Студенти асистенти
Модератори: Methuselah, thegirl
Студенти асистенти
Ще ми се да водя за времеви период от един семестър примерно упражнения по ОДУ (обикновени диференциални уравнения). Директно до преподавателя ли трябва да се допитам, или изборът на асистент се осъществява въз основа на някакви други критерии? Само за инфо - ПМ съм, 3 курс, отдавна съм си взел ДУ-тата и имам много хубави спомени от курса.
Re: Студенти асистенти
Не съм много в час, но според мен питай преподавателя си... най-малкото ще може да те упъти.
Освен това вече сме средата на септември - вероятно са си изчистили въпросите с асистентите, но не пречи да питаш.
Освен това вече сме средата на септември - вероятно са си изчистили въпросите с асистентите, но не пречи да питаш.

Отнякъде бях чул, че учителите сами обикаляли някои от специалностите и питали хората дали искат да заемат въпросния пост.
Учителите хахЙовков написа:Отнякъде бях чул, че учителите сами обикаляли някои от специалностите и питали хората дали искат да заемат въпросния пост.
Това,за обикалянето, се отнася основно за "информатичните дисциплини" - УП,ООП,Функционално,ДАА и тн,както и за изборните такива
По математиките обикновено има достатъчно преподаватели,но нищо не пречи да питаш
А в химическия търсят ли се асистенти по математиките? Те нали учеха нещо от типа на ЛААГ (линейна алгебра и аналитична геометрия), математика 1, ... ?
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
И на тях им предодават асистентите, които са и на нас във ФМИ.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
Най-добре говори с преподавателя по предмета, по който искаш да преподаваш.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
and persue that flighty temptress, adventure.
Аз много отдавна се свързах с човека, на когото бих водил упражнения (аналитична геометрия), но той не си направи труда да отговори на писмото ми (а уж вежливо го бях написал). Меракът ми почна да увяхва вече,
.
По-добре го потърси лично, не всички преподаватели си следят служебната поща (предполагам).

- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
- Специалност: Физика
- Курс: завършил
Не съм сигурен, че правилникът на Университета позволява студенти да водят упражнения на студенти. Там е записано, че докторантите имат това право, едва след като са положили успешно изпита по минимума си.
От друга страна знам, че това е практика в други университети. Известно ми е, че се прави и в някои факултети на нашия.
Моят съвет е да разговаряте с ръководителя на съответната катедра и в краен случай със Зам. декана по учебната част на Вашия факултет.
От друга страна знам, че това е практика в други университети. Известно ми е, че се прави и в някои факултети на нашия.
Моят съвет е да разговаряте с ръководителя на съответната катедра и в краен случай със Зам. декана по учебната част на Вашия факултет.
По АГ (аналитична геометрия) едва ли ще ми се осъществи идеята, от катедра "Геометрия" не взимат по принцип много хора, карат си с един и същи състав бая години. Другата ми опция, която я предпочитам, е ДУ (диференциални уравнения). Лектор е Ангел Живков. Шапка му свалям на тоя човек за разбирането и отзивчивостта. Има ли шанс да се съгласи да му стана демонстратор? Той през лятото във ФМИ ли е, за да разговарям с него по този въпрос?
Също така в ХФ се води една дисциплина, наречена ЛААГ (линейна алгебра и аналитична геометрия), нямам си най-малка представа кой я чете, но търсят ли хора за упражнения?
Също така в ХФ се води една дисциплина, наречена ЛААГ (линейна алгебра и аналитична геометрия), нямам си най-малка представа кой я чете, но търсят ли хора за упражнения?
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Аз съм имала ДУ при Живков и той си води и лекциите и упражненията (поне при нас беше така).
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
Когато бях 2 курс и карахме задължителни ДУ (както знаеш, аз съм ПМ), Ангел Живков все още имаше асистент — Цветана Стоянова (която също страшно много уважавам), но оттогава тя вече не му води упражненията. Сега не знам кой се е нагърбил с това. Аз говорих с Цвети и ù обясних за идеята ми, а тя ме посъветва лично да питам доцента.