Студенти асистенти

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

Йовков
От дъжд на вятър

Студенти асистенти

Мнение от Йовков »

Ще ми се да водя за времеви период от един семестър примерно упражнения по ОДУ (обикновени диференциални уравнения). Директно до преподавателя ли трябва да се допитам, или изборът на асистент се осъществява въз основа на някакви други критерии? Само за инфо - ПМ съм, 3 курс, отдавна съм си взел ДУ-тата и имам много хубави спомени от курса.
Аватар
Victoria
Писаружяк

Re: Студенти асистенти

Мнение от Victoria »

Не съм много в час, но според мен питай преподавателя си... най-малкото ще може да те упъти.
Освен това вече сме средата на септември - вероятно са си изчистили въпросите с асистентите, но не пречи да питаш.
Изображение
Йовков
От дъжд на вятър

Мнение от Йовков »

Отнякъде бях чул, че учителите сами обикаляли някои от специалностите и питали хората дали искат да заемат въпросния пост.
tonk@ta
В началото бе словото

Мнение от tonk@ta »

Йовков написа:Отнякъде бях чул, че учителите сами обикаляли някои от специалностите и питали хората дали искат да заемат въпросния пост.
Учителите хах :)
Това,за обикалянето, се отнася основно за "информатичните дисциплини" - УП,ООП,Функционално,ДАА и тн,както и за изборните такива
По математиките обикновено има достатъчно преподаватели,но нищо не пречи да питаш
Йовков
От дъжд на вятър

Мнение от Йовков »

А в химическия търсят ли се асистенти по математиките? Те нали учеха нещо от типа на ЛААГ (линейна алгебра и аналитична геометрия), математика 1, ... ?
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

И на тях им предодават асистентите, които са и на нас във ФМИ.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Най-добре говори с преподавателя по предмета, по който искаш да преподаваш.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Йовков
От дъжд на вятър

Мнение от Йовков »

Аз много отдавна се свързах с човека, на когото бих водил упражнения (аналитична геометрия), но той не си направи труда да отговори на писмото ми (а уж вежливо го бях написал). Меракът ми почна да увяхва вече, :( .
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

По-добре го потърси лично, не всички преподаватели си следят служебната поща (предполагам).
Изображение
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика
Курс: завършил

Мнение от Dr Dulcamara »

Не съм сигурен, че правилникът на Университета позволява студенти да водят упражнения на студенти. Там е записано, че докторантите имат това право, едва след като са положили успешно изпита по минимума си.

От друга страна знам, че това е практика в други университети. Известно ми е, че се прави и в някои факултети на нашия.

Моят съвет е да разговаряте с ръководителя на съответната катедра и в краен случай със Зам. декана по учебната част на Вашия факултет.
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър

Мнение от thegirl »

Позволено е, аз съм имала такива.
Йовков
От дъжд на вятър

Мнение от Йовков »

По АГ (аналитична геометрия) едва ли ще ми се осъществи идеята, от катедра "Геометрия" не взимат по принцип много хора, карат си с един и същи състав бая години. Другата ми опция, която я предпочитам, е ДУ (диференциални уравнения). Лектор е Ангел Живков. Шапка му свалям на тоя човек за разбирането и отзивчивостта. Има ли шанс да се съгласи да му стана демонстратор? Той през лятото във ФМИ ли е, за да разговарям с него по този въпрос?
Също така в ХФ се води една дисциплина, наречена ЛААГ (линейна алгебра и аналитична геометрия), нямам си най-малка представа кой я чете, но търсят ли хора за упражнения?
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър

Мнение от thegirl »

Аз съм имала ДУ при Живков и той си води и лекциите и упражненията (поне при нас беше така).
Йовков
От дъжд на вятър

Мнение от Йовков »

Когато бях 2 курс и карахме задължителни ДУ (както знаеш, аз съм ПМ), Ангел Живков все още имаше асистент — Цветана Стоянова (която също страшно много уважавам), но оттогава тя вече не му води упражненията. Сега не знам кой се е нагърбил с това. Аз говорих с Цвети и ù обясних за идеята ми, а тя ме посъветва лично да питам доцента.
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”