Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 2

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Заключено
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Re: Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 2

Мнение от thegirl »

Средата на юли.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Мнение от The_iMMortal_f »

Възможно ли е около сесийно, чрез любезното съдействие на комисията, да открием стая тройка в семейните - като две момичетата са в едната стая и едно в самостоятелна..Какво говори вашия скромен опит?Има ли такива щастливци или е рядкост
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър

Мнение от thegirl »

Трудно ще е.
Първо тези стай не са много и второ поне на едно място вероятно ще има човек, т.е. няма да е празна.
ZEEP
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от ZEEP »

Как е в студентските общежития - успявате ли да спите , колите ли се ?
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

След първите 3-4 вечери свикваш. На мен лично сънят дори ми е сладък. Естествено, ако си буден, ще чуваш крясъци в 2-3-4 сутринта все едно колят някого, но скоро ще спре да ти прави впечатление. Ще има 1-2 пъти в месеца малко по-шумни купончета и това е. За 40-50 лв на месец не можеш да се оплачеш.
Аватар
Анелия Димитрова
В началото бе словото
Специалност: Логопедия
Курс: кандидат-студент

Мнение от Анелия Димитрова »

Може ли да ми обясните как стои въпросът с пребиваването в общежитие лятото? Трябва ли да се подава молба някъде (домакина/СБО)? Известни ли са ви сроковете? По-висок ли е наемът?
Благодаря предварително.
Изображение

Your voice is the most beautiful that I’d ever hear. I’ll miss this. The world will miss.

1983 - 2011

http://carmenqueasy.tumblr.com/
loserrrr
От дъжд на вятър

Мнение от loserrrr »

Анелия Димитрова написа:Може ли да ми обясните как стои въпросът с пребиваването в общежитие лятото? Трябва ли да се подава молба някъде (домакина/СБО)? Известни ли са ви сроковете? По-висок ли е наемът?
Благодаря предварително.
Аз миналата седмица говорих с домакинката на моя блок относно този въпрос и тя ми каза,че по принцип сме настанени до края на Август(Показа ми настанителната ми заповед и там пишеше ,наистина,че съм настанен до 28.08 ,смисъл до края на Август)!Което значи,че ти ако не се изнесеш след края на сесията това означава ,че автоматично оставаш и за лятото и плащащ 2 месеца високия наем.Септември излиза класирането и ако си класиран би трябвало да си в същата стая.Каза ми,че тази година са го направили така,за да се избегне по-сложната процедура с подаването на молби.Просто можеш да отидеш при домакинката ти и да видиш до кога си настанен/а и сам/а ще си направиш извода,но предполагам,че и ти си настанен/а както всичко до края на Август.
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

А "високият наем" колко е висок?
The Darkness Within
От дъжд на вятър
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от The Darkness Within »

Високият наем е сегашният ти наем + държавната издръжка, която държавата плаща през учебния период и през лятото трябва да си я покриваш сам. Държавната издръжка е около 1лв на ден за наем, т.е. към 30 лв месечно, + разноските за топла вода, които не помня колко идваха... миналото лято плащах около 70лв наем. Държавата поема и парното, но през лятото това не е от съществено значение :)
Аватар
Verka
Драскач
Специалност: Право

Мнение от Verka »

thegirl написа:Средата на юли.
Не е вярно, срокът е до 31 август, всеки сам решава кога ще се изнесе, ако не желае да пази стаята.
Възможно ли е около сесийно, чрез любезното съдействие на комисията, да открием стая тройка в семейните - като две момичетата са в едната стая и едно в самостоятелна..Какво говори вашия скромен опит?Има ли такива щастливци или е рядкост
КН излиза с протокол др седмица - в понеделник, че преустановява местенията и настаняванията от 1 юни, до края на настанителния период.
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Това че настанителната ни заповед е удължена до края на август означава ли че ще плащаме по- висок, летен наем само септември?
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
Verka
Драскач
Специалност: Право

Мнение от Verka »

Трябва да изчакаме да излезе заповедта за кампания 2012-2013, за да мога да отговоря. Когато излезе заповедта, в зависимост от това кога започва новият настанителен период, ще може да се определи дали има промеждутък през септември, за който режимът е като за летните месеци. Ако съдя от предишната кампания, не би трябвало да има такъв, но това не е гаранция. За новата заповед може да проверявате тук : http://uni-campus.net/index.php?section ... ages_id=26
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър

Мнение от thegirl »

Летният наем е в сила от 20.07.
Не знам къде пише, че заповедите са удължени и не се плаща летен наем, а нормален.
gerchooo
В началото бе словото

Мнение от gerchooo »

The_iMMortal_f написа:Възможно ли е около сесийно, чрез любезното съдействие на комисията, да открием стая тройка в семейните - като две момичетата са в едната стая и едно в самостоятелна..Какво говори вашия скромен опит?Има ли такива щастливци или е рядкост
Пробвайте,защото в моя блок,семеен,цяла година гледам срещу мен два празни апартамента и се чудя как е възможно да не са настанили никой :D
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Мнение от The_iMMortal_f »

Блок и номерата на отсрещните свободни стаи можеш ли да ми кажеш, щом от 1 юни преустановяват настанявнето явно трябва бързичко да се оправят нещата..
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Заключено

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”