Как стоят нещата с общежитията тая година ?
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Re: Как стоят нещата с общежитията тая година ?
Ми може и така да е.. Повечето ми приятели са пръснати в различни блокове, но голяма част от тях ползват "служебно" тези уреди.
-
silverdream
- От дъжд на вятър
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
A как стои въпросът за дребните домашни любимци? Имам морско свинче, което принципно искам да си гледам и да си го взема със себе си, но позволено ли е това в общежитията?
Българска филология I курс
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Забранено е.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And the voices pass with time
And I keep...
-
popyten_viatyr
- В началото бе словото
- Специалност: Специална педагогика
- Курс: втори
Здравейте. Имам един въпрос.
Снощи късно една съседка ми каза,че е трябвало да си платим сметките на общежитието до 25.07(вчера),за да останем там и през лятото,това е условието.На мен тая подробност ми е убегнала.Не съм в София и най-рано мога да ги платя в понеделник.
Въпросът ми е дали ще е голям проблем това и рискувам ли да ме махнат :S
Снощи късно една съседка ми каза,че е трябвало да си платим сметките на общежитието до 25.07(вчера),за да останем там и през лятото,това е условието.На мен тая подробност ми е убегнала.Не съм в София и най-рано мога да ги платя в понеделник.
Въпросът ми е дали ще е голям проблем това и рискувам ли да ме махнат :S
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Това е тема за кандидат-студентите
Има си цял раздел за общежития и квартири.
П.П. Може там да си направите темата за съквартирантите, тъй като се намират студенти и от горните курсове, които си търсят.
Има си цял раздел за общежития и квартири.
П.П. Може там да си направите темата за съквартирантите, тъй като се намират студенти и от горните курсове, които си търсят.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
denislawaa
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Аз имам въпрос.. С една приятелка искаме да живеем заедно, но тя кандидатства с матура и успеха й, като цяло, е с цяла единица по-нисък от моя.. Има ли шанс да сме заедно? Възможно ли е в моята молба да я запиша като желан съквартирант и моят успех да я дръпне напред.. казвали са ми нещо от този род, но не знам дали е вярно?
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
Да, успехът може и да не е толкова голям проблем, колкото го мислиш, освен ако няма места и ти си с бал 5, а приятелката ти с 4 да речем. Не можеш да я издърпаш, такъв филм няма освен, ако не става въпрос за близнаци. Мисля, че и братя/сестри се ползват с някакви привилегии, но не съм наясно с какви точно, освен, че могат да са в една стая.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
По принцип в общежитията има достатъчно свободни места и приемат всички, така че вероятността приятелката ти да остане без общежитие е пренебрежимо малка.denislawaa написа:Аз имам въпрос.. С една приятелка искаме да живеем заедно, но тя кандидатства с матура и успеха й, като цяло, е с цяла единица по-нисък от моя.. Има ли шанс да сме заедно? Възможно ли е в моята молба да я запиша като желан съквартирант и моят успех да я дръпне напред.. казвали са ми нещо от този род, но не знам дали е вярно?
-
ZEEP
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Абе кво се притеснявате кви ще ви са съквартирантите някой да се е оплакал , Дагърл и Светльо са се оправили без късмет.
А пък отностно изродите и крадците смятам че СУ не приемат хора от кол и въже.А във тези университети в който има такива хора не се случват всеки ден инциденти или пък нещо.
А пък отностно изродите и крадците смятам че СУ не приемат хора от кол и въже.А във тези университети в който има такива хора не се случват всеки ден инциденти или пък нещо.
То е хубаво да се отбележи ,че не приемат какви да е студенти, но в общежитията не живеем само хора около 20те . В доста голяма част от блоковете има и хора прехвърлили 50те и нагоре, не са проблем - просто не се вписват и посредством забележки пораждат недотолкова скритата магария у Бг студента 
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Тези "хора" живеят в семейните общежития и са преподаватели или служители в СУ.
А в семейните се настаняват, тези който имат право на семейно общежитие и след това, като има места се настаняват и други студенти.
А в семейните се настаняват, тези който имат право на семейно общежитие и след това, като има места се настаняват и други студенти.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
Понастоящем трета година ще изкарам в такъв тип общежитие и мога със сигурност да кажа,че съседите ми нито са студенти,нито преподаватели и служители в системата на СУ . А контролът в конкретно моя блок е слаб , влизат какви ли не съмнителни типове и после се намират спринцовки и други незнайни предмети. Домакинката е печена,но има една поговорка за прекаления светец, та в общи линии... И ако мога да препоръчвам 41 блок е най-добре за първокурсници- Кака Роска (домакинката) е точен и строг човек, ала спазва общежитейните канони 
-
candle
- В началото бе словото
- Специалност: Логопедия
Сигурно ли е, защото на мен нещо не ми се получават сметките разделяйки 22.52 на 2 ?svetlio.varna написа:Делиш бал на броя на балообразуващите оценки. Примерно, ако балообразуващите ти са 6, 5, 6 и 5, балът ти е 22. Делиш 22 на 4 и се получава пет цяло и нещо си - това е средният ти успех.
В архивите намерих коментар, който твърди, че ако максималния бал е 24 делиш своя на 4, съответно, ако е 30 делиш своя на 5 .. ?
- Potato
- От дъжд на вятър
- Специалност: Логопедия & Potato
Имам въпрос. Има ли някакъв минимален шанс, въпреки категоричната забрана, да може да се отглежда в общежитията дребен домашен любимец?
Преди да тръгнете да ме нападате, искам да кажа, че говоря за най-добрият случай. Нямам намерение да си натрисам животното на непознати хора, които има голям шанс да не обичат и харесват животни, а в най-лошият случай дори да имат алергия. Не съм нито толкова глупава, нито нахална. Но питам понеже възнамеряваме с една приятелка да сме заедно (и съответно тя не би имала нищо против) и ми беше чудно дали е възможно, ако по някаква голяма случайност попаднем на по-толерантна домакинка, да се договори нещо? Има ли такива случаи? Аз съм чувала само за един, в който някой си е отглеждал котка, но не мога да съдя само по това :/ Да знам дали да възлагам големи надежди...
Става дума за дребно куче, (не някакво муле, въпреки че те са ми любимите) вътрешно и външно обезпаразитено, ваксинирано, с изградени хигиенни навици, изключително (чак досадно) любвеобилно и добронамерено както към хора, така и към животни. Не е и шумно и не лае по цели нощи. И наистина искам да направя всичко възможно, за да я задържа, а не като някакво безотговорно копеле да я тръсна на нашите.
Преди да тръгнете да ме нападате, искам да кажа, че говоря за най-добрият случай. Нямам намерение да си натрисам животното на непознати хора, които има голям шанс да не обичат и харесват животни, а в най-лошият случай дори да имат алергия. Не съм нито толкова глупава, нито нахална. Но питам понеже възнамеряваме с една приятелка да сме заедно (и съответно тя не би имала нищо против) и ми беше чудно дали е възможно, ако по някаква голяма случайност попаднем на по-толерантна домакинка, да се договори нещо? Има ли такива случаи? Аз съм чувала само за един, в който някой си е отглеждал котка, но не мога да съдя само по това :/ Да знам дали да възлагам големи надежди...
Става дума за дребно куче, (не някакво муле, въпреки че те са ми любимите) вътрешно и външно обезпаразитено, ваксинирано, с изградени хигиенни навици, изключително (чак досадно) любвеобилно и добронамерено както към хора, така и към животни. Не е и шумно и не лае по цели нощи. И наистина искам да направя всичко възможно, за да я задържа, а не като някакво безотговорно копеле да я тръсна на нашите.
Ако си от София може ли да кандидатстваш за общежитие и какви са таксите?