Литература - темата в СУ!
Модератор: Boromir
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Литература - темата в СУ!
“Човекът и времето в лириката на Атанас Далчев”
е темата на кандидатстудентския изпит в СУ
“Човекът и времето в лириката на Атанас Далчев” е темата на изпита по български език и литература, по която пишат кандидат-студентите в СУ “Св. Климент Охридски”.
Председателят на изпитната комисия проф. Кирил Топалов обяви темите, които кандидат-студентът Мартин Георгиев от Силистра изтегли в 65-а аудитория на Алма Матер.
Кандидат-студентите могат да изберат да пишат есе, което трябва да бъде развито върху цитатите:
“А в свойта вяра сам не вярвам аз”(“Аз искам да те помня все така”) - Димчо Дебелянов и
“Може би искате да я сразите моята вяра” (“Вяра”) - Никола Вапцаров.
е темата на кандидатстудентския изпит в СУ
“Човекът и времето в лириката на Атанас Далчев” е темата на изпита по български език и литература, по която пишат кандидат-студентите в СУ “Св. Климент Охридски”.
Председателят на изпитната комисия проф. Кирил Топалов обяви темите, които кандидат-студентът Мартин Георгиев от Силистра изтегли в 65-а аудитория на Алма Матер.
Кандидат-студентите могат да изберат да пишат есе, което трябва да бъде развито върху цитатите:
“А в свойта вяра сам не вярвам аз”(“Аз искам да те помня все така”) - Димчо Дебелянов и
“Може би искате да я сразите моята вяра” (“Вяра”) - Никола Вапцаров.
Последно промяна от alhimikat на 01 Сеп 2006, 15:19, променено общо 1 път.
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
- пикси
- Драскач
- Курс: втори
EEeeeeeee
За тези, които са ме засичали и друг път във форумите, не е новина, че сигурно съм с най-богат кандидатстудентски опит
Не, че ми е повод за гордост, ама.....
И днес бях там, и днес писах, пък каквото сабя покаже. Но ми направи силно впечатление, че Далчев успя да прогони доста хора, повече от "традиционните" мини в литературата. Бях в зала с 60 човека, към 9:30 - 10:00 часа вече бяхме около 20.
Липсата на оригиналност при темите пък беше уникална. По-скучно нещо не съм писала, питам се кога ще се пречупят клишетата в нашата хубава българска литература, СУ е имал по-добри попадения във формулировките (пак онова с опита).
Както и да е - на мъчениците - УСПЕХ, на отказалите се мога само да кажа - учете се от "кака" и не забравяйте, че един такъв изпит не е трагедия. Животът е пред вас и догодина пак има сесия.
Далчев и на мен не ми е любим, ама никак, писах есе, което значи че може да имам съвсем спокойно м/у 2 и 6
... и никой не може да предвиди.
Хайде, мина, сега нататък. Както се казва - напред и нагоре!
И днес бях там, и днес писах, пък каквото сабя покаже. Но ми направи силно впечатление, че Далчев успя да прогони доста хора, повече от "традиционните" мини в литературата. Бях в зала с 60 човека, към 9:30 - 10:00 часа вече бяхме около 20.
Липсата на оригиналност при темите пък беше уникална. По-скучно нещо не съм писала, питам се кога ще се пречупят клишетата в нашата хубава българска литература, СУ е имал по-добри попадения във формулировките (пак онова с опита).
Както и да е - на мъчениците - УСПЕХ, на отказалите се мога само да кажа - учете се от "кака" и не забравяйте, че един такъв изпит не е трагедия. Животът е пред вас и догодина пак има сесия.
Далчев и на мен не ми е любим, ама никак, писах есе, което значи че може да имам съвсем спокойно м/у 2 и 6
Хайде, мина, сега нататък. Както се казва - напред и нагоре!
Последно промяна от пикси на 14 Юли 2006, 12:04, променено общо 1 път.
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
- Angelina_Jolie
- В началото бе словото
- united_colors
- От дъжд на вятър
- Курс: четвърти
- Мадлен..
- В началото бе словото
Темата е просто жестока!
Хак да им е на тез, които се усъмниха в пророческите ми способности(... шегувам се..естествено
) и не повярваха, че ще се падне Далчев, въпреки че го повтарях в продължение на няколко седмици
дано да има доволно количество справили се
според мен и есето беше благодатно...
Хак да им е на тез, които се усъмниха в пророческите ми способности(... шегувам се..естествено
дано да има доволно количество справили се
според мен и есето беше благодатно...
Аз умрях... да живея Аз!
- _kris4eto_
- В началото бе словото
пффф... много яка тема, мога да кажа аз! Не знам защо, но го очаквам в СУ от 3 месеца и днес направо не повярвях като чух темата... Мисля, че за Далчев може да се напише доста добро ЛНС. Еми да... зависи доста и от квесторите. УСПЕХ на всички! 
*Идеята е да останеш в състояние на постоянно напускане, докато винаги пристигаш.Спестява запознанства и сбогувания*
- jantex
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Ами, аз си мечтаех за тази тема още като взех Далчев за първи път!Ех,че хубава тема-Далчев!!!! Дано сте писали,за такава тема само можех да си мечтая,когато кандидатствах!!Ех...
Но така и не ми остана време да си науча темите, които съм писал и до последно убеждавах родителите ми ,че няма нищо лошо ,че ще пиша по "есето"...но днес като чух Далчев и си казах "То аз с тая двойка по история няма да ме вземат на първо желание, поне да си направя кефа с Далчев квото помня от даскало"! - и си го направих...
Абе не знам дали е била пикси или не, ама в моята стая имаше една какичка, даже леличка си беше..аха и един чичко също... даже няколко си бяха...Както и да е - на мъчениците - УСПЕХ, на отказалите се мога само да кажа - учете се от "кака" и не забравяйте, че един такъв изпит не е трагедия
Хех, ам то от няколко години насам кат питат В.Стефанов какво мисли за темата и всяка година се едно и също дума - ами аз исках Далчев да се падне,ами аз исках Далчев да се падне,ами аз исках Далчев да се падне,.....щото никой още не бил писал по него...Хак да им е на тез, които се усъмниха в пророческите ми способности(... шегувам се..естествено ) и не повярваха, че ще се падне Далчев, въпреки че го повтарях в продължение на няколко седмици
Не знам дали е трудна, но по-лесна със сигурност няма...то как ства - по избор ли е? че аз не съм мн запозната
иначе темата на Далчев мисля че не е мн трудна!
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
- пикси
- Драскач
Квестори са тези мили хора, които ви пазят да не преписвате, а тези, на които се надявате да случите, се казват проверители.
Пожелавам ви да сте писали с акъл, те - проверителите, го оценяват.
Пожелавам ви да сте писали с акъл, те - проверителите, го оценяват.
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
- пикси
- Драскач
jantex, аз съм все още фреш, едва на 23 съм, просто имам повечко годинки стаж като кандидатстудент, но за разлика от повечето присъстващи в залите, съм била и студент вече.
При това - българска филология.
Наистина, не се шашкайте от евентуален неуспех, това е още един вариант да научите нещо и да се усъвършенствате. Банално, ама то всичко вярно е банално.
При това - българска филология.
Наистина, не се шашкайте от евентуален неуспех, това е още един вариант да научите нещо и да се усъвършенствате. Банално, ама то всичко вярно е банално.
ееееее
Да видим как ще оценят нашите първи писания по този човек MR.DALCHEV