Децата - Право или Привилегия?
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: Децата - Право или Привилегия?
То да си родител не означава само да родиш дете или си другата страна в акта на зачеването му. Ако раждането на детето е право, то отглеждането му и възпитаването му си е баш задължение.
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
По-скоро е привилегия - може би много глупави или пък интелигентни хора могат да имат деца, но Кристо това не са всички ... знаеш ли колко пъти съм се замисляла за семействата, които нямат възможност да имат деца.
С приятеля ми внимаваме да не се стигне до бебе сега, но ако се окаже че сме изпуснали тези години, а сме имали по-големи шансове.. ако нещо не е наред
С приятеля ми внимаваме да не се стигне до бебе сега, но ако се окаже че сме изпуснали тези години, а сме имали по-големи шансове.. ако нещо не е наред

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
А какво правим с хората, на които трябва да им се забрани да имат деца?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Не съм чела проектозакона, за да мога да твърдя за пълната обективност на статията на "Труд"; предполагам, зависи до каква степен се доверявате на медията и на журналистите. При всички обстоятелства, е интересно да се прочете. Защото следващият въпрос е не дали децата са право или привилегия, а дали изобщо са някое от тези неща или просто едно задължение.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1383394
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1383394
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- gioiella
- Драскач
- Специалност: Педагогика
- Курс: четвърти
Право...
Все още не сме стигнали.до там,че само богати или умни да имат привилегия да се множат.
Всеки има право да се размножава,друг е въпросът,че често не ни харесва,че някой идиот има дете,или някой циганин 15 .
Плюс това не мисля,че ако си родил вече трябва да си миропомазан.Имам познати жени,които след като родиха получиха мозъчно затъмнение и вече се имат за мадоната с младенеца и дори мъжа им не е достоен да докосне детето или да дава мнение по някои въпроси.Та те явно се възприемат за привилегировани.
Сестра ми роди преди 2 месеца и честно казано по-скоро като мъченица се изживява...хич не се смяа за богиня на плодородието,та явно си е до хора...не както казват"ти ще родиш и ще видиш как всичко ще се промени".То се променя,ама ако си нормален човек си оставаш нормален,а не богинята майка с 5-е гърди и неземната мъдрост.
Все още не сме стигнали.до там,че само богати или умни да имат привилегия да се множат.
Всеки има право да се размножава,друг е въпросът,че често не ни харесва,че някой идиот има дете,или някой циганин 15 .
Плюс това не мисля,че ако си родил вече трябва да си миропомазан.Имам познати жени,които след като родиха получиха мозъчно затъмнение и вече се имат за мадоната с младенеца и дори мъжа им не е достоен да докосне детето или да дава мнение по някои въпроси.Та те явно се възприемат за привилегировани.
Сестра ми роди преди 2 месеца и честно казано по-скоро като мъченица се изживява...хич не се смяа за богиня на плодородието,та явно си е до хора...не както казват"ти ще родиш и ще видиш как всичко ще се промени".То се променя,ама ако си нормален човек си оставаш нормален,а не богинята майка с 5-е гърди и неземната мъдрост.
- Salander
- От дъжд на вятър
- Специалност: Журналистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Природата ни е дала пълното право да се размножаваме, но така и не се е сетила, че имаме нужда от разни атрибути, за да оцеляваме. Все някаква по-дебела козина за през зимата или някакви по-остри зъби или нокти можеха да и се откъснат от сърцето, ама те, не е щяла и не ни ги е дала. И по тоя повод ние си търсим алтернативни начини за оцеляване, сиреч обединяваме се в общество с правила и норми. Живеем не сред природата, както другите животни, ами в очовечена среда.
Та, щом сме се постарали да си създадем общество, в което да оцеляваме по-лесно, редно е да се съобразяваме един с друг. И макар в конституцията да пишело, че това да имаш деца е право, то по-скоро би трябвало да е привилегия. Би било за доброто на обществото да има някакъв контрол над раждаемостта. Твърде много изоставени деца има и те са се превърнали не в грижа на хората, които са ги създали, а на цялото общество. Пък и за самото изоставено дете надали е привилегия, че се е пръкнало от безотговорни родители, така че не би трябвало и те да имат правото да бъдат такива.
Та, щом сме се постарали да си създадем общество, в което да оцеляваме по-лесно, редно е да се съобразяваме един с друг. И макар в конституцията да пишело, че това да имаш деца е право, то по-скоро би трябвало да е привилегия. Би било за доброто на обществото да има някакъв контрол над раждаемостта. Твърде много изоставени деца има и те са се превърнали не в грижа на хората, които са ги създали, а на цялото общество. Пък и за самото изоставено дете надали е привилегия, че се е пръкнало от безотговорни родители, така че не би трябвало и те да имат правото да бъдат такива.
Wenn ich ihre Haut verließ, der Frühling blutet in Paris.