СЛЕД изпитите - всичко за записването
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Infosoul
- В началото бе словото
- Курс: друг
Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването
Към колко часа излизат резултатите от първо класиране?
Казаха на обяд, но според мен може и малко по рано.
-
Myrrah
- В началото бе словото
- Специалност: Биология
- Курс: първи
Имам следния казус:
да речем на първо класиране съм приета 5то желание, което не ме устройва, но си депозирам дипломата, за да участвам във второто класиране; на второ се качвам до 3то желание, но искам да продължа, за да се боря за 1во или 2ро и отново подавам молба за по-нататъшно класиране, обаче не ми е ясно кое място ще ми се пази - това от 1во класиране или новото от второ класиране ?
П.С. за всички, които ще ми се накарат, че не съм търсила достатъчно - изчетох сума страници и не намерих отговора, затова ако има някоя добра душа с информация, моля да сподели
да речем на първо класиране съм приета 5то желание, което не ме устройва, но си депозирам дипломата, за да участвам във второто класиране; на второ се качвам до 3то желание, но искам да продължа, за да се боря за 1во или 2ро и отново подавам молба за по-нататъшно класиране, обаче не ми е ясно кое място ще ми се пази - това от 1во класиране или новото от второ класиране ?
П.С. за всички, които ще ми се накарат, че не съм търсила достатъчно - изчетох сума страници и не намерих отговора, затова ако има някоя добра душа с информация, моля да сподели
- Bishop
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
От второ ще ти се пази за трето.Myrrah написа:Имам следния казус:
Съфорумци, писала съм една специалност в СУ, ако не ме приемат днес, не трябва да ходя да си депозирам дипломата за второ класиране нали? Ще участвам автоматично?
-
ChromeCowboy
- В началото бе словото
В УНСС им трябва нещо като здравно осигуряване от личен лекар или нещо такова не съм сигурен тук трябва ли? И понеже не мога да отворя страницата със таксите какви са таксите за кореистика?
- AuroraMoreux
- В началото бе словото
- Специалност: Международни отношения
Здравейте!
Може да са малко тъпи въпросите и да се повтарят, но в момента нямам време и сили да прегледам 85-те страници.
Та така, току-що разбрах че съм приета на първо класиране МО (първото ми желание, супер много се радвам!). Сега погледнах тази таблица с таксите за 2011-2012г. и имам 2 въпроса - те важат ли и за нашето записване (т.е. 2012-2013)? И другият ми въпрос е срещу Международни отношения пише такса 500лв., това годишната или семестриалната такса е и реално утре като отида да се запиша, колко пари трябва да занеса?
Благодаря ви много предварително и честито на всички колеги и колежки

PS: О, имам и трети въпрос - задължително ли е да си платя здравните осигуровки за летните месеци, тъй като след завършване на гимназията от юни май не съм осигурена? Някои мои познати са си ги платили, други още не са и ми е чудно утре дали да се разкарвам и до НАП
Може да са малко тъпи въпросите и да се повтарят, но в момента нямам време и сили да прегледам 85-те страници.
Та така, току-що разбрах че съм приета на първо класиране МО (първото ми желание, супер много се радвам!). Сега погледнах тази таблица с таксите за 2011-2012г. и имам 2 въпроса - те важат ли и за нашето записване (т.е. 2012-2013)? И другият ми въпрос е срещу Международни отношения пише такса 500лв., това годишната или семестриалната такса е и реално утре като отида да се запиша, колко пари трябва да занеса?
Благодаря ви много предварително и честито на всички колеги и колежки
PS: О, имам и трети въпрос - задължително ли е да си платя здравните осигуровки за летните месеци, тъй като след завършване на гимназията от юни май не съм осигурена? Някои мои познати са си ги платили, други още не са и ми е чудно утре дали да се разкарвам и до НАП
Последно промяна от AuroraMoreux на 30 Юли 2012, 14:35, променено общо 1 път.
“Mortality is the most romantic story ever told. Just one chance to do everything you should. Then, magically, you move on.”
-
SnoWhite
- В началото бе словото
"Извинете, понеже не съм приета на 1во класиране, дали трябва да потвърждавам участието си за 2ро или просто трябва да чакам резултатите от него?
http://www.youtube.com/watch?v=esFAe2BDwIc
And it takes no time to fall in love
But it takes you years to know what love is
It takes some fears to make you trust
It takes those tears to make it rust
It takes the dust to have it polished..
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
Интересно, след като за задочно годишните такси са толкова ниски, дали, както е по правилник, се плаща половината от сумата, семестриално? Защото е смешно от 185 лв. год. такса да се плаща по 92,50. Пък да не се окаже после, че трябвало да се плати цялостно при записване, хахахаха
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
би трябвало да се плаща само за семестър без значение колко е таксата за специалността
...
ДС - 
-
Doh
- В началото бе словото
- Специалност: Културология
АКО НЕ СТЕ ПРИЕТ на първо класиране, автоматично преминавате на второ. Ако на второ не сте приет - автоматично на трето.SnoWhite написа:"Извинете, понеже не съм приета на 1во класиране, дали трябва да потвърждавам участието си за 2ро или просто трябва да чакам резултатите от него?
И аз ще се опитам да задам един тъп въпрос, на който сигурно има отговор, но не ми остана много време да търся из всичките страници...
Чл. 34. (1) Класираните кандидат-студенти от първия етап от 31 юли до 3 август включително имат възможност:
2. Да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност.
Трябва ли да ходя до СУ, понеже сега не съм във София или може и по друг начин.
Ако трябва да се пътува идва бая в множко. Отиване - връщане, и после ако си приет пак, още едно отиване и връщане...
It's OK not to be OK!
-
R-evolution
- В началото бе словото
Приета съм право - задочно и искам да продължа на второ класиране за редовното, къде трябва да си отнеса дипломата и трябва ли да нося някакви документи със себе си?
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Трябва да отидеш до отдел Студенти, няма как.Doh написа:
Ако трябва да се пътува идва бая в множко. Отиване - връщане, и после ако си приет пак, още едно отиване и връщане...
Отиваш до Ректората, отдел Студенти на ЮФ. Носиш със себе си единствено дипломата, там ще ти дадат една молба за участие във второ и това е.R-evolution написа:Приета съм право - задочно и искам да продължа на второ класиране за редовното, къде трябва да си отнеса дипломата и трябва ли да нося някакви документи със себе си?
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
-
SnoWhite
- В началото бе словото
Благодарско.Doh написа:АКО НЕ СТЕ ПРИЕТ на първо класиране, автоматично преминавате на второ. Ако на второ не сте приет - автоматично на трето.SnoWhite написа:"Извинете, понеже не съм приета на 1во класиране, дали трябва да потвърждавам участието си за 2ро или просто трябва да чакам резултатите от него?
И аз ще се опитам да задам един тъп въпрос, на който сигурно има отговор, но не ми остана много време да търся из всичките страници...
Чл. 34. (1) Класираните кандидат-студенти от първия етап от 31 юли до 3 август включително имат възможност:
2. Да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност.
http://www.youtube.com/watch?v=esFAe2BDwIc
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Няма промяна в размера на таксите. А дадените суми са годишни, така че внасяш 250лв.AuroraMoreux написа:Здравейте!
Благодаря ви много предварително и честито на всички колеги и колежки![]()
![]()
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.