Миналата година на Второ класиране, балът падна до 25.00thebeliever написа:Излезе първо класиране - мин. бал за момичета е 25.88, а моят е 25.21. Как мислите дали има шанс да падне на второ класиране? Много се чудя дали да рискувам и да си изтегля дипломата от УНСС...
[КСК 2012] Политология
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- Calamity
- В началото бе словото
- Специалност: Политология
Re: [КСК 2012] Политология
-
niya.koleva
- В началото бе словото
- Курс: първи
Политолози май няма из форума :/
Приеха ме, а няма с кого да споделя радостта си
)
29.17 по първо желание ^^
Приеха ме, а няма с кого да споделя радостта си
-
johniebg
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: ъаъа
Има, колежке, но още не сме се активизирали. На мен също ми е първо желание и с нетърпение очаквам началото на семестъра. До 1 октомври!niya.koleva написа:Политолози май няма из форума :/
Приеха ме, а няма с кого да споделя радостта си)
- Calamity
- В началото бе словото
Поздравления колеги. Моят съвет е да си направите ФБ групичка и лека полека да я налазвате. Ще видите - тя ще бъде най-добрия ви приятел по време на сесия. Поздрави от Втори курс :Р
-
niya.koleva
- В началото бе словото
Благодарим, радвам се, че не съм единствената политоложка във форума. Щеше да ми е много скучно самичка.
Докато съм ви хванала за слушатели:
Колко избираеми дисциплини трябва да изберем за първи и колко за втори семестър в първа година. Доколкото разбрах броят им няма значение, но трябва да се покриват 30 кредита на семестрър. Така ли е или съм успяла да се объркам още преди да съм престъпила прага на факултета
)
Освен това г/д на колко групи ще ни разделят, 2 езика могат ли да се учат и кога излиза програмата
Колко избираеми дисциплини трябва да изберем за първи и колко за втори семестър в първа година. Доколкото разбрах броят им няма значение, но трябва да се покриват 30 кредита на семестрър. Така ли е или съм успяла да се объркам още преди да съм престъпила прага на факултета
Освен това г/д на колко групи ще ни разделят, 2 езика могат ли да се учат и кога излиза програмата
- Calamity
- В началото бе словото
Склонен съм да отговоря на всички въпроси, стига да не е виртуално, защото не съм особено деен форумен писателniya.koleva написа:Благодарим, радвам се, че не съм единствената политоложка във форума. Щеше да ми е много скучно самичка.
Колко избираеми дисциплини трябва да изберем за първи и колко за втори семестър в първа година. Доколкото разбрах броят им няма значение, но трябва да се покриват 30 кредита на семестрър. Така ли е или съм успяла да се объркам още преди да съм престъпила прага на факултета)
-
niya.koleva
- В началото бе словото
Все пак благодаря за вниманието. Ако се появят още политолози ще се организираме и с групата, и с евентуалната предварителна среща.
-
TheLeetKing
- В началото бе словото
Здравейте,
Поставих Политология на 2-ро място сред желанията си, но съм приет Българска Филология(3-то желание) и подадох декларация за 2-ро класиране.
Балът ми е 24.50 и се интересувам ще има ли 3то класиране тази година?
Покривам минималния бал от миналата година за 3то класиране (24,32) и храня големи надежди да ме приемат.
Въпроса ми е, ще има ли 3-то класиране тази година?
Трябва ли да запиша БФ, ако не се класирам на Второ класиране?
Благодаря!
Поставих Политология на 2-ро място сред желанията си, но съм приет Българска Филология(3-то желание) и подадох декларация за 2-ро класиране.
Покривам минималния бал от миналата година за 3то класиране (24,32) и храня големи надежди да ме приемат.
Благодаря!
-
johniebg
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: ъаъа
Трето класиране за Политология от предходните години почти винаги е имало и може би и тази няма да прави изключение. По принцип второто класиране според чл.36 от "Класиране на кандидат-студентите" гласи, че имаш право да запишеш, в случая при теб - БФ, или да потвърдиш по - нататъшното си желание за участие в третия етап от класирането. За всеки случай можеш да се обадиш до администрацията на СУ и да ги питаш как стоят нещата. Ти прецени. УСПЕХ!TheLeetKing написа:Здравейте,
Благодаря!
-
TheLeetKing
- В началото бе словото
Благодаря johniebg 
-
niya.koleva
- В началото бе словото
Стискам палци да се класираш!
-
niya.koleva
- В началото бе словото
-
ralitsa.ninovaa
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/
Здравйте, колеги!
Аз също съм съгласна да активизираме политолозите, но тази страничка във Фб не се отваря
Ния Колева, аз като ходих да се записвам видях, че най-големият бал е 29,17... защото беше най-отгоре в списъка. Честито!
Ния Колева, аз като ходих да се записвам видях, че най-големият бал е 29,17... защото беше най-отгоре в списъка. Честито!
-
vdimiter
- В началото бе словото
- Специалност: Политология; Икономика
- Курс: друг
Честито приемане, колеги!
На мен предстоящата година ще ми бъде четвърта в тази специалност и мисля, че мога да ви кажа доста, стига да имате конкретни въпроси. Инак се отнасям и започвам да говоря за политика. 

Могат да се учат колкото езици си искате. Проблемът е, че цялостното ниво на преподаване на езиците не е особено високо и е по-вероятно да си загубите времето, отколкото реално да научите нещо. Ще имате достатъчно по-тежки предмети, за които да си струва в пъти повече да четете нещо смислено, а ако не това - то със сигурност до края на първи курс ще правите опити да работите някъде, за да си докарвате някой лев и пак няма да ви се занимава особено с часовете по езиците в СУ.
В същия дух, можете да изучавате не само каквито си искате езици, но и каквито си искате предмети от каквито си искате специалности и факултети на университета. Лекциите са по принцип отворени за посещение, а бихте могли да се опитате да участвате и в упражненията, стига провеждащият ги асистент да няма против. Имайте предвид обаче, че тези предмети, които не влизат в учебния ви план, могат в най-добрия случай да ви се запишат в дипломата като факултативни (= нищо не зависи от тях, например успехът ви в дипломата; казано накратко, те са за красота и за трениране на вашите собствени убеждаващи умения пред работодателите, че действително сте научили нещо смислено извънредно, но и пълноценно). Като цяло хората не си правят труда да посещават един отделен цял курс и да покрият изискванията за него, включително да се явят успешно на изпит само за да накрая да получат в графата "факултативни" съответния предмет.
Програмата излиза около 30-ти септември. Най-вероятно ще я получите на първия учебен ден, като със сигурност тя ще бъде разлепена в някакъв момент и на таблото на стената на етажа на специалността (трети етаж) в 4-и блок на кампуса на 4-ти километър. По принцип трябва програмата да я има и на сайта на факултета, но там като цяло се качва със закъснение, а понякога и не се качва изобщо.
Ако имате други въпроси, ще съм на разположение.
Освен ако няма внезапни промени в учебния план, ще трябва просто да събирате по 30 кредита общо от задължителни и избираеми дисциплини във всеки семестър. Броят на необходимите предмети никъде досега не е бил регламентиран. Някои колеги минават с по 2-3 предмета с повече кредити (т.е. по-голям хорариум часове), а други предпочитат да вземат 4-5 с по-малко кредити. Зависи от възможностите, които ви се предоставят в конкретния семестър и от вас самите да прецените.niya.koleva написа:Колко избираеми дисциплини трябва да изберем за първи и колко за втори семестър в първа година. Доколкото разбрах броят им няма значение, но трябва да се покриват 30 кредита на семестрър. Така ли е или съм успяла да се объркам още преди да съм престъпила прага на факултета)
Групите в политологията не са особено сериозни. По програма моят курс трябва да има три групи, но де факто никога не са се получавали повече от две. Най-вероятно ще ви кажат сами да се разделите на две групи за различните упражнения, като това можете да направите по различни начини (едва ли ще стане с рационално осмисляне и конструктивно обсъждане с взаимна готовност за компромиси, очаквайте по-скоро известно раздразнение, досада и усещане от страна на всеки един, че е бил "минат"). Практиката показва, че най-ефективното разделение е това на четни и нечетни факултетни номера.niya.koleva написа:Освен това г/д на колко групи ще ни разделят, 2 езика могат ли да се учат и кога излиза програмата
Могат да се учат колкото езици си искате. Проблемът е, че цялостното ниво на преподаване на езиците не е особено високо и е по-вероятно да си загубите времето, отколкото реално да научите нещо. Ще имате достатъчно по-тежки предмети, за които да си струва в пъти повече да четете нещо смислено, а ако не това - то със сигурност до края на първи курс ще правите опити да работите някъде, за да си докарвате някой лев и пак няма да ви се занимава особено с часовете по езиците в СУ.
В същия дух, можете да изучавате не само каквито си искате езици, но и каквито си искате предмети от каквито си искате специалности и факултети на университета. Лекциите са по принцип отворени за посещение, а бихте могли да се опитате да участвате и в упражненията, стига провеждащият ги асистент да няма против. Имайте предвид обаче, че тези предмети, които не влизат в учебния ви план, могат в най-добрия случай да ви се запишат в дипломата като факултативни (= нищо не зависи от тях, например успехът ви в дипломата; казано накратко, те са за красота и за трениране на вашите собствени убеждаващи умения пред работодателите, че действително сте научили нещо смислено извънредно, но и пълноценно). Като цяло хората не си правят труда да посещават един отделен цял курс и да покрият изискванията за него, включително да се явят успешно на изпит само за да накрая да получат в графата "факултативни" съответния предмет.
Програмата излиза около 30-ти септември. Най-вероятно ще я получите на първия учебен ден, като със сигурност тя ще бъде разлепена в някакъв момент и на таблото на стената на етажа на специалността (трети етаж) в 4-и блок на кампуса на 4-ти километър. По принцип трябва програмата да я има и на сайта на факултета, но там като цяло се качва със закъснение, а понякога и не се качва изобщо.
Ако имате други въпроси, ще съм на разположение.
-
niya.koleva
- В началото бе словото
Много благодаряralitsa.ninovaa написа:Здравйте, колеги!Аз също съм съгласна да активизираме политолозите, но тази страничка във Фб не се отваря
![]()