Кореистика 2
Модератор: Don Horhe
- Еск
- В началото бе словото
- Специалност: Кореистика
- Курс: втори
Re: Кореистика 2
Уу, да, и аз искам да видя колко сте ^^
Пък дано да се видим в началото на октомври ;p
Пък дано да се видим в началото на октомври ;p
" A vital ingredient of success is not knowing that what you're attempting can't be done. A person ignorant of the possibility of failure can be a halfbrick in the path of the bicycle of history."
- IzkKka
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Даноооо, макар че съм започнала да губя малко надежди
Но дано всичко се нареди както искам и ще се видим с всички вас готини хора изучаващи тази готина специалност!!

- Fin_Paulux
- В началото бе словото
Пишете ме и мен в списъка с кандидати ^^
И един въпрос- съвсем съвсем ориентировъчно: на теория с бал 23 имам ли основание да чакам совата от Хогуортс?
И един въпрос- съвсем съвсем ориентировъчно: на теория с бал 23 имам ли основание да чакам совата от Хогуортс?
Ignorance may be bliss,but knowledge is power ღ

Or something...

Or something...
- IzkKka
- В началото бе словото
За кореистиката 100% 23 ееее перфектно!!!

- zlatina_dosheva
- В началото бе словото
из 9gag
Might wanna try korean sometimes

Титлите са украшения за глупаците,на великите хора им е достатъчно тяхното собствено име. [Фридрих II ]
- IzkKka
- В началото бе словото
Хораааа, мина изпитът. Многа искам да ме приемат кореистикаа, но то не става само с искане всичко съм си написала, ама нали знаете може и за 2 да съм го написала може и за 5. Стискам палци и на вас, кандидат - колегии! 
- Еск
- В началото бе словото
Хайде, късмет на всички, дано да сте успели да се справите за над 5 ^^
Миналата година минималният бал (за момичета и на трите класирания) беше някъде 19.73 (около 5 като оценка, може и по-малко, зависи дали втората ви матура е била по езика, с който кандидатствате и колко сте изкарали тогава) или нещо подобно, така че над 21, даже 20 би трябвало да сте приети :]
Миналата година минималният бал (за момичета и на трите класирания) беше някъде 19.73 (около 5 като оценка, може и по-малко, зависи дали втората ви матура е била по езика, с който кандидатствате и колко сте изкарали тогава) или нещо подобно, така че над 21, даже 20 би трябвало да сте приети :]
" A vital ingredient of success is not knowing that what you're attempting can't be done. A person ignorant of the possibility of failure can be a halfbrick in the path of the bicycle of history."
-
BooBearBabyCakes
- В началото бе словото
Бъдещи кореисти защо не пишете?
Само аз ли съм писала тази прекрасна специалност като първо желание преди Японистика и Китаистика?
Да си призная, малко съм се успокоила вече защото балът ми е 23.24 и мисля, че трябва да ме приемат. Ако някои, които вече учат Кореистика решат да споделят впечатленията си досега, ще се радвам много ^^
- Еск
- В началото бе словото
BooBearBabyCakes написа:Бъдещи кореисти защо не пишете?Само аз ли съм писала тази прекрасна специалност като първо желание преди Японистика и Китаистика?
Да си призная, малко съм се успокоила вече защото балът ми е 23.24 и мисля, че трябва да ме приемат. Ако някои, които вече учат Кореистика решат да споделят впечатленията си досега, ще се радвам много ^^
Направо мога да те приветствам с добре дошла при нас, балът ти е повече от достатъчен
Иии, кажи какво по-точно искаш да знаеш? Мога да говоря *пиша* доста, но ако има конкретни въпроси ще ми е по-лесно и текстът ще е по-стегнат
-
BooBearBabyCakes
- В началото бе словото
Като цяло исках да знам поне първата година, усилено ли се изучава езика или по-скоро се набляга на общи предмети и история на езика..и просто се чудя дали сте доволни от специалността.
Аз съм учила корейски, макар и не толкова време колкото ще уча занапред и съм страшно мотивирана за тази специалност, но за съжаление чувам, че доста хора се отказват..и се надявам това да не е защото преподавателите не си вършат работата както трябва,а просто заради лична неудовлетвореност. Знам, че за тези специалности се иска силна воля и добре, че я имам иначе нямаше и да си помисля да пиша това на първо желание..
Също се чудех за изучаващите Кореистика предлагат ли се някакви стипендии за Корея? Да кажем за една година или някакви програми на разменни начала? За Японистика знам, че има.
Също се чудех за изучаващите Кореистика предлагат ли се някакви стипендии за Корея? Да кажем за една година или някакви програми на разменни начала? За Японистика знам, че има.
- IzkKka
- В началото бе словото
Ами за съжаление аз не успях да вляза.
Но няма да се откажа догодина отново ще се пробвам! Fighting !!!!
-
zess
- В началото бе словото
- Специалност: кореистика
- Курс: първи
Колеги, малко съм разсеяна- имаме ли фейсбук група ?
Записах се кореистика вчера и вече официално сме колеги.
Само да попитам - преподавателите са готини пичове, нали?
Въпросът ми е породен от вчерашната случка. Отидох да се запиша в ЦИЕК - докато попълвах декларацийките за общежитие и осигуряване, цъфна един човек по къси гащи и джапанки. Попита кой е за кореистика, аз се обърнах и му отговорих. Последва: "Ще ми бъде приятно да учим заедно." - "И на мен." Реших, че е малко закъснял студент. Разговорът ми се стори за приключен, та леко и тактично му обърнах гръб.
Не се оказа точно така - зададе ми още един въпрос, отговорих и на него, след това си тръгна. Жената, която приемаше документите малко по-късно подметна: "Преди малко имаше един даскал, който питаше за кореистите..."
FAIL! Невероятно лошо първо впечатление му направих на човека... Та се надявам да не се заяждат за такива неща. Иначе изглеждаше готин, в смисъл, не съм си представяла, че ще видя преподавател от ВУЗ с къси гащи и джапанки. Харесва ми, че са освободени и земни.
P.S. Извинявам се за романа си, но съм доста впечатлена. Нещата в големия град стоят по различен начин и най-после ще избягам от тесногръдието, заобикалящо ме цял живот.
Само да попитам - преподавателите са готини пичове, нали?
FAIL! Невероятно лошо първо впечатление му направих на човека... Та се надявам да не се заяждат за такива неща. Иначе изглеждаше готин, в смисъл, не съм си представяла, че ще видя преподавател от ВУЗ с къси гащи и джапанки. Харесва ми, че са освободени и земни.
P.S. Извинявам се за романа си, но съм доста впечатлена. Нещата в големия град стоят по различен начин и най-после ще избягам от тесногръдието, заобикалящо ме цял живот.
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
-
zess
- В началото бе словото
- Специалност: кореистика
- Курс: първи
.... this shitHachiko написа:Записах се кореистика вчера и вече официално сме колеги.![]()
Само да попитам - преподавателите са готини пичове, нали?Въпросът ми е породен от вчерашната случка. Отидох да се запиша в ЦИЕК - докато попълвах декларацийките за общежитие и осигуряване, цъфна един човек по къси гащи и джапанки. Попита кой е за кореистика, аз се обърнах и му отговорих. Последва: "Ще ми бъде приятно да учим заедно." - "И на мен." Реших, че е малко закъснял студент. Разговорът ми се стори за приключен, та леко и тактично му обърнах гръб.
Не се оказа точно така - зададе ми още един въпрос, отговорих и на него, след това си тръгна. Жената, която приемаше документите малко по-късно подметна: "Преди малко имаше един даскал, който питаше за кореистите..."