Славянска филология 10/11
Модератор: mebbeth
- agenta
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Re: Славянска филология 10/11
Уважаеми колеги,
Вземете участие в Избори за попълване квотата на студентите в Общото събрание на Факултет по славянски филологии - - повече информация - ТУК
Вземете участие в Избори за попълване квотата на студентите в Общото събрание на Факултет по славянски филологии - - повече информация - ТУК
- absolutelymagic
- В началото бе словото
- Специалност: Славянска филология СУ
- Курс: първи
Колеги, по История на славянските литератури изпитът много ли е тегав - имам предвид като изпитване, защото като материал и произведения определено е доста? Също проф. Карагьозов сам ли изпитва? 
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Не е тегав. Ако Ани Бурова ви е водила упражнението, тя също изпитва.absolutelymagic написа:Колеги, по История на славянските литератури изпитът много ли е тегав - имам предвид като изпитване, защото като материал и произведения определено е доста? Също проф. Карагьозов сам ли изпитва?
- absolutelymagic
- В началото бе словото
Благодаря, mebbeth 
Здравейте,
Някой има ли някаква идея колко са били минималните балове за език минали години. И освен това.. С бал 25.5 за сега имам ли шанс за чешки или полски?
Благодаря
Някой има ли някаква идея колко са били минималните балове за език минали години. И освен това.. С бал 25.5 за сега имам ли шанс за чешки или полски?
Благодаря
- absolutelymagic
- В началото бе словото
Ако максималният бал е 30 все още, с бал 25.5 имаш шанс да влезеш какъвто език искаш. По принцип никъде не се оповестяват минимални балове за езиците, малко е на сляпо цялата работа. Но с такъв висок бал като твоя, с малкото желаещи тази специалност и с ниските оценки, с който влизат повечето в момента - честито ще учиш чешки или полски 
- SevenDayS
- От дъжд на вятър
- Специалност: Българска филология
Българската филология е трета като желание при мен, макар и аз да слушам същите проповеди от родителите ми, как съм щял да стана даскал. Първо, много си зависи от магистъра и второ, в даскалството няма нищо лошо!
"Птица, родена в кафез, си мисли, че летенето е зараза!"
- Алехандро Ходоровски
Българска филология, II курс
- Алехандро Ходоровски
Българска филология, II курс
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Много ми се иска да отворя една тема за впечатленията
от финала на нашето следване, но тъй като никой не пише,
а предполагам, че и никой не чете тук, май няма особен смисъл.
То няма и много за обсъждане, но според мен формата и
организацията на ДИ е просто под нивото, за което претендират
СУ и ФСлФ и според личното ми мнение, подобно
отношение е обидно за завършващите.
Особено съм впечатлена от общия ни с БФ и Балканистика изпит,
на който дори нямаше листове за писане...
от финала на нашето следване, но тъй като никой не пише,
а предполагам, че и никой не чете тук, май няма особен смисъл.
То няма и много за обсъждане, но според мен формата и
организацията на ДИ е просто под нивото, за което претендират
СУ и ФСлФ и според личното ми мнение, подобно
отношение е обидно за завършващите.
Особено съм впечатлена от общия ни с БФ и Балканистика изпит,
на който дори нямаше листове за писане...
Аз определено чета тук редовно и би ми било интересно да споделиш впечатленията си ..
Славянската филология е страхотна и доста интересна специалност (в по-голямата си част, де). Искрено се надявам бал 23.47 (момиче) да ми стигне за чешки. Някакви впечатления? 
Съжалявам, че пиша точно тук, ама не знам къде да си излея притесненията...
Съжалявам, че пиша точно тук, ама не знам къде да си излея притесненията...
Дано да сме колежки на есен
Тези балове за езиците много ме притесняват, но.. ще видим
Хич не бери грижа. Мен ме приеха полски преди време с 24.07 (бях някъде на 3-4 място в списъка по успех), но не продължих по ред причини... Та с твоята оценка влизаш като стой та гледай.
Както казаха по-горе - всяка година баловете падат, така че имам добро предчувствие. Бая трудничко е там, 2011 след първо класиране балът беше под 21 някъде. 
Сигурна съм, че е трудно, но и съм сигурна, че си струва. Аз също съм оптимистично настроена, но тази неяснота относно минималните балове за езиците ме притеснява. Просто не трябва да е така. Разбирам, че всяка година е различно, но би било добре да има информация от миналите години, защото, колкото и несигурно да е, си е някакъв ориентир.
Сега обаче искам да попитам нещо също толкова важно. Разбира се, разгледала съм подробно учебния план и за петте години. Може ли обаче някой да спомене заглавия на книги, които са застъпени в програмата? Просто два месеца наистина няма какво да правя и си мисля, че ще е по-добре да прочета някои древногръцки комедии/трагедии и тн. вместо да чета Тери Пратчет..
Изобщо.. Ще бъда благодарна на всеки, който благоволи да предложи някакъв начин за предварителна самоподготовка. Предварително ви благодаря 
Сега обаче искам да попитам нещо също толкова важно. Разбира се, разгледала съм подробно учебния план и за петте години. Може ли обаче някой да спомене заглавия на книги, които са застъпени в програмата? Просто два месеца наистина няма какво да правя и си мисля, че ще е по-добре да прочета някои древногръцки комедии/трагедии и тн. вместо да чета Тери Пратчет..
- passenger
- В началото бе словото
- Специалност: Славянска филология
- Курс: втори
mebbeth, това би била една, според мен - интересна и полезна тема. Да, права си че малко хора пишат, но съм сигурна че поне четат. 
- Тединкъъъ
- Пишете, о, братя
- Специалност: Славянска филология
- Курс: трети
- Обратна връзка:
На кое място си писала СлФ? Надявам се,че не е на първо, защото още има шанс да те приемат нещо другоm.g. написа:Сигурна съм, че е трудно, но и съм сигурна, че си струва. Аз също съм оптимистично настроена, но тази неяснота относно минималните балове за езиците ме притеснява. Просто не трябва да е така. Разбирам, че всяка година е различно, но би било добре да има информация от миналите години, защото, колкото и несигурно да е, си е някакъв ориентир.
Сега обаче искам да попитам нещо също толкова важно. Разбира се, разгледала съм подробно учебния план и за петте години. Може ли обаче някой да спомене заглавия на книги, които са застъпени в програмата? Просто два месеца наистина няма какво да правя и си мисля, че ще е по-добре да прочета някои древногръцки комедии/трагедии и тн. вместо да чета Тери Пратчет..Изобщо.. Ще бъда благодарна на всеки, който благоволи да предложи някакъв начин за предварителна самоподготовка. Предварително ви благодаря
Иначе подочух, че всички сте взели държавния