Тема за притежателите на електронни книги/четци
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: Тема за притежателите на електронни книги/четци
Тези дни се докопах до един такъв четец и го пробвах. Изглежда доста ОК, ама си има един недостатък: екранът е супер малък. Поне така беше на този, който аз видях. Може би се свиква, ама ми беше малко странно. Просто на страница имаше по няколко изречения.
6 инча са стандартните екрани, точно колкото е и една страница
гледах днес в сайта на бгкниг@, че са пуснали промоция, pocketbook 611 за 205лв
гледах днес в сайта на бгкниг@, че са пуснали промоция, pocketbook 611 за 205лв
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Еми и на мен ми се струват малко думи на страница. Поне ако искам да чета без проблем то със сигурност не събирам цяла страница на екрана.....
Ама не е голям проблем : )
Ама не е голям проблем : )

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- The_iMMortal_f
- Паисий
- Курс: друг
Аз да посвестя малко темата и да се похваля, че ми подариха това чудо на техниката, към което подобна Ер Малка бях много скептична.."ама, как.. няма да душкам страничките... ама как няма да ми мирише на мастило".. Глупости.. Обичам си Бук и за седмица сме прочели 3-4 книжки вече с него.
http://www.prestigio.bg/products/eBook- ... PER5162B_W - това си е моето reader-че и сега издирват сайтове освен читанката и други по-известни, за сваляне на книжки
http://www.prestigio.bg/products/eBook- ... PER5162B_W - това си е моето reader-че и сега издирват сайтове освен читанката и други по-известни, за сваляне на книжки
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
- Jarrita
- В началото бе словото
- Специалност: Руска филология
- Курс: първи
Ето една темичка, в която има много линкове към сайтове с книги - Електронни библиотеки & книги
Надявам се, че линк към друг форум няма да бъде сметнат за реклама.
Надявам се, че линк към друг форум няма да бъде сметнат за реклама.
Intellectual growth should commence at birth and cease only at death.
Albert Einstein
Albert Einstein
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Естествено, че не. Щом е полезно - няма драма : )Jarrita написа:Надявам се, че линк към друг форум няма да бъде сметнат за реклама.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
пичуи дайте съвет
искам да подаря такова нещо ама хал хабер си нямам от подобни /чувал съм само за киндъл
ама прочетох че си имал косури/ оставам с впечатление че сте с престижо
та .. това нещо трябва да замени тежкия таблет от който се чете в метрото .. тр да изглежда добре, да е лекичко, да работи безпроблемно /нз дали при тия устройства има проблеми от сорта на лагване забиване и такива .. не трябва да ги има
/ ако има и други неща които са важни пък не съм споменал .. давайте 
искам да подаря такова нещо ама хал хабер си нямам от подобни /чувал съм само за киндъл
та .. това нещо трябва да замени тежкия таблет от който се чете в метрото .. тр да изглежда добре, да е лекичко, да работи безпроблемно /нз дали при тия устройства има проблеми от сорта на лагване забиване и такива .. не трябва да ги има
Значи Киндъл си е най-доброто откъм екран и параметри, но не и ако го купуваш от БГ. Тук е ненужно скъпо. И ако човекът няма да си купува легални книжки от Амазон, също не е подходящ. Според мен най-добрият четец за България и нашите условия (както леглани, така и нелегални възможности за сваляне на книги) е Pocketbook - Вяра си купи такъв по мой съвет, аз купих такъв за сестра ми,... и даже не взимам процент, ..... му.
http://www.bgkniga.bg/articul/15237/Ust ... _Plus.html
http://www.bgkniga.bg/articul/13111/Poc ... Touch.html
Имам Киндъл 3 и съм супер доволна от него, но ми го донесоха от щатите. Ако трябваше да избирам сега щях да си купя това от първия линк
http://www.bgkniga.bg/articul/15237/Ust ... _Plus.html
http://www.bgkniga.bg/articul/13111/Poc ... Touch.html
Имам Киндъл 3 и съм супер доволна от него, но ми го донесоха от щатите. Ако трябваше да избирам сега щях да си купя това от първия линк
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Покетбуците в момента май-май са на почит - добро съотношение качество/цена, плюс това, те са една от компаниите, които сами си работят по операционната система и имат добър customer support. Иначе вътре в цялото нещо няма чак толкова много сложна техника, че да лагва и забива, това не трябва да те притеснява.
Интересуват те следните няколко неща:
- дисплей с хубав контраст, за предпочитане pearl екран - преди само Киндълите и още едни ги имаха, сега са доста по-разпространени
- форматите, в които се чете - според мен, колкото повече, толкова по-добре, никога не се знае на човек какво ще му потрябва. Аз чета пдф-и включително, когато ми се наложи, колкото и неприятно да е.
- четецът да чете безпроблемно кирилица.
Отделно от това, всичко е въпрос на предпочитание - дали ще е с тъч дисплей или не, дали ще е някой от моделите с подсветка, дали ще поддържа музикални файлове, ще има 3,5мм жак и допълнителна карта памет. Вграждането на wi-fi също е доста популярно.
Така че нещата много зависят, основно от това с какъв бюджет разполагаш.
А, да, трябва да предвидиш в цялото нещо и калъф - четците са крехки работи, трябва да са защитени, пък и с калъфче изглеждат много по-добре. Myebook (откъдето аз си купих моя четец, много са коректни хората) напоследък почнаха да предлагат промоционални starter kit-ове - четец, калъф + карта памет, ако четецът поддържа. Можеш да хвърлиш едно око.
Интересуват те следните няколко неща:
- дисплей с хубав контраст, за предпочитане pearl екран - преди само Киндълите и още едни ги имаха, сега са доста по-разпространени
- форматите, в които се чете - според мен, колкото повече, толкова по-добре, никога не се знае на човек какво ще му потрябва. Аз чета пдф-и включително, когато ми се наложи, колкото и неприятно да е.
- четецът да чете безпроблемно кирилица.
Отделно от това, всичко е въпрос на предпочитание - дали ще е с тъч дисплей или не, дали ще е някой от моделите с подсветка, дали ще поддържа музикални файлове, ще има 3,5мм жак и допълнителна карта памет. Вграждането на wi-fi също е доста популярно.
Така че нещата много зависят, основно от това с какъв бюджет разполагаш.
А, да, трябва да предвидиш в цялото нещо и калъф - четците са крехки работи, трябва да са защитени, пък и с калъфче изглеждат много по-добре. Myebook (откъдето аз си купих моя четец, много са коректни хората) напоследък почнаха да предлагат промоционални starter kit-ове - четец, калъф + карта памет, ако четецът поддържа. Можеш да хвърлиш едно око.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

мерси много
така като гледам Myebook ми е удобно .. а и двата модела пише че ги има на склад така че ще отида да ги пипна и видя кое ще ми хареса
така като гледам Myebook ми е удобно .. а и двата модела пише че ги има на склад така че ще отида да ги пипна и видя кое ще ми хареса
Покетбук са украински и нямат драма с кирлицата, но доскоро трудно се намираха калъфи за тях - сега във Ориндж има едни които горе долу стават и са евтини.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens