Събудихме ли се ?
- Авиатор
- В началото бе словото
- Специалност: Фотоника и лазерна физика
- Курс: първи
Re: Събудихме ли се ?
Привет на всички и от мен, приеха ме по първото ми желание: Фотоника и лазерна техника. Специалността ми изглежда много интересна и се надявам да оправдае очакванията ми. Доколкото видях в списъка с приети, ще си имам още деветима колеги, ако, разбира се, се запишат. (: Дано пропишат и във форума, че уви, сякаш няма много активни точно в този факултет.
- nervous?
- yes.
- first time?
- no, i've been nervous lots of times.
- yes.
- first time?
- HallowDance
- В началото бе словото
- Специалност: Квантова и космическа теоретична физика
- Курс: кандидат-студент
Здравейте!
Приет съм първо желание Квантова и Космическа Теоритична Физика с бал 29.25 и нямам търпение да започна наесен (след подобаваща почивка на морето, разбира се
) Интересно ми е да питам на какво ниво е математиката във ФзФ защото ми се струва, че с тези ниски минимални балове може да имаме доста колеги, които трудно се оправят със по-тежкото смятане. Надявам се все пак опасенията ми да са безпочвени.
Приет съм първо желание Квантова и Космическа Теоритична Физика с бал 29.25 и нямам търпение да започна наесен (след подобаваща почивка на морето, разбира се
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ако се преподаваше според нивото на приетите студенти с най-ниския бал, то във ФзФ трябваше още с влизането да дават дипломите

---------
За нивото не знам, не съм имала честта да се запозная отблизо с преподаването във факултета.
---------
За нивото не знам, не съм имала честта да се запозная отблизо с преподаването във факултета.

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- Kozhuharova
- В началото бе словото
Я! Още физици се обаждат! Нека да има, нека да има. 
На своята съдба съм господар, на своята душа съм капитан!
- Unconscious
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Курс: кандидат-студент
Софтуерно инженерство тук !
Once more I say goodbye, to you
Things happen but we don't really know why
If it's supposed to be like this, why do most of us ignore the chance to miss?
Things happen but we don't really know why
If it's supposed to be like this, why do most of us ignore the chance to miss?
-
Kaloyan_king
- В началото бе словото
- Специалност: Фотоника и лазерна техника
- Курс: втори
Поздрави и от мен. Приет съм Фотоника и лазерна техника. Да попитам нещо: днес като попълвах и съответно подавах документите за записване в ФзФ писах като наименование на специалността: Фотоника и лазерна техника, защото така е записана в личната ми информация за класиранията. Обаче на сайта на ФзФ специалността е записана като Фотоника и лазерна физика. Жената която подаваше документите не си направи труда да ми преглежда старателно документите, а и аз забравих да я попитам, и сега се чудя грешно ли съм я попълнил или не. И изобщо има ли някакво знчение?
H(t)|ψ(t)>=i ℏ d/dt|ψ(t)>
-
Kaloyan_king
- В началото бе словото
Привет колега. И аз съм приет Фотоника. Надявам се да се спогаждаме през следващи те 4 години. Ако искаш да си разменим скайповете, за да се поопознаем по-добре?Авиатор написа:Привет на всички и от мен, приеха ме по първото ми желание: Фотоника и лазерна техника. Специалността ми изглежда много интересна и се надявам да оправдае очакванията ми. Доколкото видях в списъка с приети, ще си имам още деветима колеги, ако, разбира се, се запишат. (: Дано пропишат и във форума, че уви, сякаш няма много активни точно в този факултет.
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
- Специалност: Физика
- Курс: завършил
Поздравления за всичси, с които се "виждаме" за първи път!
Няма съмнение, че нивото на студентите до известна степен влияе на нивото на курсовете изобщо. От друга страна високото ниво на един курс "тегли" студентите "по-нависоко". Най-накрая, при най-сериозните и важни за нас дисциплини, тези от Математичните методи на физиката, във факултета се предлагат два варианта: строго съответстващ на учебната програма и разширен. Всеки студент свободно избира една от двете възможности. В този смисъл няма място за опасения относно нивото.HallowDance написа:... на какво ниво е математиката във ФзФ защото ми се струва, че с тези ниски минимални балове може да имаме доста колеги, които трудно се оправят със по-тежкото смятане...
Правилното име на специалността е "Фотоника и лазерна физика". Не вярвам да възникнат някакви неприятности, защото думите "Фотоника и лазерна" се срещат само в името на тази специалност. За всеки случай можете да се обадите по телефона.Kaloyan_king написа:... писах като наименование на специалността: Фотоника и лазерна техника ...
- Авиатор
- В началото бе словото
- Специалност: Фотоника и лазерна физика
И аз тъй се надявам! И моя, и твоя скайп ги има в профилите ни, остава да се издебнем и да се добавим тия дни.Kaloyan_king написа: Привет колега. И аз съм приет Фотоника. Надявам се да се спогаждаме през следващи те 4 години. Ако искаш да си разменим скайповете, за да се поопознаем по-добре?
- nervous?
- yes.
- first time?
- yes.
- first time?
- Kozhuharova
- В началото бе словото
Аххх, не съм се излъгала само аз за Оптометрия, но къде са другите ми колеги.. тц, тц 
Честито на всички ни!
Честито на всички ни!
На своята съдба съм господар, на своята душа съм капитан!
- Luvitzata
- В началото бе словото
- Специалност: АМГ - задочно
Привет на всички!
Колежке
, колегите ти най-вероятно са на работа. Ще забележиш, че повечето или са завършили Ломоносов или работят това, но нямат друго висше преди това. Не се отчайвай, няма да си сама. Тази специалност е наистина много желана, но няма да има много хора от противоположния пол(до колко знам). Ти ще кажеш, ако бъркам 
Успехи на всички новоприяти! Да ви върви само на шестици!
Колежке
Успехи на всички новоприяти! Да ви върви само на шестици!
Take care!
-
skamenov
- В началото бе словото
- Специалност: кктф
честито зайци
сега се връщам от факултета, че ми трябваше дипломата и имаше доста записващи се
изгарям от желание да ви видя физиономиите, когато ви замръзнат химикалките за първи път през зимата :дд иначе мога да ви посъветвам да си ходите на лекции и упражнения редовно, защото после ще ви е малко трудно.. (от опит го казвам) Успех на всички!
Брей тоя форум се оживил...хвала. Малко сме студентите във ФзФ и сме по-сплотени (поне моята специалност), та си пишем в отделни групи и чатове...предполагам и при другите колеги е така.Dr Dulcamara написа:Не се съмнявам, че сте будни и не си въобразявам, че очаквате моето подканване за да споделите нещо.
Все пак, какви са впечатленията ви от първата година? Оплаквания, похвали, въпроси?
Или си имате много по-интересни занимания?
Впечатленията ми от първата година са добри. Бил съм и в друг университет и нещата определено са по-добре. Преподавателите са професионалисти и са "близо" до студентите...е винаги има и изключения
Като проблем бих споменал изучаването на fortran - морално остарял компилатор, ползата от който е нулева. Преподавателят ми беше на същото мнение, но "отнесете въпроса към ръководството"...
Друг проблем се оказа спорта...не знам защо ни се води, като задължителен, но не мога да схвана логиката. Явно от горе са спуснали някакви пари за спорт и трябва да се оползотворяват. Не съм против спортуването - спортувам 4-5 пъти седмично...Смятам, че ако човек иска да потдържа някаква физическа форма то той може да го прави и сам, без да му го слагат като "задължение"....и да този 1 час седмично няма да му стигне изобщо. За да ида да подскачам 40-50 минути трябва да изгубя около 3 часа (път в 2те посоки + реален спорт) и да се мъча да го вмествам в и без това натоварената програма...1/2 ден се губи. Затова така и не получих заверка/оценка.
Въпроси: Излезли ли са датите за поправките, ще се появят ли в сайта или трябва да ходя до факултета? Трябват ли ми някакви документи за септемврийските поправки (в предишния ми университет попълвахме едни бланки и се записвахме в тетрадки)? С колко невзети изпита ще мога да запиша 2ри курс?
пс1. Единият охранител е пълен дебил.
пс2. Първокурсниците да спестяват за алпийска екипировка - такъв студ не съм брал никога
-
Kaloyan_king
- В началото бе словото
Изпратих ти пълномощноАвиатор написа:И аз тъй се надявам! И моя, и твоя скайп ги има в профилите ни, остава да се издебнем и да се добавим тия дни.Kaloyan_king написа: Привет колега. И аз съм приет Фотоника. Надявам се да се спогаждаме през следващи те 4 години. Ако искаш да си разменим скайповете, за да се поопознаем по-добре?
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
- Специалност: Физика
- Курс: завършил
Относно Фортрана нещата не са съвсем еднозначни и се очудвам, че преподавателят е заел такава крайна позиция. Този език е стар, но не е остарял, защото на него има написани, а и се пишат, огромни пакети от програми за моделиране в областта на химията и физиката. Голяма част от добрите теоретици в света и в нашия факултет използват този език. Наред със споменатото предимство той е "роден бърз" за изчисления. Това мога да го обясня, ако някой се интересува.amd написа: ... Като проблем бих споменал изучаването на fortran - морално остарял компилатор, ползата от който е нулева. Преподавателят ми беше на същото мнение, но "отнесете въпроса към ръководството"...
Друг проблем се оказа спорта ... не знам защо ни се води, като задължителен, но не мога да схвана логиката. ... За да ида да подскачам 40-50 минути трябва да изгубя около 3 часа (път в 2те посоки + реален спорт) и да се мъча да го вмествам в и без това натоварената програма...1/2 ден се губи.
Самият аз не знам Фортран, но съм се интересувал. Работя на други езици и си имам своите предпочитания. Обсъждал съм с колеги идеята за свободен избор на езика в рамките на един и същи курс. За сега съм срещал както разбиране, така и несъгласие.
По въпроса за спорта има изисквания на закона. Опитвал съм да ги разбера, но и до ден днешен не ми е ясно, как така тези "официални изисквания" се прилагат по различен начин за различните факултети.
Деканското ръководство поиска от катедрите дати за поправителните изпити още преди края на семестъра. Би трябвало вече да са публикувани някъде. Бихте могли да потърсите на страницата на факултета, или да се обадите в отдел Студенти (телефон, e-mail). Специални документи не са Ви нужни, защото протоколите "излизат" автоматично.amd написа: ... Излезли ли са датите за поправките, ще се появят ли в сайта или трябва да ходя до факултета? Трябват ли ми някакви документи за септемврийските поправки (в предишния ми университет попълвахме едни бланки и се записвахме в тетрадки)? С колко невзети изпита ще мога да запиша 2ри курс?
Що се отнася до максималния брой невзети изпити, най-добре е отново да попитате в отдел Студенти. Бихте могли да потърсите връзка (e-mail) и с преподавателя.