Открий своя съквартирант сега!(първокурсници 2012)

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Открий своя съквартирант сега!(първокурсници 2012)

Мнение от driplio »

Здравейте!
По предложение на бъдещите ми колеги, направих тази тема с цел по-лесното намиране на "сродната душа"(или т.н. "съквартирант мечта" :lol: ). Всеки, който се интересува, може да се опише накратко, да напише заниманията си, вредните си навици и всичко, което сметне за необходимо :wink: .
Дерзайте!

п.п. аз ще се опиша утре :wink:
ДС - :pukeright:
Аватар
LovechGuy
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство
Курс: кандидат-студент

Re: Изберете си съквартирант(първокурсници 2012)

Мнение от LovechGuy »

Не съм запознат с общежитията грам..
Може ли от различни специалности (например СИ & КН) да сме съквартиранти ?

ПП: И аз тези дни ще си пусна СиВи-то :D
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури

Re: Открий своя съквартирант сега!(първокурсници 2012)

Мнение от driplio »

Мисля,че може...имам познати, които са заедно, а учат 2 различни специалности.
brasence
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

ХА-ХА-ХА....ХА-ХА-ХА

Казвам го от личен опит... едно е да си пишеш с някой без да си го виждал, друго е да учите заедно, трето е да сте приятели ... и най-накрая да живеете заедно... (ultra gay израз, ама е верно...)
Такова нещо като съквартирант мечта няма.... Не е лошо да се пишете заедно, но знам за доста хора, които са напускали (и двамата) стаята, след това.... и то след доста груби скандали... А
Аз, в последния момент, попаднах в стая с 2ма ФМИ-сти, даже с единия още делим една стая. Не е добра идея много програмисти на едно място, казвам го от опит :D , разговорите ни са... :D (и двамата са пичове де)
И още нещо... трябва ти изключително голямо търпение да заживееш с непознат и да свикнете един с друг ...
Последно промяна от brasence на 30 Юли 2012, 20:27, променено общо 1 път.
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Аватар
LovechGuy
В началото бе словото

Мнение от LovechGuy »

И аз имам едни познати, които 5 години учат заедно, и накрая в общежитието не могат да се траят :D
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Когато става въпрос за живеене заедно, най-важните точки, по които трябва да имате съвместителство, са:
1. Ниво на чистота и подреденост. Ако единият е чистник, а другият не, ще се избиете.
2. Режим на сън - по време на семестър И по време на сесия. Идейно е да съвпадат, за да не си светите в очите. Макар че маските за сън помагат значително.
3. Кой колко дълго време окупира банята.
4. Ниво на шум, което всеки от вас е свикнал да произвежда.
5. Предпочитана температура, на която живеете/спите. Ако единият спи на отворен прозорец, докато другият мръзне, съвместното ви щастие под един покрив виси на косъм.
6. Нива на нахалност що се отнася до използване на чуждите вещи и консумативи без разрешение.
7. Кой колко хърка.

Съгласно личния ми опит, това са най-честите deal-breaker-и по отношение на съквартируването. Успех с намирането на съквартиранта-мечта :mrgreen:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Sols
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Sols »

1. Ниво на чистота и подреденост. Ако единият е чистник, а другият не, ще се избиете.
разхвърляничка съм,но в поносими граници
2. Режим на сън - по време на семестър И по време на сесия. Идейно е да съвпадат, за да не си светите в очите. Макар че маските за сън помагат значително.
аз умирам за сън,много спя,но попринцип освен ако нямам барабанист за съквартирант няма да е проблем
хаха,е тука вече съм с отрицателен,обичам да си кисна в банята,даже и пея под душа,но за второто съм способна на компромиси
средно...обичам да слушам силно музика,но за това си има слушалки,иначе може да ме преживее човек
5. Предпочитана температура, на която живеете/спите. Ако единият спи на отворен прозорец, докато другият мръзне, съвместното ви щастие под един покрив виси на косъм.
аз мразя жегата,обичам по-хладното време и определено ако вали навън обичам да ми е отворено (освен ако не е някой порой)
6. Нива на нахалност що се отнася до използване на чуждите вещи и консумативи без разрешение.
о,мразя да ми пипат нещата и нищо чуждо не докосвам без позволение
7. Кой колко хърка.
никак..но приятелят ми хърка и покрай него взех да се примирявам

Хихи
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
brasence
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

MidwinterSun написа:Когато става въпрос за живеене заедно, най-важните точки, по които трябва да имате съвместителство, са:
7. Кой колко хърка.

Съгласно личния ми опит, това са най-честите deal-breaker-и по отношение на съквартируването. Успех с намирането на съквартиранта-мечта :mrgreen:
1 - без коментар
2 - и без тва целия ви режим ще се смени :D
3 - в общи линии сутрин всеки да знае от колко до колко...
4 - перфектно решения са слушалките
5 - зимно време.... муцка, лятно както сега - със съквартиранта ми след работа бая любезности си разменяме покрай жегите, да изпуснем парата :}
6 - ако ти липсват първите 7 години, никой не може да ти помогне. Имам познати дет и за тоалетна хартия са се карали
7 - без коментар...
Аз лично имах проблем с 4(по-шумен съм) в началото,а когато някой се връща от работа , не е много найс това. Просто трябва да се научите да се съобразявате един с друг....
П.С. Мъжките общежития са в пъти по-чисти от женските. При нас единствения боклук са бутилките от бира, които са навсякъде... :D
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

LovechGuy написа:Може ли от различни специалности (например СИ & КН) да сме съквартиранти ?
най-вероятно ще си с хора от различни факултети - не само от различни специалности...
Radeon написа: защото не ми харесва идеята съквартиранта ми да избран на случаен принцип
ми всъщност противно на всеобщите очаквания - те не ги джуркат нарочно, за да са колкото се може по random разпределени... класирането си върви по факултети. Толкова свободни стаи в този блок - толкова първокурсници за настаняване от еди кой си факултет и се попълват последователно (по най-лесния възможен начин). И доста често в една стая биха се падали хора, които са с доста близък бал в класирането (и естествено от една и съща специалност - което е най-полезно според мен!), ако нямаше такива индивидуални желания (иванчо иска да е с гошко и марийка с гинка). Друг е въпросът, че напълно празните стаи са по-малко в сравнение с тези които имат 1 или 2-ма души, живеещи вече там и от това се получава и допълнително разбъркване. Така, че дори и иванчо и гошко да се пишат, че са заедно накрая като ги сложат в една стая с петърчо, който е някакъв див, брадясъл и т.н. отиват на кино всичките сметките.

е успех иначе ;)
한류
Аватар
antoniakochos
От дъжд на вятър

Мнение от antoniakochos »

1. Ниво на чистота и подреденост. Ако единият е чистник, а другият не, ще се избиете. честно казано,в моята е леко разхвърляно,но като живея с някой(налагало ми се е) и като ходя у моя приятел примерно,чистя супер много и мразя да ми е неподредено.В такова малко помещение ще умра ако не ми е чистичко.
2. Режим на сън - по време на семестър И по време на сесия. Идейно е да съвпадат, за да не си светите в очите. Макар че маските за сън помагат значително. Имам проблеми със съня и кофеина. :) понякога с месеци не мога да спя.мога да спя на светната лампа/телевизор/лек шум.Но много обичам да чета преди лягане
3. Кой колко дълго време окупира банята. знам и 2,и 200.както казах,налагало ми се е да живея с други хора(освен родителите ми ест ;д) и мога да се съобразявам.иначе ако имам време си пея под душа,даже си танцувам :)
4. Ниво на шум, което всеки от вас е свикнал да произвежда. обичам да слушам музика,и да пея.и двете ги правя постоянно.иначе на мен лично шумът не ми пречи
5. Предпочитана температура, на която живеете/спите. Ако единият спи на отворен прозорец, докато другият мръзне, съвместното ви щастие под един покрив виси на косъм. нямам претенции тук,обаче ако стане много задушно,имам проблеми с дишането и понякога се налага да отварям прозорец/врата
6. Нива на нахалност що се отнася до използване на чуждите вещи и консумативи без разрешение. зависи за какво става въпрос - за неща от сорта на химикали,фиби и други дребни неща не правя проблеми и ако спешно ми трябват бих ползвала без разрешение.за неща от сорта на дрехи и обувки съм на коренно различно мнение-никога не бих барнала без позволение и естествено очаквам същото.също съм стриктна за бижутата,но пък си зависи от съквартиранта(знаете какви хора с "лепкави" пръсти има
7. Кой колко хърка. не хъркам,не ми пречи ако някой друг хърка.но както казах имам проблеми със съня,понякога ставам и обикалям на сън или пък говоря(тихичко ;д).

Иначе аз съм Антония,от Пловдив.Слушам всякаква музика и нямам проблеми,освен ако не е някой много див метал.Обичам да ми е чисто и подредено,Държа на ремонта на стаята ;д Пуша,което може да е проблем.Обичам да ходя по барове,но ще се съобразявам със съквартирантката.Избухлива и нервна съм,но се опитвам да се владея ;д Като цяло съм забавна,шумна(говоря много силно и супер бързо) и хипер активна(което е странно,защото почти не спя).Търся си енергичен,позитивен и по-отворен човек като цяло. :)
We are all mad here.

https://www.facebook.com/antoniakochos
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури

Мнение от driplio »

Така, дойде време и аз да напиша нещичко за мен. Ще се придържам към точките на MidwinterSun :

1. Ниво на чистота и подреденост.
- по принцип съм подреден и искам да ми е чистичко, но понякога ме мързи да си разтребвам стаята...
2. Режим на сън - по време на семестър И по време на сесия.
- сега си лягам към 10:30-11ч и ставам към 7-8ч
- всяка сутрин си взимам 5-6 минутен душ...не се застоявам в банята повече от 15мин.
- не вдигам много шум, но понякога,когато уча, си чета на глас :roll:
5. Предпочитана температура, на която живеете/спите.
- мразя жегите, но все пак се съобразявам с хората в стаята
- не съм нахален и много рядко взимам чужди вежди...моите ги преотстъпвам винаги, когато някой приятел ме помоли
7. Кой колко хърка.
- не хъркам и не ми пречи хъркането на другите.
8.Друго.
- казвам се Гани и съм от Лом. НЕ пуша, но цигареният дим не ми пречи. Обичам да спортувам и да карам колело. През повечето време съм спокоен и тих. Не обръщам внимание на шума, така че е без значение каква музика и колко силно слушате :roll:.
Аватар
LovechGuy
В началото бе словото

Мнение от LovechGuy »

Така, малко инфо и за мен :)

Подреден съм и гледам да ми е чисто. Е не съм като в аптека, и мен ме понамързява понякога.
"От сън спомени няма". Не съм от хората, които си лягат по тъмно (това е когато нямам ангажименти и задачи). По време на семестър - до към 12-1 съм заспал.
10-15 мин са ми напълно достатъчни.
Тих съм като цяло. Идеята със слушалките я одобрявам.
Топлолюбив съм, но предпочитам да е свежо и да се проветрява често. Естествено и да не е сауна.
Не вземам нищо чуждо без разрешение. Моите ги давам, щом ме попитат.
7. Кой колко хърка.
Не хъркам.
8. Друго
Живял съм в стая с по 4-5 човека (легла на 2 етажа) и сме се разбирали. Не съм капризен и се съобразявам с всички. Слушам рапец и електронна музика :) Не пуша (цигари хаха).
А, щях да забравя. Казвам се Георгис (викат ми Геш) от Ловеч :)
MatthewScott
В началото бе словото
Специалност: Молекулярна биология

Мнение от MatthewScott »

- подреден, предпочитам всичко да си е на мястото, чистота.. мързи ме да бърша прах.

- В момента си лягам около 12 вечер и мога да стана без проблем както в 6 сутринта, така и в 12 на обяд.

- Не повече от 15 минути, не прекалявам.

- Музика рядко слушам, и да слушам предпочитам дори в къщи да си ползвам слушалки. Четенето го правя на ум, по-лесно ми е да запомням, а дори някой да вдига шум около мен, не ми пречи особено.

- Хладно, за мен това е 16-17 градуса, не обичам прекалено топлите стаи.

- Без разрешение не използвам, а що се отнася до моите, не бих отказал да услужа при нужда.

7. Кой колко хърка.
- Спя много леко, не хъркам.

Друго: аз също не пуша, но родителите ми пушат и може да се каже, че съм свикнал с дима и не ми пречи особено, трудно някой може да ме ядоса за каквото и да било. :shock:

Аз съм Мишо. :)
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Здравейтее ^^
Аз съм Ренета, зайче PR съм.
Та, и аз да попълня... ъъъ... товато. :mrgreen:

Не съм от най-подредените, НО държа да ми е чисто.

Това вече би могло да бъде проблем. Обичам да се шляя по барчета и купончета, което значи спане до обяд. Но и много обичам сутрините и често ставам рано и излизам навън за изгрева. Гледам да съм възможно най-тиха, все пак- съобразявам се. Вечер обичам да чета до късно.

Когато знам, че банята трябва и на друг съм бърза. Иначе доста се моткам.

Не обичам да ми е шумно. Свикнала съм дори когато съм сама вкъщи да слушам музика със слушалки и бих предпочела съквартирантът ми също да използва такива, когато сме двамата (тримата, etc... ) в квартирата/ общежитието.

Нямам претенции тук, но понякога имам чувството, че се задушавам и отварям прозореца.

Не пипам нищо чуждо без разрешение и очаквам същото.

7. Кой колко хърка.
Не хъркам, но имам проблеми със съня, понякога ставам и обикалям (не често, но все пак съм длъжна да спомена) или говоря насън.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Кефите ме как взехте точките на Мидуинтър за матрица :lol:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”