[КСК 2012] Журналистика и ВО vol. 2
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
-
Икономиста
- В началото бе словото
Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО vol. 2
Аз като момче с 4.50 на на втората сесия, 5.61 български и 6.00 по история дали ще издаяня поне до ВО?И колко трябва да имам на устния, че да се случи това?
- LittleBlackStar
- Да живей словото
- Специалност: Славянска филология
- Курс: първи
Към коментара на Nafarforii от старата тема: Е, ако ни питат тези въпроси ще е лесно!
Дано изпита мине като мелодията от песента, ( http://www.youtube.com/watch?v=LxrAWT-1JSk ) леко, приятно... Но, както обичам да казвам - Слабо... 
"Най-щастливият човек на света не е този, който няма проблеми, а този, който се научава да живее с неща - далеч не идеални"
Славянска филология, 1-ви курс! 
-
Nafarforii
- В началото бе словото
- Специалност: Политология
- Курс: втори
С малките черни звездички май ще си пасваме ^^ Икономисте, хем си иконом. хем не можеш да смяташ ? 
.... THIS SHIT !
- Sols
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Журналистика
- Обратна връзка:
А може ли някой от старите кучета,който се е явявал на устен или поне е наясно да каже какви неща са питали... Много ми е притеснено,защото не мога да кажа,че съм наясно с всичко,което се случва..
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
- california
- Писаружяк
- Специалност: журналистика
Ама отдай се на мига бе, Sols.А и Търговец беше обяснила по-подробно от всякога.Аз мисля, че след като 3 години не е имало подобен изпит, сега се очаква да бъде едва ли не по-лесен.Но да не се психясваме и да мислим за ''снощните си черни дрехи'', предлагам моя вариант за песен: http://www.youtube.com/watch?v=JJwNwn4R ... ure=relmfu
Иначе честита нова тема.Миналата година са стигнали до vol:3, дано ги надминем : )
Иначе честита нова тема.Миналата година са стигнали до vol:3, дано ги надминем : )
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
©2013 - All rights reserved by california
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Гледам, някой беше споменал волейбола - няма да ви питат за това, почти мога да ви го обещая. Като цяло избягват въпроси, които предполагат "вземане на страна". Слагам го в кавички, за да не го приемете буквално, но наистина има такава тенденция. По същата логика не мисля, че биха дали нещо толкова конкретно като ситуацията във волейбола или уволнението на Мирослава Тодорова. Имайте предвид обаче, че може да ви се падне нещо, свързано със злоупотреби с властта (формулирано максимално общо), което предполага да имате поглед върху онова, което се случва с нея, защото за нула време се вдигна доста шум.
И не ви пожелавам да ви се падне нещо, свързано с Близкия Изток, понеже ситуацията там далеч не се изчерпва със Сирия, а трябва да имате представа за Арабската пролет като цяло (предвид факта, че известно време нямаше устен изпит, не е невъзможно да ви дадат нещо, свързано с това, да знаете).
Относно въпросите, които ми зададоха на мен - писах ги наистина максимално подробно някъде в предната тема, търсете.
И не ви пожелавам да ви се падне нещо, свързано с Близкия Изток, понеже ситуацията там далеч не се изчерпва със Сирия, а трябва да имате представа за Арабската пролет като цяло (предвид факта, че известно време нямаше устен изпит, не е невъзможно да ви дадат нещо, свързано с това, да знаете).
Относно въпросите, които ми зададоха на мен - писах ги наистина максимално подробно някъде в предната тема, търсете.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- SevenDayS
- От дъжд на вятър
- Специалност: Българска филология
Логично е да няма "взимане на страна", защото ще има пристрастие...
Сега се сетих за миналогодишните теми от устни изпити... "Европейски съюз, а сега накъде" и мисля, че е имало за ромите. Темите са по-глобални и целият да покажем нашата позиция в "малкия" ни свят, нали все пак ние сме бъдещето, както казват...
Успех на всички.
Сега се сетих за миналогодишните теми от устни изпити... "Европейски съюз, а сега накъде" и мисля, че е имало за ромите. Темите са по-глобални и целият да покажем нашата позиция в "малкия" ни свят, нали все пак ние сме бъдещето, както казват...
Успех на всички.
"Птица, родена в кафез, си мисли, че летенето е зараза!"
- Алехандро Ходоровски
Българска филология, II курс
- Алехандро Ходоровски
Българска филология, II курс
-
Nafarforii
- В началото бе словото
- Специалност: Политология
- Курс: втори
http://www.youtube.com/watch?v=M6HsTde9fz4 Давайте го по - полека днес и да не се пренапрегнете преди изпита ^^
.... THIS SHIT !
Доста време мина от т.нар. "Арабска пролет". Не вярвам да стигнат чак до там, но не ми пречи, защото аз горе-долу ги следях събитията. Гледах на живо по Ал Джазира и големият митинг на Тахрир, когато обявиха, че Мубарак се оттегля от властта. Иначе сега избраха тоя от Мюсюлмански братя за президент и той май ще спира туризма, което добре и за нас, но от там нататък какво ще правят ще е интересно.
Аз пък както в предишната тема написах, че е хубаво, че тази година няма избори, а друогото хубаво е, че още не е излезнал и поредния доклад за България, защото по него много ще си говори.
Аз пък както в предишната тема написах, че е хубаво, че тази година няма избори, а друогото хубаво е, че още не е излезнал и поредния доклад за България, защото по него много ще си говори.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Е, колко пък да е минало - година и половина, в рамките на която нямаше устен изпит. Ситуацията в Сирия си прави въпроса много актуален дори, струва ми се. Не казвам, че ще ви питат за това конкретно, а че ако по някакъв начин се засегнат събитията в Сирия, е добре да знаете какво се има предвид под Арабска пролет, без значение, че се е случило преди година.
Да не говорим, че бих ви посъветвала да прегледате и малко за ислямската революция, без значение, че се е случила преди 30+ години. Макар акцентът на изпита да пада върху актуалните събития, показването на малко обща култура по темата няма да ви навреди (и това ви го гарантирам).
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... va_i_sega/
Естествено, може изобщо да не ви зададат подобен въпрос. Няма смисъл да се гадае, просто ви предлагам вариант.
Да не говорим, че бих ви посъветвала да прегледате и малко за ислямската революция, без значение, че се е случила преди 30+ години. Макар акцентът на изпита да пада върху актуалните събития, показването на малко обща култура по темата няма да ви навреди (и това ви го гарантирам).
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... va_i_sega/
Естествено, може изобщо да не ви зададат подобен въпрос. Няма смисъл да се гадае, просто ви предлагам вариант.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
силно се надявам да не опрем до Гърция и икономическата криза, защото за едно истински добро изказване, подготвено и обективно, е нужно да си навътре във всичките икономически термини или поне да се интересуваш малко от тая сфера... аз като тръгна да чета статия за некви банки и некви дългове и половината от нещата изобщо не мога да ги асимилирам.
Иначе имам 5.63 на предварителния. На редовен не ходих. 5.75 на Бел и 6.00 по история.... мисля,че спокойствието ми през последните месеци е напълно обяснимо ;д но с наближаването на устния почнах леко да се напрягам...
Иначе имам 5.63 на предварителния. На редовен не ходих. 5.75 на Бел и 6.00 по история.... мисля,че спокойствието ми през последните месеци е напълно обяснимо ;д но с наближаването на устния почнах леко да се напрягам...
-
eloquent :)
- В началото бе словото
Въпросите не засягат ли по-скоро ситуацията в България или съм останала с грешно впечатление?Аз все си мисля, че единият от въпросите ще е свързан с България и мястото й в ЕС..
-
Denislav
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
А какво ще стане ако използваме изрази като - "според мен" ,"смятам че" и такива подобни,защото те един вид могат да се тълкуват като вземане на страна .. ?
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Не, това е изказване на лично мнение, каквото ви се търси (естествено). Ама ако кажеш, че Данчо Лазаров е говедо, пе*ераст и прочее, или че Цв. Цв. разчиства сметки с уволнението на Тодорова, си е вземане на страна. Поне според мен. И съм доста убедена, че именно с цел избягване на подобни ситуации, ще задават по-общи въпроси, както писах и по-горе.
В края на ноември
В края на ноември