[КСК 2012] Английска филология
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- Sols
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Журналистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
[КСК 2012] Английска филология
Не видях такава тема,което е странно,защото иначе доста хора я споменават английската филология из форума. Кой я е писал,много желаещи ли има? Аз съм я писала чак 4то желание,но все пак ще се радвам,ако я уча. 
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Re: [КСК 2012] Английска филология
На мен ми е на пето, след психология, ВО, румъснска филология и славянска филология. (А колко ме е яд, че румънската я сложих преди славянската...)
Дано се справим утре. Как ви вървят книжките?
Дано се справим утре. Как ви вървят книжките?
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- LittleBlackStar
- Да живей словото
- Специалност: Славянска филология
Аз съм я писала на 3-то желание след Журналистика на 1-то и ВО на 2-ро. Първоначално не бях много "ЗА" да уча тази специалност, но пък като се замисля е доста хубава. Но... ще видим какво ще стане след изпита утре. 
"Най-щастливият човек на света не е този, който няма проблеми, а този, който се научава да живее с неща - далеч не идеални"
Славянска филология, 1-ви курс! 
-
Mrynoriette
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: трети
Бих посъветвала всички, които са се насочили към тази специалност, да не я записват, ако не са сигурни в желанието си или, защото си мислят, че лесно ще я изкарат. Като цяло филологиите са по-трудни и се изисква редовно учене. Просто имам доста колеги, които по една или друга причина са влезли и не им е особено интересно. Сега много от тях влачат по хиляда изпита, а други се отказват и си губят по този начин 1/2/3 години. Естествено всеки си решава за себе си
Като цяло специалността е много готина, но не си мислете, че е от лесните.
- Sols
- Обратна връзка:
Аз защо съм с убеждението,че за английската филология има повечко места,отколкото примерно Скандинавистиката или Японистиката?
А иначе с тия книжки аз съм най-зле,защото притежавам само една,която съм направила до половината. Някак живеех с идеята,че ще се справя и без книжки,а откакто се регнах тук всичките само за това говорите...
А иначе с тия книжки аз съм най-зле,защото притежавам само една,която съм направила до половината. Някак живеех с идеята,че ще се справя и без книжки,а откакто се регнах тук всичките само за това говорите...
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
^ Че то не е ли така (мързи ме да отворя файла с местата да проверя) ?
Иначе, не се притеснявай и аз съм с една книжка, решена наполовина и хич не ми дреме, че другите са изрешили по 5 книжки. Аз пак ще си я карам на "природен талант", както казват хората, ама дано да не го хване липсата нещо
Това, което ме притеснява е, че този изпит не е като TOEFL/IELTS/Advanced или матурата. Няма толкова рийдинг, изобщо няма listening и тн. На матурата добре се представих, дано да имам такава оценка и на изпита
*оптимистично*
Иначе, не се притеснявай и аз съм с една книжка, решена наполовина и хич не ми дреме, че другите са изрешили по 5 книжки. Аз пак ще си я карам на "природен талант", както казват хората, ама дано да не го хване липсата нещо
Това, което ме притеснява е, че този изпит не е като TOEFL/IELTS/Advanced или матурата. Няма толкова рийдинг, изобщо няма listening и тн. На матурата добре се представих, дано да имам такава оценка и на изпита
-
Ondine
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: http://store.picbg.net/pubpic/42/B5/352 ... 4b42b5.jpg
-
Mrynoriette
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: трети
Да, в английската филология започнахме някъде 115-120 човека. С времето станахме около 80
А все още не сме минали най-трудната година (3 курс), когато според легендите най-много хора заминават.
Иначе останалите филологии са с по-малко места, особено - скандинавистика, японистика и т.н.
Иначе останалите филологии са с по-малко места, особено - скандинавистика, японистика и т.н.
- Sols
- Обратна връзка:
Error Identification!Nemalp написа:Това, което ме притеснява е, че този изпит не е като TOEFL/IELTS/Advanced или матурата. Няма толкова рийдинг, изобщо няма listening и тн. На матурата добре се представих, дано да имам такава оценка и на изпита*оптимистично*
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
^ Same story here -> Advanced взет с "B" в 10-ти клас, TOEFL (11 клас) над 100 точки, матура 5,96, обаче тъпите грешки ми е*ават мамата. 
-
silverdream
- От дъжд на вятър
- Специалност: Българска филология
-
pleasedontgo
- В началото бе словото
- Специалност: EG
грешка, сори...
на мен ми е 3-тото желание де
на мен ми е 3-тото желание де
~~~
...Besame, frena el tiempo, haz crecer lo que siento... <3
http://www.youtube.com/watch?v=biUYbAk-S1w
...When you get you want, but not what you need ~
http://www.youtube.com/watch?v=JI-o25K6B-E
Lights will guide you home~
...Besame, frena el tiempo, haz crecer lo que siento... <3
http://www.youtube.com/watch?v=biUYbAk-S1w
...When you get you want, but not what you need ~
http://www.youtube.com/watch?v=JI-o25K6B-E
Lights will guide you home~
-
blablablah
- В началото бе словото
И на мен ми е трето желание. След арабистика и френска филология. 
- Torden
- В началото бе словото
- Специалност: Не особено специален
- Обратна връзка:
Другари, някаква информация за това кога очакваме резултатите от изпита?
-
Dplayer
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
Възможно е и днес да излязат, след като по БЕЛ ги качиха вчера. Аз очаквам днес или утре. В най-лошия случай понеделник-вторник, но по всичко личи, че сега проверяващите си дават повече зорTorden написа:Другари, някаква информация за това кога очакваме резултатите от изпита?
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!