House m.d.

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: House m.d.

Мнение от ники »

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Мдам, тъкмо казвах, че White Collar прилича на "Хаус" и те направиха "Хаус" 1:1 с него. Вече почвам да се чудя дали "Яки'чката" не ме радва повече. "Хаус" прогресивно започва да затъпява, особено на фона на последния сезон.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Ааа, последният епизод...
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

всъщност очаквах повече като за последен епизод.. :|
la douleur exquise
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

М? Има още 4 епизода - тази вечер, на 7-ми, 14-ти и 21-ви май. Ти защо реши, че е последен?
В последния щели да се връщат някои от предишните актьори, участвали в сериала (примерно актрисите, изиграли 13, Мастърс и Камерън), но Еделстайн е отказала (което според мен е много тъпо, ама тя си знае). Иначе разправят, че в последните няколко епизода уж щели да завъртят сюжетна линия, която да доведе до кулминация и развръзка в последния епизод, ама остават още 4 и такова нещо засега няма. Явно започват от тази вечер, предвид заглавието на епизода (The C-word) и заболяването на Уилсън (чиято прогноза не е толкова лоша, сравнително ранен стадий е и по принцип злокачествените образувания на щитовидната жлеза са по-...лечими от доста други видове рак, та се надявам да го спасят).
Последният епизод беше интересен, да, обаче като цяло тоя сезон са на изкуствено дишане и в кома. Имаше 1-2 проблясъка, но на фона на общата мизерия хич не ме впечатлиха. А са имали просто брутално яки сезони, даже тук сме ги обсъждали.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

заблудила съм се..
значи продължавам да си чакам добър завършек :)
la douleur exquise
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Аз пък съм си доволен от този епизод. Имаше някои много свежи идеи :)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ооо, финалът на последната серия беше чудесен - много, ама наистина много ми хареса. :) И да, радвам се, че показаха Хаус като човек, когато е важно. Щеше да е тъпо да продължи да е задник след всичко, което Уилсън направи за него през тия 8 години. Спокойно могат да го приключват тоя сериал, само да не вземат да убият някой от двамата в края (макар да съм почти сигурна, че Уилсън прескочи трапа).
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Баси, нервите ми явно за нищо не стават вече. Хем нищо не стана съвсем ясно,
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER:
хем Чейс и без това не ми е особен любимец
, хем в края на епизода, дето излезе днес, ревнах. Моля ви бе, хора, не убивайте Уилсън...
В края на ноември
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Еее, започна да става доста драматично.
Чейс трябваше да си тръгне. Това беше логичното за него - да израстне по някакъв начин и да се отдели от Хаус. Другият вариант беше да се провали тотално по някакъв начин. Това с Уилсън беше направо... но някакси очаквах, че може да се случи. Иначе цялата тази история с рака нямаше да повлияе по никакъв начин на сериала.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Да бе, прав си, естествено, ама за първия не ми пука кой знае колко. За Уилсън - мръъъъъъън, ще бъде ужасно тъпо да го убият накрая, защото той беше единственият изцяло положителен герой, дето спаси задника на Хаус не знам си колко пъти. Хю Лори казва, че сериалът завършва upbeat, възходящо... оптимистично? Ако това им е оптимистичното, не ща да им знам песимистичния вариант. То за Хаус не би ми било толкова мъчно, колкото ако нещо стане с Уилсън. :( Той е просто прекрасен герой.
В края на ноември
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Да, както казваш, Уилсън наистина е изцяло положителен герой. Аз очаквах в края на сезона да убия Хаус и сегашното развитие на нещата ме изненадва доста. Но персонажът Уилсън също трябваше да бъде развит по някакъв начин. През целия сериал върху него беше концентрирано голямо внимание, а самият той не се промени почти по никакъв начин. Работата е като с Чейс - трябваше нещо значимо да му се случи, в положителен или отрицателен план. Явно за него са избрали второто.

Малко ме е яд като се замисля сега за Къди, защото нейният образ със сигурност щеше да е доста благ за подобни развръзки.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Да бе, ама ще разкажат играта на целия сериал - хем не беше баш основен герой (така де, не беше Хаус), хем през цялото време не само присъстваше, ами и спасяваше задниците на всички и беше много човечен и доста онеправдан, хем накрая завъртат всичко около него (а не около Хаус, което е странно - в смисъл, оставят го само да реагира на случващото се), хем така като гледам, ще го убият, хем Хю Лори го има това за оптимистичен финал.
Ми сори, ама не им разбирам логиката. Ако всичко това се случваше с Хаус, да - щях да ги разбера. Но това е много странно. Просто в последните 5-6 серии сериалът явно трябва да се казва "Доктор Уилсън".

И дори ако оставим тая липса на всякаква логика настрани - как ще го убият, бре! Че съм идиот, идиот съм, ама ще се съдера да рева, ако умре на финала и ще запомня "Хаус" като сериалът, който свърши адски тъпо, нелогично и жестоко. И предвид горните причини, едва ли ще съм единствената. Според мен Уилсън трябваше да се запознае баш в последната серия, ама даже в последните минути, с някаква много точна мацка и да стане ясно, че ще си даде още един шанс да бъде щастлив, защото е изключително читав и го заслужава. А за Хаус... всичко би ми се сторило логично. И да умре, и да живее, и да е щастлив, и да е нещастен... имам предвид, е вече като че ли нищо не може да ме изненада и нищо няма да ми се стори крайно като решение.

А това, че Лиса Еделстайн е отказала да се върне за последните епизоди... аз го писах и по-горе, супер тъпо решение, защото без значение какво ще стане с Хаус и Уилсън, мястото й е там. Да не говорим, че с Хаус наистина се обичаха и ако тя се беше върнала, макар и само за последния епизод, зрителите щяха да останат с впечатлението за отворен финал и че е възможно двамата, един вид, да се съберат "в бъдещето". Ама явно не са й предложили достатъчно пари.
В края на ноември
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Уилсън със сигурност заслужава много по-добра съдба от това, но пък това е като цяло идеята на сериала, поне както аз я възприемам. Хаус, страхотен професионалист, но пълен провал в отношенията с хората. С малки изключения той ги манипулира и иползва, понякога за тяхно добро, но е неспособен да се погрижи за собствения си живот. Вечно някой трябва да го спасява, а докато играе своете игрички, губи най-близките си хора. И до този момент така и нищо не успя да го промени. Единственият човек, с когото отношенията вървяха добре, беше Уилсън. Сега ще изгуби и него и това може би ще бъде в крайна сметка този обрат в психиката му, който да му позволи да живее щастливо. Надявам се да разбере, че има смисъл да променя живота си и до този момент е имал тотално сбъркана концепция за отношенията си с хората.

Може би ще напусне болницата и ще започне нов живот и така някой от колегите му, може би Тауб, ще поеме отдела по диагностиката. Чейс със сигурност ще се уреди на ново място и ще започне стабилна кариера. За момичетата в екипа си нямам и идея, какво ще направят. Чудех се за отношенията между Парк и Чейс, ама...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Аз като разправям, че нервите ми за нищо не стават вече... Преди половин час приключих с днешния епизод и едва сега пиша, щото едва сега мога да фокусирам екрана от рев. И бях сложила да варя един ориз, той тръгнал да загаря, аз го бъркам, а сълзите ми капят в тенджерата. Не знам дали можете да си го представите, ама бях/съм много трагикомична картинка. :girl_cray2:
И много искам да наритам Хю Лори, ако това според него бил upbeat финал. Егати нещастника... каквото и да стане в последната серия, ако Уилсън умре, няма начин финалът да е оптимистичен. Без значение от това как Хаус ще го понесе, смъртта на Уилсън би означавала символът на Доброто през тия 8 години да умре и, честно, това - само по себе си - е трагично. Да ги е**, значи... Ако целта им е била да постигнат емоционален ефект, определено успяват, ама да се гаврят, че бил положителен.. Катарзис и подобни глупости - не, мерси. Сериозно почвам да си мисля дали изобщо искам да гледам последната серия, или да опитам да запомня сериала такъв, какъвто беше до миналия сезон.
И преди някой да ме контрира, че става дума за филм... такива неща се случват на безкрайно добри хора и в реалния живот. Същите неща. Също толкова трагични и непоправими, а после оставаме заобиколени от егоистични задници, които мислят само какво чувстват и искат те самите. И пак ревнах - за Уилсън, за всички онези, които той олицетворява в тия няколко епизода (някои от които съм познавала и хиляди, които не съм), а вероятно егоистично рева и за себе си. Явно наистина са си постигнали целта, обаче ако някога срещна Хю Лори, вероятно наистина ще го наритам. Ако нещата продължат така и няма някакъв туист в последната серия, финалът би могъл да бъде оптимистичен (по някакъв ужасно извратен начин) само за неговия герой, но не и като цяло.

Ако обаче имаше момент, в който се засмях, беше с бисквитките Орео - трябва да кажа на Оги, че продуктите им имат почти магическо въздействие. Ама каква луда реклама им направиха само...
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”