Тема за КС въпроси от различно естество vol.4

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Godot
В началото бе словото

Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.4

Мнение от Godot »

(2) Некласираните от този етап кандидати, участват автоматично в следващия етап на класирането.
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... studentite

:)
The only time a lawyer can cry is when it's all over
aleksss
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от aleksss »

Мен в плика с документи са ми сложили 5 уверения :? за какво са и всички ли трябва да ги попълвам ???
Ииии имаше 2 вида студентски книжки - синя и бежова :D има ли някаква разлика между двете, че да не съм сгафила нещо хаха
Аватар
Kkrisko
В началото бе словото
Специалност: ск
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Kkrisko »

драги курифей в сферата на образованието дерзайте :cheers: :arrow:
имам следното запитване понеже съм записал 6 специалности , приеха ме на 3-тата , и на 5-та специалност (която на този етап ми се вижда по-добра от 3-тата) , но искам да участвам за 2-ро класиране , докато не ме приемат за някоя от първите 2 , какво трябва да направя , понеже не съм запознат много с условията :oops: , губи ли ми се приетите места от първо класиране , при положение че и във 2-ро не ме приемат по нищо , дефакто да изгоря след 2-ро класиране с нито 1 специалнсот и каква е процедурата :scratch:
благодаря ви предварително , и честито на всички :santa:
как???
Аватар
venetahristova
В началото бе словото
Специалност: Библиотечно-информационни науки
Курс: първи

Мнение от venetahristova »

Аз искам да попитам дали знаете от колко до колко е работното време на кабинетите за записване на студентите? Това, което е написано в сайта примерно от 13 до 16 часа или при записване са на пълен работен ден от 9 до 17 часа.
"Всеки живее в отделна действителност." - Шърли Маклейн

БИН - 1 курс
Аватар
Sols
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Sols »

angelic-wings написа:Здравейте! Имам един доста спешен въпрос и се нуждая от отговор. Приета съм по второто си желание Културология, но искам да запиша четвъртото си желание Българска филология. Това възможно ли е? Извинявам се за глупавия си въпрос, но наистина не ми е ясно какво да правя. Дано някой може да ми помогне. Благодаря предварително.
Не,не е възможно. Можеш да запишеш това или да се прекласираш с надеждата да влезеш 1во желание. Туй то. :roll:
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
Аватар
Sols
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от Sols »

Kkrisko написа:драги курифей в сферата на образованието дерзайте :cheers: :arrow:
имам следното запитване понеже съм записал 6 специалности , приеха ме на 3-тата , и на 5-та специалност (която на този етап ми се вижда по-добра от 3-тата) , но искам да участвам за 2-ро класиране , докато не ме приемат за някоя от първите 2 , какво трябва да направя , понеже не съм запознат много с условията :oops: , губи ли ми се приетите места от първо класиране , при положение че и във 2-ро не ме приемат по нищо , дефакто да изгоря след 2-ро класиране с нито 1 специалнсот и каква е процедурата :scratch:
Аз на тва вече отговорих в другата тема...Или се побърквам,зависи :scratch:
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от sunny.v.b »

Kkrisko написа:драги курифей в сферата на образованието дерзайте :cheers: :arrow:
Как така са те приели в 2 специалности?? Приема се само в една и в твоя случаи е третата явно. И не, стига да си депозираш дипломата, няма да си загубиш мястото и да останеш с празни ръце.
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
Аватар
Effie
В началото бе словото

Мнение от Effie »

Глупав въпрос - има ли значение дали ще се запише човек на 31 или на 3-ти? Има ли вариант, в който обявените места за жени, например, в дадена специалност, биват заети на 31-ви и за отишлите да се запишат на 3-ти няма места? Доколкото разбирам ако за 6 места има 10 човека с 6.00, например, университетът ще приеме всичките 10?
MatthewScott
В началото бе словото
Специалност: Молекулярна биология

Мнение от MatthewScott »

Effie написа:Глупав въпрос - има ли значение дали ще се запише човек на 31 или на 3-ти? Има ли вариант, в който обявените места за жени, например, в дадена специалност, биват заети на 31-ви и за отишлите да се запишат на 3-ти няма места? Доколкото разбирам ако за 6 места има 10 човека с 6.00, например, университетът ще приеме всичките 10?
Ами значението, евентуално може да е за образуването на опашки, по традиция (така характерно в България) в последния ден може да станат големи опашки, както беше на записванията за втората сесия на кандидатстудентските изпити.

Щом са те приели в дадена специалност, мястото си е твое, а за приемането над план приема, това е цитат от правилника за класиранията:
(2) Кандидат-студенти, класирани с еднакъв бал на последното планово място за дадена специалност, форма на обучение и категория, се приемат над утвърдения брой.
:)
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки

Мнение от driplio »

Всеки, който предполага, че ще бъде на общежитие, може да се опише ТУК и евентуално да открие бъдещия си съквартирант :roll:
ДС - :pukeright:
megity
В началото бе словото
Специалност: Журналистика и ВО

Мнение от megity »

аз искам да попитам дали има някъде където мога да видя колко места са останали след първо класиране?
Аватар
Salander
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Salander »

megity написа:аз искам да попитам дали има някъде където мога да видя колко места са останали след първо класиране?
Мисля, че няма как да видиш колко места са останали, понеже няма начин да се знае колко души ще решат да не се записват във въпросната специалност, за която ти кандидатстваш.

И аз имам въпроси. Какво точно трябва да се носи при записването? Диплома, която ще се депозира, квитанцията за платената такса, 3 снимки и документите, които трябва да се купят от книжарницата на ректората...Има ли още нещо? Копие от дипломата например? А за какво са толкова много снимки? Едната трябва да е за студентската книжка, ама другите? И кога ще можем да се възползваме от отстъпките за студенти, понеже ми писна да давам цяло левче всеки път, когато ми се наложи да ползвам градски транспорт. Фалирам... А като стана въпрос за фалиране може ли таксата за семестъра да се плати и по банков път при записването, понеже чух, че имало гигантски опашки на гишето за плащане?
В общи линии, това е. Пък не мога нищо да проверя в сайта на СУ, понеже явно е претоварен и е забил зверски. Много ще се радвам някой да обърне внимание на въпросите ми.
Последно промяна от Salander на 30 Юли 2012, 21:21, променено общо 1 път.
Wenn ich ihre Haut verließ, der Frühling blutet in Paris.
MatthewScott
В началото бе словото
Специалност: Молекулярна биология

Мнение от MatthewScott »

Salander написа: И аз имам въпроси. Какво точно трябва да се носи при записването? Диплома, която ще се депозира, квитанцията за платената такса, 3 снимки и документите, които трябва да се купят от книжарницата на ректората...Има ли още нещо? Копие от дипломата например? А за какво са толкова много снимки? Едната трябва да е за студентската книжка, ама другите? И кога ще можем да се възползваме от отстъпките за студенти, понеже ми писна да давам цяло левче всеки път, когато ми се наложи да ползвам градски транспорт. Фалирам... А като стана въпрос за фалиране може ли таксата за семестъра да се плати и по банков път при записването, понеже чух, че имало гигантски опашки на гишето за плащане.
Дипломата, квитанцията, документите по образец и снимките, поне така е казано в правилника. Снимките, предполагам 1 за книжката, 1 за "досието" в университета, което ти създават (такива си имаме и в средните училища), поне така мисля и 1 снимка за студентската карта (поне така ми казаха, предполагам е подобно на ученическите карти).

Някъде четох, че още като се записваме можем да си попълним уверения, които да ни подпечатат, че сме студенти, това би вършило работа за БДЖ, а за градския транспорт, доколкото разбрах искали студентската книжка, а тя май се получаваше в началото на учебната година - поправете ме ако греша.
Аватар
venetahristova
В началото бе словото
Специалност: Библиотечно-информационни науки

Мнение от venetahristova »

Имам питане относно дипломата, която трябва да носим. Когато се записваме дипломата ни за средно образование - оригинал, там ли остава при цялото следване или просто сравняват копие и оригинал и ни я връщат?
"Всеки живее в отделна действителност." - Шърли Маклейн

БИН - 1 курс
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Там остава :)
Facebook
Изображение
Публикувай отговор