Избираеми 3ти курс?
Модератори: FloWersOfEviL, Bety_
Избираеми 3ти курс?
Здравейте колеги!Нужна ми е информация относно избираемите в 3ти курс(стопанско с английски съм).Анотациите на курсовете съм ги чела,трябва ми по-скоро неофициална информация
Става въпрос за Основи на рекламата,Европейска стратегия за управление на качеството и Основи на митническия контрол.Благодаря!
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Re: Избираеми 3ти курс?
Te са чак втория семестър, има време
Иначе,
- основи на рекламата - интересно е, но на мен лично на моменти ми идваше малко в повече възмущението на преподавателя от корупцията в СУ и в медиите (и нявсякъде?). Мои колеги продължиха да ходят и бяха доволни. Изпитът мисля че беше да се направи реклама (печатна, демек на хартия), отговаряща на определени критерии и да се говори нещо свързано с нея.
- европейска стратегия - малко малоумен и несериозен предмет ми се видя (но за сметка на това се взима ужасно лесно). Става въпрос не за продуктово качество, а за качество на организацията, структура на организацията и т.н (малко високопарно ми звучи). Материята сигурно е интересна, но преподавателят говори много и говори все оф-топик. За крайна оценка трябваше да се превежда някакъв текст по темата (от английски) с дължина 5-7 страници от групи по 2-3 човека. Целта на превода е да се види, че сме разбрали текста (лол ...
). Освен това накрая трябва да се прочете една глава от учебника (не са дълги), да се разкаже и да се нарисува схемичка за 6. Отбиване на номера ми се видя и се отказах.
- основи на митническия контрол - не съм ходила и нямам информация.
Психология на рекламата също не е лош предмет, предполагам че ще ти хареса, ако си ходила на Икономическа психология. На мен любимия изборен от 3ти курс ми беше правен английски (карахме го първия семестър) при един много печен юрист от Щатите. Не учехме толкова думи и термини, колкото като цяло информация за това как действа системата на общото право, разигравахме дела, разсъждавахме по казуси - не беше предмет в стил пишеш и зубкаш. А и не задълбавахме толкова, колкото например правистите биха задълбали в материята, учехме обща, но полезна информация.
Голяма реклама направих, няма що
Дано инфото ти е от полза 
Иначе,
- основи на рекламата - интересно е, но на мен лично на моменти ми идваше малко в повече възмущението на преподавателя от корупцията в СУ и в медиите (и нявсякъде?). Мои колеги продължиха да ходят и бяха доволни. Изпитът мисля че беше да се направи реклама (печатна, демек на хартия), отговаряща на определени критерии и да се говори нещо свързано с нея.
- европейска стратегия - малко малоумен и несериозен предмет ми се видя (но за сметка на това се взима ужасно лесно). Става въпрос не за продуктово качество, а за качество на организацията, структура на организацията и т.н (малко високопарно ми звучи). Материята сигурно е интересна, но преподавателят говори много и говори все оф-топик. За крайна оценка трябваше да се превежда някакъв текст по темата (от английски) с дължина 5-7 страници от групи по 2-3 човека. Целта на превода е да се види, че сме разбрали текста (лол ...
- основи на митническия контрол - не съм ходила и нямам информация.
Психология на рекламата също не е лош предмет, предполагам че ще ти хареса, ако си ходила на Икономическа психология. На мен любимия изборен от 3ти курс ми беше правен английски (карахме го първия семестър) при един много печен юрист от Щатите. Не учехме толкова думи и термини, колкото като цяло информация за това как действа системата на общото право, разигравахме дела, разсъждавахме по казуси - не беше предмет в стил пишеш и зубкаш. А и не задълбавахме толкова, колкото например правистите биха задълбали в материята, учехме обща, но полезна информация.
Голяма реклама направих, няма що
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
Мноого ти благодаря!От психология на рекламата бягам като попарена,доста ядове си набрах с тази Петрова,да не я видя повече
Колкото до юридическия английски,ако го има догодина ,задължително се записва
)Мерси отново 
- Scion of balance
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: трети
Относно юридическия английски,възможно ли е да го посещават и външни лица
,понеже в ЮФ такова животно още не са въвели.

Аз исках да ходя на юридически английски още тази година с 3ти курс,но ми казаха,че държи да карат само хората,които ще полагат изпит при него.Но нека колежката каже със сигурност
Иначе курса наистина знам,че е страхотен 
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Според мен едва ли би имал против. А и изпитът не беше сложен. Предполагам трябва само да се допитате до учебен отдел и да ви се пише като факултативен, или нещо такова.
А то при нас имаше и хора от 1ви курс, въпреки че на тях не им го пишеше официално в програмата, значи очевидно е можело
П.П той преподава същия предмет и на английската филология, но на тях май съвсем им е далеч от главите
А то при нас имаше и хора от 1ви курс, въпреки че на тях не им го пишеше официално в програмата, значи очевидно е можело
П.П той преподава същия предмет и на английската филология, но на тях май съвсем им е далеч от главите
For a moment your eyes open and you know
- Scion of balance
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: трети
Благодаря и аз 
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Ташо, да ходиш - имаш право, дали вече ще ти го зачетат - тряя питаш, както каза Етчи.
Местя темата в Учебен процес.
Местя темата в Учебен процес.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- blz
- Да живей словото
- Специалност: Икономика с англ.
- Курс: четвърти
Много е комплексирана тази жена. Бих избрал най-лесното, всичките са абсолютен бъзик и са безполезни, така че мини тънко.Lina__ написа:Мноого ти благодаря!От психология на рекламата бягам като попарена,доста ядове си набрах с тази Петрова,да не я видя повечеКолкото до юридическия английски,ако го има догодина ,задължително се записва
)Мерси отново
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.