http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... studentite(2) Некласираните от този етап кандидати, участват автоматично в следващия етап на класирането.
Тема за КС въпроси от различно естество vol.4
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Godot
- В началото бе словото
Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.4
The only time a lawyer can cry is when it's all over
-
aleksss
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Мен в плика с документи са ми сложили 5 уверения
за какво са и всички ли трябва да ги попълвам ???
Ииии имаше 2 вида студентски книжки - синя и бежова
има ли някаква разлика между двете, че да не съм сгафила нещо хаха
Ииии имаше 2 вида студентски книжки - синя и бежова
- Kkrisko
- В началото бе словото
- Специалност: ск
- Курс: втори
- Обратна връзка:
драги курифей в сферата на образованието дерзайте
имам следното запитване понеже съм записал 6 специалности , приеха ме на 3-тата , и на 5-та специалност (която на този етап ми се вижда по-добра от 3-тата) , но искам да участвам за 2-ро класиране , докато не ме приемат за някоя от първите 2 , какво трябва да направя , понеже не съм запознат много с условията
, губи ли ми се приетите места от първо класиране , при положение че и във 2-ро не ме приемат по нищо , дефакто да изгоря след 2-ро класиране с нито 1 специалнсот и каква е процедурата
благодаря ви предварително , и честито на всички
имам следното запитване понеже съм записал 6 специалности , приеха ме на 3-тата , и на 5-та специалност (която на този етап ми се вижда по-добра от 3-тата) , но искам да участвам за 2-ро класиране , докато не ме приемат за някоя от първите 2 , какво трябва да направя , понеже не съм запознат много с условията
как???
- venetahristova
- В началото бе словото
- Специалност: Библиотечно-информационни науки
- Курс: първи
Аз искам да попитам дали знаете от колко до колко е работното време на кабинетите за записване на студентите? Това, което е написано в сайта примерно от 13 до 16 часа или при записване са на пълен работен ден от 9 до 17 часа.
"Всеки живее в отделна действителност." - Шърли Маклейн
БИН - 1 курс
БИН - 1 курс
- Sols
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Журналистика
- Обратна връзка:
Не,не е възможно. Можеш да запишеш това или да се прекласираш с надеждата да влезеш 1во желание. Туй то.angelic-wings написа:Здравейте! Имам един доста спешен въпрос и се нуждая от отговор. Приета съм по второто си желание Културология, но искам да запиша четвъртото си желание Българска филология. Това възможно ли е? Извинявам се за глупавия си въпрос, но наистина не ми е ясно какво да правя. Дано някой може да ми помогне. Благодаря предварително.
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
- Sols
- Обратна връзка:
Аз на тва вече отговорих в другата тема...Или се побърквам,зависиKkrisko написа:драги курифей в сферата на образованието дерзайте![]()
![]()
имам следното запитване понеже съм записал 6 специалности , приеха ме на 3-тата , и на 5-та специалност (която на този етап ми се вижда по-добра от 3-тата) , но искам да участвам за 2-ро класиране , докато не ме приемат за някоя от първите 2 , какво трябва да направя , понеже не съм запознат много с условията, губи ли ми се приетите места от първо класиране , при положение че и във 2-ро не ме приемат по нищо , дефакто да изгоря след 2-ро класиране с нито 1 специалнсот и каква е процедурата
![]()
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
- sunny.v.b
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Връзки с обществеността
Как така са те приели в 2 специалности?? Приема се само в една и в твоя случаи е третата явно. И не, стига да си депозираш дипломата, няма да си загубиш мястото и да останеш с празни ръце.Kkrisko написа:драги курифей в сферата на образованието дерзайте![]()
![]()
имам следното запитване понеже съм записал 6 специалности , приеха ме на 3-тата , и на 5-та специалност (която на този етап ми се вижда по-добра от 3-тата) , но искам да участвам за 2-ро класиране , докато не ме приемат за някоя от първите 2 , какво трябва да направя , понеже не съм запознат много с условията, губи ли ми се приетите места от първо класиране , при положение че и във 2-ро не ме приемат по нищо , дефакто да изгоря след 2-ро класиране с нито 1 специалнсот и каква е процедурата
![]()
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
- Effie
- В началото бе словото
Глупав въпрос - има ли значение дали ще се запише човек на 31 или на 3-ти? Има ли вариант, в който обявените места за жени, например, в дадена специалност, биват заети на 31-ви и за отишлите да се запишат на 3-ти няма места? Доколкото разбирам ако за 6 места има 10 човека с 6.00, например, университетът ще приеме всичките 10?
-
MatthewScott
- В началото бе словото
- Специалност: Молекулярна биология
Ами значението, евентуално може да е за образуването на опашки, по традиция (така характерно в България) в последния ден може да станат големи опашки, както беше на записванията за втората сесия на кандидатстудентските изпити.Effie написа:Глупав въпрос - има ли значение дали ще се запише човек на 31 или на 3-ти? Има ли вариант, в който обявените места за жени, например, в дадена специалност, биват заети на 31-ви и за отишлите да се запишат на 3-ти няма места? Доколкото разбирам ако за 6 места има 10 човека с 6.00, например, университетът ще приеме всичките 10?
Щом са те приели в дадена специалност, мястото си е твое, а за приемането над план приема, това е цитат от правилника за класиранията:
(2) Кандидат-студенти, класирани с еднакъв бал на последното планово място за дадена специалност, форма на обучение и категория, се приемат над утвърдения брой.
- driplio
- Специалност: Компютърни науки
Всеки, който предполага, че ще бъде на общежитие, може да се опише ТУК и евентуално да открие бъдещия си съквартирант 
ДС - 
-
megity
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика и ВО
аз искам да попитам дали има някъде където мога да видя колко места са останали след първо класиране?
- Salander
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Мисля, че няма как да видиш колко места са останали, понеже няма начин да се знае колко души ще решат да не се записват във въпросната специалност, за която ти кандидатстваш.megity написа:аз искам да попитам дали има някъде където мога да видя колко места са останали след първо класиране?
И аз имам въпроси. Какво точно трябва да се носи при записването? Диплома, която ще се депозира, квитанцията за платената такса, 3 снимки и документите, които трябва да се купят от книжарницата на ректората...Има ли още нещо? Копие от дипломата например? А за какво са толкова много снимки? Едната трябва да е за студентската книжка, ама другите? И кога ще можем да се възползваме от отстъпките за студенти, понеже ми писна да давам цяло левче всеки път, когато ми се наложи да ползвам градски транспорт. Фалирам... А като стана въпрос за фалиране може ли таксата за семестъра да се плати и по банков път при записването, понеже чух, че имало гигантски опашки на гишето за плащане?
В общи линии, това е. Пък не мога нищо да проверя в сайта на СУ, понеже явно е претоварен и е забил зверски. Много ще се радвам някой да обърне внимание на въпросите ми.
Последно промяна от Salander на 30 Юли 2012, 21:21, променено общо 1 път.
Wenn ich ihre Haut verließ, der Frühling blutet in Paris.
-
MatthewScott
- В началото бе словото
- Специалност: Молекулярна биология
Дипломата, квитанцията, документите по образец и снимките, поне така е казано в правилника. Снимките, предполагам 1 за книжката, 1 за "досието" в университета, което ти създават (такива си имаме и в средните училища), поне така мисля и 1 снимка за студентската карта (поне така ми казаха, предполагам е подобно на ученическите карти).Salander написа: И аз имам въпроси. Какво точно трябва да се носи при записването? Диплома, която ще се депозира, квитанцията за платената такса, 3 снимки и документите, които трябва да се купят от книжарницата на ректората...Има ли още нещо? Копие от дипломата например? А за какво са толкова много снимки? Едната трябва да е за студентската книжка, ама другите? И кога ще можем да се възползваме от отстъпките за студенти, понеже ми писна да давам цяло левче всеки път, когато ми се наложи да ползвам градски транспорт. Фалирам... А като стана въпрос за фалиране може ли таксата за семестъра да се плати и по банков път при записването, понеже чух, че имало гигантски опашки на гишето за плащане.
Някъде четох, че още като се записваме можем да си попълним уверения, които да ни подпечатат, че сме студенти, това би вършило работа за БДЖ, а за градския транспорт, доколкото разбрах искали студентската книжка, а тя май се получаваше в началото на учебната година - поправете ме ако греша.
- venetahristova
- В началото бе словото
- Специалност: Библиотечно-информационни науки
Имам питане относно дипломата, която трябва да носим. Когато се записваме дипломата ни за средно образование - оригинал, там ли остава при цялото следване или просто сравняват копие и оригинал и ни я връщат?
"Всеки живее в отделна действителност." - Шърли Маклейн
БИН - 1 курс
БИН - 1 курс
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти