Право - всички курсове 2
Модератор: MidwinterSun
- iodine
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: iodine
Re: Право - всички курсове 2
Ако заявиш сега - заминаваш следващата учебна година.
Изпитите не се признават.
Трябва да държиш изпитите в СУ.
Стипендията е малка и си приготви още пари.
Дали си струва, не знам. Не съм ходил.
Изпитите не се признават.
Трябва да държиш изпитите в СУ.
Стипендията е малка и си приготви още пари.
Дали си струва, не знам. Не съм ходил.
В името на потока! Втория!
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Всъщност, някои изпити СЕ признават. То това е идеята поначало. Друг е въпросът, че е напълно възможно преподавателят в СУ да се направи на ударен. Да не говорим, че за да ти признаят изпитите, трябва да получиш академична справка от чуждестранния уни, която невинаги достига до теб навреме, така че на практика се получава, че пак трябва да си държиш тукашната сесия.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- Гуньо Простия
- Пишете, о, братя
След "стажа" по Административен процес във ВАС служител на съда е отбелязал това събитие в съответната графа на студентската книжка,скрепено с подпис и печат.Това ме наведе на мисълта,че след миналогодишния "стаж" по Конституционно право в НС дори не беше направен намек за подобно отбелязване.Съществувала ли е въобще някога практика от НС да заверяват,че съответният второкурсник е изкарал този "стаж"?
"Демокрацията трябваше да ни донесе справедливост,но вместо това ни донесе правова държава."

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Доколкото ми е известно, не. Поне миналата година на никого не са заверявали книжката.
-
Faith_no_more
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
И тази година не заверяваха.
Vanity, definitely my favorite sin...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...
- Гуньо Простия
- Пишете, о, братя
Жалко.Сега ще ме човърка като непълнота в прилежно водената ми студентска книжка.svetlio.varna написа:Доколкото ми е известно, не. Поне миналата година на никого не са заверявали книжката.
А ти определено реагираш бързо
"Демокрацията трябваше да ни донесе справедливост,но вместо това ни донесе правова държава."

- jenesais
- Постоянно присъствие
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Поради лични причини не се явих на редовния изпит по римско право и си го оставих направо за поправителната сесия.
Иска ми се да питам как горе-долу протичат нещата септември. Чух, че тогава бил устен - заяждат ли се много изпитващите и т.н.? Благодаря.
Иска ми се да питам как горе-долу протичат нещата септември. Чух, че тогава бил устен - заяждат ли се много изпитващите и т.н.? Благодаря.
she'd started smoking poetry
- jenesais
- Постоянно присъствие
- Курс: трети
- Обратна връзка:
(след успешно взета поправка) ми изникна следният въпрос - бях чула, че студенти, които са били на септемврийска сесия, нямат право да вземат стипендия. Вярно ли е това? И също - горе-долу колко е най-ниският успех, достатъчен за европейска стипендия (от 5.70 нагоре ми се върти нещо в главата?)
she'd started smoking poetry
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Не вярно, че не може.
5,75 беше минималният последно.
5,75 беше минималният последно.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Зависи от ситуацията всъщност. И по-точно, от това дали взимаш стипендия през летен или зимен семестър.
Ако взимаш стипендия зимен семестър, успехът ти се смята от предходните два семестъра, т.е. от предходната година. Единственото правило е всички изпити да са взети, дали това е станало на септември или не, няма значение.
Ако взимаш стипендия летен семестър, пак трябва всички изпити да са взети, но тъй като успехът се взима от зимния семестър и от летния от предходната година, ако имаш невзет изпит от зимния семестър, който ти е останал за есента - няма как да кандидатстваш за стипендия.
Ако взимаш стипендия зимен семестър, успехът ти се смята от предходните два семестъра, т.е. от предходната година. Единственото правило е всички изпити да са взети, дали това е станало на септември или не, няма значение.
Ако взимаш стипендия летен семестър, пак трябва всички изпити да са взети, но тъй като успехът се взима от зимния семестър и от летния от предходната година, ако имаш невзет изпит от зимния семестър, който ти е останал за есента - няма как да кандидатстваш за стипендия.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

Искам да попитам някой,който миналата година е бил при проф. Сарафов на изпит по ВП дали изпитът е труден и как протича.
Всякаква информация и за изпита по ФП при проф. Кучев също ще ми е от полза.
Благодаря ви предварително.
Благодаря ви предварително.
-
RA[sgB]
- Да живей словото
Няма как някой да ти даде обективна информация, защото миналата година Сарафов изпитваше в комплект с Русчев и се съобразяваше с претенциите на професора. За първа година ще изпитва самостоятелно, така че вие сте му за сефте

- iodine
- Драскач
- Адрес в галерията на СУ: iodine
Финансово - чети само лекции.
Вещно - Сарафа изпита задочните сам миналата година - даде им писмено да развият части от два въпроса. Оценките бяха идеални по спомени, скъса само преписвачите, на другите над 5, рядко 4.
Русчев обаче не си поплюваше.
Вещно - Сарафа изпита задочните сам миналата година - даде им писмено да развият части от два въпроса. Оценките бяха идеални по спомени, скъса само преписвачите, на другите над 5, рядко 4.
Русчев обаче не си поплюваше.
В името на потока! Втория!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Ама това е щото подценяват Вещното, а после голям брой от делата им ще е по тази материя.
Да не говорим, че задочниците не са критерии, техните оценки винаги са по-ниски от редовните студенти, затова съдете за нивото по вашата си група или курс. А и учете, но това сигурно го знаете.
Да не говорим, че задочниците не са критерии, техните оценки винаги са по-ниски от редовните студенти, затова съдете за нивото по вашата си група или курс. А и учете, но това сигурно го знаете.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
RA[sgB]
- Да живей словото
Тестът на Русчев по ВП миналата година беше доста некоректен, имаше абсурдни въпроси, на които доста можеше да се поспори кои са верните отговори. И като добавим факта, че професорът се вясна точно на една единствена лекция през целия семестър и нямаше и представа какво е преподавано, ситуацията си бе тъпоумна направо. Дано тази година изпитът на редовните да се проведе по-коректно.