Въпрос на тема език
Модератор: Шепот
- Sols
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Журналистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Въпрос на тема език
Надявам се да съм нацелила мястото за тази тема. Вече официално съм заек-журналист и сега стои въпросът с езиците. А питанката ми е следната - на какво ниво се изучават те. Веднага обяснявам - аз съм завършила езикова и английският ми е перфектен. Ето защо ако запиша английски от лекциите няма да имам нужда и съответно няма да имам проблем с изпитите,но ще е и загуба на време. Вторият ми език в гимназията е френски,него не го знам добре,имам някаква основа. Бих писала френски,защото ще надграждам и ще науча нещо,НО живее в мен едно опасение да не се нахендря на франкофони,от които да съм светлинни години назад и това да ми изиграе лоша шега,а накрая да вземат и да ме скъсат по език,защото не смогвам на останалите. Е,учещите френски,какво ще кажете? Моля за съвет. Да заложа на сигурното и да тъпча на едно място или да се хвърлям в дълбокото с език,който не знам добре?
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
- Mephisto
- От дъжд на вятър
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: втори
Re: Въпрос на тема език
Във ФЖМК не записвайте непознати езици! Много колеги, които запишат чужд език биват разочаровани от самите преподаватели. Има случаи, когато самите преподаватели отказват да запишат хора, които не са учили даден език. Запишете език, който знаете добре, за да нямате проблеми. Ситуацията може да е различна в другите факултети, но тук просто работата е много несериозна с тези езици.
.:{~Блог~}:.
- alexxa
- В началото бе словото
- Специалност: ВО
- Курс: кандидат-студент
Аз имах същите въпроси, ноо вече ми се изясни. Жалко, тъкмо си мислех да пробвам нещо ново
"Arguing with a fool proves there are two."
ВО
ВО
- Mephisto
- От дъжд на вятър
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: втори
За съжаление положението е така от години, едва ли за тази академична години ще се смени статуквото ;/
.:{~Блог~}:.
- alexxa
- В началото бе словото
- Специалност: ВО
- Курс: кандидат-студент
Ясно. Значи в такъв случай ще запиша английски, поне да си го упражнявам, ако не друго 
"Arguing with a fool proves there are two."
ВО
ВО
- andreana_
- В началото бе словото
- Специалност: Туризъм
Здравейте
Имам въпрос относно чуждия език, който можем да запишем. Аз съм специалност Туризъм и виждам в учебния план, че вторият език има доста повече заложени часове, отколкото първия. Та исках да попитам дали се започва от начално ниво при изучаването на втори чужд език, тъй като никога не съм учила френски, но много искам да уча
Притеснявам се, че може да имам проблем с взимането на изпитите ако не се започва от самото начало, та моля ви, посъветвайте ме
Да запиша ли френски, или да не рискувам и да запиша или немски, или испански (другите езици, които съм учила с изключение на английския, разбира се, който ще ми е първи език)
Имам въпрос относно чуждия език, който можем да запишем. Аз съм специалност Туризъм и виждам в учебния план, че вторият език има доста повече заложени часове, отколкото първия. Та исках да попитам дали се започва от начално ниво при изучаването на втори чужд език, тъй като никога не съм учила френски, но много искам да уча
-
saviiinceto
- Пишете, о, братя
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Да,2 език ти е отначало :]
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
- andreana_
- В началото бе словото
- Специалност: Туризъм
Благодаря ти много
))
-
saviiinceto
- Пишете, о, братя
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
за нищо,но трябва да се съберат достатъчно желаещи за дадения език,иначе може да не се сформира група 
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.