Кампанията "Fairplay" из интернеДите

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Armin^^
Танцуващия с клавиатури
Курс: четвърти

Кампанията "Fairplay" из интернеДите

Мнение от Armin^^ »

Здравейте, сладурковци!

Преломните времена, в които живеем отново напомниха за себе си. След като Асен Блатечки ви изяде постните манджи от хладилниците сега Криско е на път да открадне старите ви барутници, с които щъкате от блока до близкото кафене. Причината да отворя темата е прясното изказване на Криско относно доскоро нашумялата кампания "феърплей". Сега, очевидно, кампанията пак ще нашумее, ще последва истинска фекална лавина от подигравателни коментари, снимки и изказвания.
Предоставям линкче към интервюто.

http://btvnews.bg/tazi-sutrin/minuti-za ... nitel.html

Какво смятате за кампанията? Честно ли е няк'ви пишман артисти (като Криско, да речем) да мрънкат от екрана, че не даваме пари за малоумните им филми/песни/албуми?
Трябва ли изкуството - нещо, което според мен, трябва да е максимално достъпно за всички да се превръща също в един безкраен пазарлък за пари?
И дори и да тръгнем да даваме пари на такива като Криско, с които, както той твърди, щял да направи още повече песни и клипове, смятате ли, че по този начин ще се вдигне качеството на това, което ни се предлага? Ще има ли по-смислени песни или филми? Или пак ще се кара през просото. Важното е пара да има.

Темата не е чак толкова малоумна като другите в този подфорум, за което се извинявам, надявам се да се получи добра дискусия :).

Едит: Нарочно не я пускам в културния раздел, сметнах, че темата е по-скоро спамаджийска, отколкото културно-ориентирана.
Изображение
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Re: Кампанията "Fairplay" из интернеДите

Мнение от FloWersOfEviL »

Защо с СПАМ, бре? Сега ще я преместя някъде на по-удачно място.

Едит: Може да не е културна (макар мен повече на такава ми бие), но определено не е спамджийска.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Jarrita
В началото бе словото
Специалност: Руска филология
Курс: първи

Мнение от Jarrita »

Аз да попитам, след като плащам компенсационната такса, включена в цената на всички носители и записващи устройства, а не тегля тегля, въпросния Криско или някой друг, врякащ за авторските си права, ще ми даде ли левче, за да се прежаля да слушам или гледам бездарната им халтурата?
Intellectual growth should commence at birth and cease only at death.
Albert Einstein
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика
Курс: завършил

Мнение от Dr Dulcamara »

За мен кампанията е поредния опит за обработване на мисленето на хората, а след провала на ACTA в Европейския съюз би могла да бъде и прелюдия към ново "законотворчество" у нас.
Jarrita написа:... след като плащам компенсационната такса, включена в цената на всички носители и записващи устройства, а не тегля ... ще ми даде ли левче ...?
:salute: :salute: :salute:
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Всеки може да си мрънка за каквото иска. И често казано съм склонен да разбера дори подобен пропаднал като Криско. Българите малко сме свикнали да си гледаме всеки от своята камбанария. Все па тези артисти, добри или посредствени, се изхранват с това.

Иначе това с комепнсационното обезщетение е нещо доста пародийно.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Може да звучи апокалиптично, но аз кандидатствах с няколко сценария за тази кампания, но по една или друга причина ми ги отхвърлиха, БТВ явно не са стигнали моето ниво. Ще ги споделя с вас, за да видя вашите честни оценки (да бе, да) и да споделите, как евентуална реклама, създадена от мен би ви повлияла:

Сценарий 1:
Млад мъж с костюм, вратовръзка и куфарче се прибира от работа. Навсякъде разхвърляно, от спалнята се чува глухо хлопане. Притеснен, мъжът отива да види, какво става - Део оправя жена му. Мъжът не може да каже и думичка, а Део го вижда и подхвърля "Оо кво става, готин, как беше на работа?". И не спира да оножда съпругата на Мъжа. Мъжът все още не знае кво става и гледа изумен. Део се усеща да го въведе в ситуацията: "А не гледай така, тука малко работа имам. Ти снощи как опъна Лора Караджова в оная дискотека, а? Ай, още 2 тека и ти я оставям."
Следва зелен екран и надпис "FAIR PLAY - да бъдем честни, а не баджанаци"
Сценарий 2:
Възрастна двойка пенсионери се прибира надвечер. Отварят вратата и влизат в хола, където - Веско Маринов, седи - сложил си на масата ракийка, салатка и ги чака. Бабата и дядото изумени, но щастливи, че виждат идола си. Но нещата взимат груб обрат. Веско вади от някъде 2 микрофона с поставки и ги слага в центъра на хола. Казвам им "абе Бабо Радке, Дядо Стамат, нали тъй?" - пенсионерите кимат. "А така, снощи разбрах, сте гледали моя концерт в НДК, ама по телевизора, щото се скръндзате за 20лв билети, а?". Бабата и Дядото в недоумение се споглеждат. Веско Маринов става и ги слага до микрофоните. Казва им "А сега днеска съм решил, докато хапвам тука, вий да ми попеете, да сме квит". Пенсионерите не знаят кво става, а Веско им удря по 1 шамар и крещи "Пей бе, старчок, я дай тон за песен!" - бабата се разплаква, а дядото си умира от страх. "Айде бе, докога ще ви чакам, почвайте, 2 часа ще слушам ваши песни, давай веднага!!!". Дядото пребледнява, но с треперещ глас започва "Шумииии Марица.... окървавеееена.... "
След което идва пак зелен екран с надпис "Fairplay - за да шумят пари, а не Марица"
Сценарий 3:
Здравичък младеж се прибира от фитнес. Изморен, изтощен, решава да иде в стаята си, да си полегне. От вътре се чува пъшкане, охкане, викове. Той се сеща, че няма приятелка, жена, живее сам - и се притеснява. Стиска юмрук и бързо влиза вътре, готов за бой - кво да види - Галена полугола, разкрачена и се задоволява с няква свещ. До нея седи албум със снимки на въпросния младеж. Момчето онемява от тази развръзка, шашва се. Галена без да се церемони "Ооо, Монка, кво става бе... " - Монката съответно не знае какво да каже. "Ааа не ме зяпай, не е културно така... нали снощи лъскаше на мои снимки, бе момче? Тебе ти беше хубаво, а аз изобщо не бях доволна. Та реших тука да дойда да лъсна на твои, ух на кака сладичкото момченце."... Монката продължава да не знае на кой свят е... а Галена продължава "Айде затвори вратата и изчакай десетина минутки, няма да се бавя.... А и не яж краставицата дето е на масата в кухнята..."
Следва познания екран, но с надпис "FAIRPLAY - бъди мъж, не краставица"
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Къф е тоа Криско, какво прави и за какво се бори? :shock:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Точно Криско, който не изкарва албуми, няма никакво място в тая кампания
Иначе я одобрявам - доста забавни картинки се появяват в нета в резултат от нея

Изображение

едит:

Апропо, ето някои полезни линкове:

http://www.facebook.com/groups/332492916841878/
http://bgtatko.bg/18181/za-btv-krisko-i ... e-chestno/
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ ДА ПОВОЗИМ КРИСКО

Нека регистрираме един кратък номер, на който да изпращаме SMS-и с текст "JITKAM" и така да съберем пари за малкия Криско.
В края на кампанията, в зависимост от събраният капитал, ще му купим кола, колело или карта за градския транспорт.
Мисля, че така е честно.

Изображение
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
Armin^^
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Armin^^ »

Изображение
Изображение
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Dr Dulcamara написа:За мен кампанията е поредния опит за обработване на мисленето на хората, а след провала на ACTA в Европейския съюз би могла да бъде и прелюдия към ново "законотворчество" у нас.
Точно това си мисля и аз! В новия проек за Наказателен кодекс има заложени свръхмерки срещу пиратството (чл. 195) като най-най-мъничката е една година затвор или пробация. Някои от предвидените присъди са по-тежки, отколкото за изнасилване или за убийство по непредпазливост.
Jarrita написа:... след като плащам компенсационната такса, включена в цената на всички носители и записващи устройства, а не тегля ... ще ми даде ли левче ...?
Когато имахме преди две години лекции за авторско право, учихме за такава компенсационна такса, която се взема от ксероксите и се разпределя за авторски права. И именно заради нея не са обявили и ксероксите извън закона. Щом е включена тая такса и в цената на носителите и записващите устройства, да спрат да бучат и да си гледат работата "носителите на авторски права".
Ето го моето мнение за „fairplay“ кампанията. Чудя се защо се получава толкова смехотворна - дали просто от некадърност на създателите й или самото послание (колко е лошо да се тегли от Интернет и как това е равносилно на влизане с взлом и кражба на МПС) е... как да кажа, трудно за рекламиране. :) :) :)

п.п. Armin^^, скивай туй:

:lol: :lol: :lol:
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Тоя Криско за сефте го чувам, къв е?? :roll:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Faith_no_more »

Уф, ни моа!!! :mrgreen:

via Facebook:
Отиваш на село, радостен, че баба ще те нагости, а вратата отваря Веско Маринов:
- Ти свали моята песен, аз свалих твоята баба!

:lol: :lol: :lol:
Аватар
Salander
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Salander »

И аз не го знаех какъв е тоя Криско докато един ден случайно край мен не долетяха думите "бременно момиче, как ухаеш на аборт". Останалата част от тъй наречената песен не смекчи лошото ми първо впечатление, ама си рекох, че малоумни дрисльовци има всякакви, та няма какво да го мисля и да му придавам важност, каквато всъщност няма. Докато не попаднах на новата реклама от кампанията на Btv за това, което те наричат "честност". Мислех, че са си взели поука от рекламата с ровещия в чуждите хладилници Асен Блатечки, който обра доста хейт покрай същата кампания, ама от Битивито явно не ги грее за обществените интереси и съответстващите им реакции. Сигурно са решили, че ако вдигнат още малко нивото на наглостта си, хората самички ще се научат да игнорират правата си.
Обаче що се отнася до Криско, по-скоро на мен трябва да ми платят ако някой ден евентуално благоволя да си сваля негова песен, а ще държа и на още по-голямо обезщетение в случай, че ми се наложи да се подложа на неудоволствието и да му изслушам помията.
Wenn ich ihre Haut verließ, der Frühling blutet in Paris.
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”