Чуденки с цифри
Модератор: Плазмодий
Re: Чуденки с цифри
Аз не разбрах къде го видяхте това 108 467 хил.? И кой гений го е написал? Супер подвеждащо е. Аз като видя нещо такова го приемам или за печатна грешка или за написано от някой неграмотник (и в двата случая е ненадеждна информация)... иначе всеки може да го разбира както си иска. Целта обаче е нещата да се пишат недвусмислено - особено когато става дума за пари... точка.
Друг вариант е, ако е взето директно от някаква таблица... (но то там си пише примерно: оборот в хил. левове или БВП в милиони долари) и като е написано число 100 000 и това е оборот в хил. левове, ясно, че става дума за 100млн.
Друг вариант е, ако е взето директно от някаква таблица... (но то там си пише примерно: оборот в хил. левове или БВП в милиони долари) и като е написано число 100 000 и това е оборот в хил. левове, ясно, че става дума за 100млн.
한류
НАЙ-СЕТНЕ ПОДКРЕПА!!!
От един интелигентен и здравомислещ човек.!!
Сумата, изписана по тоя начин, е директен копи пейст от изявление на пресцентъра на АЕЦ козлодуй за приходите на предприятието за първото полугодие.
всички вестници и интернет статии, на които попаднах, цитират неграмотно дословно.
la douleur exquise
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
И slighter, и Кристо, и аз ти казахме едно и също нещо..... you must be blond 
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
мне. 

a пък Христо въобще няма да го коментирам..
всичко прави напук.
така изписано тая цифра от 108 милиона и не-знам-си-колко хиляди не е коректна.
a пък Христо въобще няма да го коментирам..
всичко прави напук.
така изписано тая цифра от 108 милиона и не-знам-си-колко хиляди не е коректна.
la douleur exquise
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135654585
Та дааа... Предполагам Мария е копирала от няква такава таблица и се прави на ударена.
Инак я мързи да си признае, че е сгрешила, но това си е лично нейн проблем, като стане депутатка ще се научи.
Коректно е изписването, като говорим за ПАРИ. Има го черно на бяло в държавен документ, кво остава за АЕЦ-а.... А защо се пишат така, мисля, че няма нужда от коментиране.
Та дааа... Предполагам Мария е копирала от няква такава таблица и се прави на ударена.
Инак я мързи да си признае, че е сгрешила, но това си е лично нейн проблем, като стане депутатка ще се научи.
Коректно е изписването, като говорим за ПАРИ. Има го черно на бяло в държавен документ, кво остава за АЕЦ-а.... А защо се пишат така, мисля, че няма нужда от коментиране.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
E ти кво искаш? Судоку, хороскоп и "10 начина да проверите дали ви обича"?
Kogato става дума за данни в таблица, и горе е отбелязано, че сумите са в "хил. левове", думичката хиляди не се чете всеки път при разглеждане на всяко от числата.
Когато обаче случаят е сходен на примера, който съм дала в първия си пост, когато текстът е смислово свързан и съкращението хил. се чете, то използването на такова съкращение след цифра по висока от 999 е дълбоко погрешно. Не е коректно. Ако ще и в Държавния вестник да са го написали така. Не е коректно!
Няма жива сила на тая земя, която да твърди, че съкращението "хил." не се чете в свързан текст, и да е права.
Когато обаче случаят е сходен на примера, който съм дала в първия си пост, когато текстът е смислово свързан и съкращението хил. се чете, то използването на такова съкращение след цифра по висока от 999 е дълбоко погрешно. Не е коректно. Ако ще и в Държавния вестник да са го написали така. Не е коректно!
Няма жива сила на тая земя, която да твърди, че съкращението "хил." не се чете в свързан текст, и да е права.
la douleur exquise
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е, това вече се нарича твърдоглавие. За него обяснение нямам, явно не си на кеф тия дни и всичко те дразни и ядосва.