Още веднъж благодаря за отговорите. Ще се възползвам от възможността да задам още въпроси.
Dr Dulcamara написа:От друга страна часовете за лекции и семинарни упражнения са два пъти по-малко.
Доколкото знам, всички лекции в СУ са открити, така че се надявам програмата ми да ми позволи да посещавам поне някои от редовните лекции. Не съм наясно обаче как стои въпросът с редовните лабораторни практикуми. Имам ли право да посещавам и тях, дори да е само като наблюдател?
kvg написа:ако искате да се справяте добре, е нужно доста добро (даже отлично) познаване на математиката от училище.
Ако трябва да приемем, че оценката ми от дипломата за средно образование е подходяща за измерване на познанията, то те са отлични. Там пише 5,50. Естествено, не пренебрегвам факта, че става дума само за задължителна подготовка, а и този, че 5,50 в дипломата на един ученик обикновено не отговаря на 5,50 в дипломата на друг. Така че ми е трудно да определя нивото, на което съм.
kvg написа:Имаше един факултативен курс, който не си спомням как беше озаглавен, води го Петър Чолаков и преговаря основните неща по физика и математика от училище.
Предполагам, че необходимост от подобен курс ще имам, но не успях да го открия в учебния план на специалността, както и в избираемите курсове/точно факултативните курсове не забелязах да са изброени никъде/. Възможно е да е към "Обща физика", която според сайта на Физически факултет "предлага курсове за нефизици", но по-подробна информация не видях да има. Ако намерите нещо по въпроса, моля, споделете го!