КСК 12/13 Минимални балове. Първо класиране

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

murakami
В началото бе словото

Re: КСК 12/13 Минимални балове. Първо класиране

Мнение от murakami »

Еми, няма как. Хората с непопулярни специалности често се преквалифицират, за да си намерят работа. И при мен е така. :D Далеч съм от мисълта, че е нормално, но сиренето е с пари. Не е задължително да работиш по специалността си, въпреки че звучи най-логично. Не на всички интересите съвпадат с това, от което бизнесът има нужда. Да блъскаш 4+ години нещо, към което нямаш грам афинитет и ти е откровено скучно, че и да го работиш после, не знам... не ми се вижда нормално.

По-малко места = по-малко студенти = по-малко пари. Важното е децата да плащат, а то че няма реализация след това, тях не ги засяга особено.
Последно промяна от murakami на 06 Авг 2012, 15:43, променено общо 1 път.
kreon
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от kreon »

lillygeorgieva написа:Имало ли е такова минали години?
еми аз съм виждала теми, в които са публикувани в коя специалност колко места са останали свободни, но не зная за след първо или след второ класиране ли е ... или пък за не заети места след 3то .. :salute: :salute: :D :D :D
Аватар
dentelle
В началото бе словото
Специалност: библиотечно-информационни науки
Курс: първи

Мнение от dentelle »

murakami написа: Да блъскаш 4+ години нещо, към което нямаш грам афинитет и ти е откровено скучно, че и да го работиш после, не знам... не ми се вижда нормално.
Ей това се казва мнение! Различни хора, различни интереси - за всеки влак си има пътници. По-добре да уча нещо, което харесвам и да ме гледат странно, отколкото нещо, което мразя само защото е по-перспективно. :)
adinka_bebs
В началото бе словото
Специалност: няма

Мнение от adinka_bebs »

Искам да попитам дали при мин.бал 19.78 (Социални дейности),аз имам 19.36 ,дали имам шанс да ме приемат на 2ро класиране....?
saviiinceto
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от saviiinceto »

Винаги има шанс,въпрос на късмет е :]
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
adinka_bebs
В началото бе словото
Специалност: няма

Мнение от adinka_bebs »

saviiinceto написа:Винаги има шанс,въпрос на късмет е :]
В случая зависи колко ще падне бала,а предполагам,че няма да бъде много и колко свободни места са останали....
wiktoriq_stoqnowa
В началото бе словото

Мнение от wiktoriq_stoqnowa »

Здравейте на всички... В СУ има ли допълнителен прием на документи за стопанския факултет... не съм кандидатствала до сега тук ..
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Рядко се случва да има допълнителен прием. Но 2010 е имало, може да имаш късмет, не сме голям випуск. Трябва да почакаш до септември обаче.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

murakami написа:Еми, няма как. Хората с непопулярни специалности често се преквалифицират, за да си намерят работа. И при мен е така. :D Далеч съм от мисълта, че е нормално, но сиренето е с пари. Не е задължително да работиш по специалността си, въпреки че звучи най-логично. Не на всички интересите съвпадат с това, от което бизнесът има нужда. Да блъскаш 4+ години нещо, към което нямаш грам афинитет и ти е откровено скучно, че и да го работиш после, не знам... не ми се вижда нормално.

По-малко места = по-малко студенти = по-малко пари. Важното е децата да плащат, а то че няма реализация след това, тях не ги засяга особено.
Ти си пример, че по-добре с "вишу" отколкото мама и тате да се срамуват, че детето им е тъпо. Извинявам се, че звучи така, но това е истината.
Нали затова е тази рейтингова агенция за университетите да се види какви хора излизат от тях и какво правят после. Ако после работиш нещо, което не си завършила може да вземеш мястото на някой, който е учил затова и иска да го работи. И за какво? И така тоя пък трябва да си търси място другаде и т.н. и т.н. Ако пък не вземеш мястото на някой друг и отиваш да работиш нещо, което се иска просто "вишу" пък се "радваш" на живота с пес`тин лева. Бааааси кефа.
В "Етажна собственост" направиха подобен епизод :lol: :lol: :lol:
п.п. забравих нещо да допълня....няма такова нещо като "непопулярни специалности". И румънска фиология да учиш примерно сега има доста хляб затова. Пълно е с румънци, които почиват у нас, но повече само ядат и пият. А като почнеш да ги разхождаш наляво-надясно по историческите ни забележителности те плащат, а и ти прибираш пари, защото не са много хората, които знаят румънски. Ама то си зависи от много неща. Трябва туроператора да им го предложи, но повече не го правят, защото няма кой да измисли и свърши тая работа. И т.н. Мога да дам и други примери с "непопулярни специалности".
murakami
В началото бе словото

Мнение от murakami »

Е какво да направя, че ме бива повече за моята работа, отколкото някой друг, дето го е завършил това? Харесали са ме - назначили са ме, а аз да се откажа, защото "не ми е по специалността и подбивам сульо и пульо"?! Няма такъв филм, подобни идеали са доста далеч от моята личност, съжалявам. :lol: И да, всъщност е бааааси кефа, защото получавам хем достатъчно, за да се издържам и да си позволя да запиша втора специалност, хем имам и време. :wink: Гъвкавост и късмет, това е. Да робуваш на идеята, че непременно ще бачкаш каквото си завършил, ми се струва абсурдно. Не мога да се съобразявам с рейтингови статистики и не знам какво още. Аз уча, защото ми е интересно и приятно... ако успея да си намеря работа, свързана с това - супер, ако не - имам и други интереси, които съм готова да развивам в процеса на новата работа. Не мисли толкова ограничено. :D

Иначе хем нямало непопулярни специалности, хем зависело от много неща? Еми, именно. Каква ще ти е мотивацията да завършиш каквото и да е, когато във въпросната сфера има толкова недомислени работи (това за хората, които непременно държат да си работят по специалността)?
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Мнение от clinical_dead »

Ако приемаха само най-добрите, аз нямаше как да уча. Аз... ами тотално се изложих на матурата, а на съм дала 1 000лв. за курсове, за да пише супер теми по биология и да вляза с изпит :roll: Влязох с матура все пак от второ класиране, а съм човекът с най-голямо желание да учи. :mrgreen: (тези с най-високи оценки са несбъднали се лекари) /аз запълват бройките на тези които искат/ Животът е несправедлив.
Изображение

Изображение
Аватар
Aleksandyr
В началото бе словото

Мнение от Aleksandyr »

wiktoriq_stoqnowa написа:Здравейте на всички... В СУ има ли допълнителен прием на документи за стопанския факултет... не съм кандидатствала до сега тук ..
Миналата година се обяви началото на септември.Общо местата бяха около 630.
Ondine
От дъжд на вятър

Мнение от Ondine »

Aleksandyr написа:
wiktoriq_stoqnowa написа:Здравейте на всички... В СУ има ли допълнителен прием на документи за стопанския факултет... не съм кандидатствала до сега тук ..
Миналата година се обяви началото на септември.Общо местата бяха около 630.
а може ли някой, който е кандидатствал, но не се е записал и си е изгубил мястото да подаде документи за допълнително ако има ?
Изображение
Аватар
Aleksandyr
В началото бе словото

Мнение от Aleksandyr »

Не не може(поне така беше миналата година)Пишеше че за допълнителният прием кандидатстват само тези които не са приети в СУ на редовните класирания или които не са участвали в кампанията до сега.
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”