, че има да откриваме, коя гласна е авиодентална и коя съгласна е експлозивна (с преграда, без преграда), да ме извиняват по-запознатите относно конкретиката, но hopefully you get the idea, литературознанието е същата бира-доста зубрене и чупене на пръсти докато си вземеш книжката. Дано да ми ги признаят от мин. година. Ами това е засега, за да не стане много шум за нищо имайки предвид модераторските изисквания ще спра дотук и ще кажа The English words are the building blocks of a new Babel Tower. 
People are like letters - they want to become stories...
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
как ви вървят книгите колеги и колежки ? почнахте ли ги справяте ли се с трудния английски или прибягвате към българските издания ?
- Kathiee
- В началото бе словото
- Специалност: Английска Филология
kosiobosio, здравей от една също незаписала се на 18 колежка!
Да те попитам като човек, който обожава всичко свързано с Корея(Южна разбира се, Севера ми е толкова непознат, колкото и комунизма, който се шири там), що се отказа от Кореистиката? Аз към нея се бях запътила, но реших, че шанса може да ми изиграе номер с тези 11 момичета без да зная какъв бал ще имам.
Тони, книгите вървят добре.. С някой прогресираме, с други регресираме ..
Най- труден се оказа Dickens с неговия стил на писане. Иначе ако чак толкова са ви трудни книгите на английски, може паралелно да ги четете и на български.
Тони, книгите вървят добре.. С някой прогресираме, с други регресираме ..
GREAT PEOPLE TALK ABOUT IDEAS
Average People Talk About Things
small people talk about other people
Average People Talk About Things
small people talk about other people
-
kosiobosio
- В началото бе словото
Kathiee, приятно ми е
.Ще ти кажа... именно в обожаването е разковничето, от малкото престой в Кореистиката разбрах, че ако няма желание, няма старание, няма и знание, а тогава всеки знае трудно ли ни е...
.А при мен Кореистиката беше по-скоро прагматичен избор на рядка филология (бях ги изредил всички почти)
имайки предвид възможността, която ми се отвори в САЩ. С други думи в кореистиката се влиза със сърце, то със всичко е така според мен, но с филологиите особено
. Имахме един колега, който на представянето ни един по един, заяви, че е просто един неприет японист и не след дълго замина за Япония по някаква програма. Че е трудно в ЦИЕК, трудно е... то къде ли има лесно, но както казват if there's a will there's a way. I guess I had just steered my will the wrong way. 
някой успя ли да прати и-мейл, защото аз все още не мога ?
-
blayte
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: http://i56.tinypic.com/2s782ad.jpg
И аз така току що пробвах да пратя но ми дава някаква грешка. Мъча се да се свържа, с някой който да може да ми даде някаква информация и направления за тази история със мейлът ама нещо без много успех
blayte написа:И аз така току що пробвах да пратя но ми дава някаква грешка. Мъча се да се свържа, с някой който да може да ми даде някаква информация и направления за тази история със мейлът ама нещо без много успех
и при мен така..вече сигурно за шести път пробвах и пак дава грешка..някой ако разбере какъв е проблема да сподели
и при мен не става
-
blayte
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: http://i56.tinypic.com/2s782ad.jpg
Днеска по-рано имах успех да се свържа с администрация и когато им казах адреса на пощата казаха че не знаят за такъв адрес и ми дадоха ето този, на който да пратя в кой курсове желая да бъда включен: platig@yahoo.com
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
и успя ли да пратиш емайла или отново ти даде грешка ?
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
емайла е superkev10safC@gmail.coм , а не superkev10safE@gmail.coм
P.S. c - e малка буква , а не голяма написах го така за да видите разликата понеже в първия момент не си личи
аз току що го пратих и този път ми го прие и не ми върна емайл , че адреса е грешен
P.S. c - e малка буква , а не голяма написах го така за да видите разликата понеже в първия момент не си личи
- pandarulesss
- В началото бе словото
Хах някой ме изпревари със съобщението, докато развивам локуми
Да и аз така го пратих
When one door of happiness closes,
another opens,
but often we look so long at the closed door
that we do not see the one that has been opened for us.
another opens,
but often we look so long at the closed door
that we do not see the one that has been opened for us.
-
kosiobosio
- В началото бе словото
Здравейте колеги, малко остана... Имам една молба тъй като както писах преди имам проблеми с фейсбука и не мога да направя нов профил, ако има възможност някой да ме намери в скайп: ciseman_sees_evrything
Да знам, че има пропуснато "е" но като бях на 13 - 14 не знаех
. Та тъй като се връщам след откриването на 2-ри ще пропусна доста от информацията, програми и т.н през първия ден. Между другото преди в скайп си бяхме направили група кореистите и си пишехме в общия чат. Още веднъж благодаря ако някой има време и се отзове... А ще се радвам да се запознаем, макар и от разстояние в началото поздрави от USA.
Да знам, че има пропуснато "е" но като бях на 13 - 14 не знаех