Теми История 1990-2012
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Теми История 1990-2010
Борис напуска повторно манастира когато византийците и маджарите обсаждат Преслав. А относно Златния век- поне такава тенденция се забелязва, откакто е 4 часа дават само политическото могъщество
-
pleasedontgo
- В началото бе словото
- Специалност: EG
- Курс: кандидат-студент
Откакто е намален изпита действително Симеон се дава без Златният век - само външна политика. Но материала продължава да фигурира в конспекта, така че никой не може 100% гаранция да ти даде, че няма да ти се падне.seduction написа:и още нещо-вярно ли е, че откакто изпитът е намален от 5 на 4 часа не се включва Златният век?
~~~
...Besame, frena el tiempo, haz crecer lo que siento... <3
http://www.youtube.com/watch?v=biUYbAk-S1w
...When you get you want, but not what you need ~
http://www.youtube.com/watch?v=JI-o25K6B-E
Lights will guide you home~
- Kar
- В началото бе словото
Ако се падне темата за Левски и Каравелов трябва ли да спомена все пак и за Христо Ботев? 
-
grenadier
- В началото бе словото
Доколкото знам,само споменаваш,че той поема ръководна роля в БРЦК след оттеглянето на Каравелов,не мисля че трябва да се пише по-нататък за биография и дейност на Ботев.Моля,някой да ме поправи,ако греша защото и мен ме интерасува разбирате ли ме вие
?
- Kar
- В началото бе словото
Дано да е така 
Иначе възможно ли е да се падне с Христо Ботев, БРКЦ като цяло? Защото като гледам какво пише в сайта, май си е възможно
Кризата в БРЦК или? 
Иначе възможно ли е да се падне с Христо Ботев, БРКЦ като цяло? Защото като гледам какво пише в сайта, май си е възможно
И също, ако е само Левски и Каравелов, докъде трябва да пишаНационалноосвободително движение на българския народ през 50-те - средата на 70-те години на XIX в.
Кримската война (1853-1856) и българите. Обществено-политическа дейност на Георги Раковски (1821-1867). Емигрантски политически организации през 60-те и началото на 70-те години на XIX в. Създаване и дейност на БРЦК.
-
Spookyy
- В началото бе словото
Добре, възможно ли е наистина в темата "Политическо могъщество на България при цар Симеон“ да се пише само и единствено за външната политика, без да се спомене за материалната и духовната култура?
И ако трябва само да се 'загатне'..в колко страници да съберем горе-долу Златния век? Малко помощ, моля ви..наближават изпититее 
- goblinwfi
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: goblinwfi
Щом имаш ПОЛИТИЧЕСКО МОГЪЩЕСТВО къде отиваш за култура и църкви .... Страниците не са показател , загатване значи да напишеш най важното - тоест колкото ти излезе - толкова
Само гледай да не е половината тема 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Това е един отдавна нерешен спор, който се коментира през всяка КСК. Някои го пишат, други - не. Като цяло изпитът по история е крайно формалистичен - проверяващите не искат да видят умение за анализ, а подробно изложение на всички факти, така че аз не бих рискувал, пропускайки тази точка от темата.Spookyy написа:Добре, възможно ли е наистина в темата "Политическо могъщество на България при цар Симеон“ да се пише само и единствено за външната политика, без да се спомене за материалната и духовната култура?И ако трябва само да се 'загатне'..в колко страници да съберем горе-долу Златния век? Малко помощ, моля ви..наближават изпититее
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Според мен ПОНЕ трябва да го споменеш с 3-4 изречения, съвсем без него не може.Spookyy написа:Добре, възможно ли е наистина в темата "Политическо могъщество на България при цар Симеон“ да се пише само и единствено за външната политика, без да се спомене за материалната и духовната култура?И ако трябва само да се 'загатне'..в колко страници да съберем горе-долу Златния век? Малко помощ, моля ви..наближават изпититее
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
- Morella Blake
- В началото бе словото
- Специалност: право
И аз съм на мнение,че няма как при Симеон да не бъде споменат Златния век.
Не може ли вече да е петък и да минава тоя изпит? Имам чувството,че всеки ден губя знания и само ми се бъркат имена,дати и прочие
Не може ли вече да е петък и да минава тоя изпит? Имам чувството,че всеки ден губя знания и само ми се бъркат имена,дати и прочие
This is life, not heaven. You don't have to be perfect...
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
Е, поне в един абзац може да обобщите основните неща за културата. Действително, няма как без нея.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Искам да попитам следното
Вярво ли е следното:
Между 896 и 904г. симеон превзема части от драчката тема и около 30 черноморски крепости. Така България получава излаз на адриетическо море. по този начин е прекъсната сухопътната граница между провинция илирик и константинопол. впоследствие, за да си върнат тези теми византийците правят значителни териториални отстъпки за българия
Вярво ли е следното:
Между 896 и 904г. симеон превзема части от драчката тема и около 30 черноморски крепости. Така България получава излаз на адриетическо море. по този начин е прекъсната сухопътната граница между провинция илирик и константинопол. впоследствие, за да си върнат тези теми византийците правят значителни териториални отстъпки за българия
В моята тема е споменато само,че Симеон превзема 30 крепости в Южна Македония и Драчката област,с което цели да изтласка окончателно империята от Адриатическото крайбрежие.На 27.07.904г. пред него се открива възможността да завладее Солун( вторият по големина и значимост град в империята) ,но спира само на 20км от него и се смята,че причината да не бъде атакуван градът от българите е постигнатото споразумение,което признава териториалното разширение на българската държава на югозапад. Дано да съм помогнала 
-
pleasedontgo
- В началото бе словото
- Специалност: EG
Пишат за Симеон(външна политика) и Съединението.
Не знам вие какво мислите по въпроса, но според мен никакъв шанс оценките сега да са по-високи. Симеон е половин тема, и както беше с Раковски, яко ще режат там. Съединението пък е от най-гадния раздел, дето много рядко се случва някой да го научи добре.
Дано греша, де. Да видим...
Не знам вие какво мислите по въпроса, но според мен никакъв шанс оценките сега да са по-високи. Симеон е половин тема, и както беше с Раковски, яко ще режат там. Съединението пък е от най-гадния раздел, дето много рядко се случва някой да го научи добре.
Дано греша, де. Да видим...
~~~
-
R-evolution
- В началото бе словото
За 4 сгрешени години колко ще ми намалят оценката горе-долу?