За лекарствата и други мазила

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

За лекарствата и други мазила

Мнение от fluffy cloud »

Някой да ми препоръча някакво мазило за рани, защото имам една охлузна рана, която не ще да зараства като хората? Мазах я последователно през последните дни с крем Витасин, сребърна вода, спирт, реванол и крем Здраве. Най-накрая се затвори и вече не сълзи, но е възпалена и чувството е все едно кожата ми гори. Някакви идеи?
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: Помощ и съвети всякакви

Мнение от MidwinterSun »

Муш, ти с Витасина си се намазала два пъти само. От два пъти няма как да оздравее. Иначе той има хубаво противовъзпалително действие, за няколко дни редовна употреба ще оправи нещата. При всички обстоятелства ти трябва нещо друго с такъв ефект.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Да, вероятно няма как да оздравее, но два пъти със спирт или сребърна вода обикновено спират възпалението. Тук и те не помогнаха, де. Витасин може да е подходящ сега, но за мократа рана определено не помогна. Сега не знам като е със суха коричка, но червена отстрани дали да я мажа със спирт/сребърна вода, което трябва да спре възпалението, с крем "Здраве", който обикновено лекува или просто да я оставя и да не я мацотя повече, за да може да се възстанови сама кожата. Последното обаче е трудно, предвид че кожата ми "гори".
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Те тия кремчета са толкова безобидни, че могат само да помогнат. Не виждам как ще попречат на оздравителния процес.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Крем "Здраве" определено попречи. Сутринта намазах с него и ефектът е, че вместо да успокои, просто омекоти коричката, от което раната пак е незащитена. Никакви кремове повече. Май ще оставя природата да се оправя.
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Мнение от Mushmul »

Аз бих отишла в аптеката да разпитам. :roll:
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
Nirv
Пишете, о, братя

Мнение от Nirv »

По принцип Йодасепт и Ихтамол (макар че ихтамолът е по-скоро за кожни възпаления, много добре действа ако те е полазила някаква гадина и мястото се е възпалило). Но йодасептът прочиства и заздравява.

Но все пак една консултация с лекар или аптекар не е излишна. Ако нещо не ти изглежда, както трябва, експериментите не са желателни.
Аз имам сивото на дъжд и мъгла, защото съм собственик на лошото време.
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Даа, Йодасепт е доста добра идея. Бях забравила за това чудо. Ако утре продължава да не ми изглежда добре положението, ще си взема. Иначе аптекарите не са най-достоверните източници, а точно преди морето определено не ми е до лекари. Ментоловият спирт засега закрепи положението видимо, но май трябва да пазя раната от вода, защото къпането не й се отразява добре. Някакси ще я превързвам.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Възпалението не е шега работа, особено в жегите... Така че не е лошо точно преди морето да те види лекар. Иначе Йодасептът си има антисептично действие, подобно на Риванола - не знам дали ще помогне, но няма да попречи. Само гледай да не се изгориш, че и това е възможно (при това - не особено трудно. Не слушай, ако някой ти разправя, че е невъзможно - и аз, и един приятел пострадахме така).
Аз си мисля по-скоро за някакво антибиотично кремче - Гентамицини, ала-бала... Но наистина трябва да ти го препоръча лекар или фармацевт, понеже към някои от тия антибиотици може да имаш свръхчувствителност.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Витамерфен е едно безобидно антисептично (май) кремче, което помаа раничките да заздравеят. Струва към 5 лв.
Тва заантибиотика.. не знам.. що толкова се използва антибиотик, та дори външно за мазане..
Но трябва постояство - едно пет дни - сутрин и вечер
la douleur exquise
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Щото в жегата могат да станат сериозни поразии от подобно възпаление. Няма как да знам доколко е сериозно възпалението, но с тия неща шега не бива, а от антибиотично кремче нищо няма да й стане (ако не е алергична към него, но то се знае кои са антибиотиците, които предизвикват по-често алергични реакции и за тях задължително се прави тест).
Както и да е, де, сега видях датата на публикациите от по-горе. Дано вече да се е оправила Флъфката. А ако още не си, Флъфи, съвсем сериозно ти препоръчвам да те види лекар. Хората неслучайно избягват операциите през лятото, ако не става дума за нещо неотложно.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

да, да.. ше фане гангрена от рана на крака., ако не я намаже с антибиотик..

бабие ви се с антибиотици са се мазали..
la douleur exquise
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Бабите ни са ползвали бабешки лекове (такива от народната медицина), дето на мен вече няма кой да ми ги каже, а на вас и да ви ги кажат, ще реагирате с "Иуууууууу!". Щото днес, ако имате косопад, ще дадете сумати пари за ампули, мазила и специални шампоани, все едно бабите ви все така са се лекували. Мен някога баба, Бог да я прости, ме спаси от зверски косопад, получен вследствие на объркани лекарства след операция, като ми триеше главата с чесън. И мога да се закълна, че действа, ама дали форумците биха прегърнали идеята да се мажат със скилидки чесън при косопад?

И да, баба ми не е ползвала антибиотици, ама едно време неслучайно хората са имали по 5-6 деца. Просто половината са измирали. А аз за себе си знам, че ако нямаше антибиотици, щях да съм ритнала камбаната (неколкократно), когато бях в 12-ти клас. Но всеки си знае за себе си. Има сумати народ, дето пият противозачатъчни (и Ескапел) като бонбонки, ама антибиотиците били вредни, разбираш ли... Понякога наистина се чудя к'во ли се занимавам.
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Търг, не се пали, Фак имаше предвид, доколото разбрах, че има хора, които и пъпка да им се появи - пият антибиотици и че това е вредно и съм съгласна. Избягвам ги винаги, когато мога, наистина трябва да е наложително, за да пия.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Faith_no_more »

Търговецът на кристал написа: народ, дето пият противозачатъчни (и Ескапел) като бонбонки, ама антибиотиците били вредни, разбираш ли... .
Ели, понякога пиенето на противозачатъчни като бонбони е основателно от медицинска гледна точка...А и ако са предписани от гинеколог с цел превенция, пак го одобрявам... Колкото до Ескапел-а... е, тук вече съм съгласна с теб :)
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”