Какво да уча - съвети?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
sweet`girl
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Какво да уча - съвети?
Здравейте...аз съм се насочила към екзотичните специалности и по точно към кореистиката.Моля тези които изучават тази специалност да споделят мненията и наблюденията си.Предварително благодаря 
-
ani_pasova
- В началото бе словото
- Специалност: филосифия
- Курс: четвърти
аз не я уча, но има приятелка която се е захванала и не е много леко. Трябва много желание и воля 
- Chang'e
- В началото бе словото
- Специалност: Китаистика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Съвет от китаист : учете китаистика 
There used to be a greying tower alone on the sea,
you became the light on the dark side of me...
you became the light on the dark side of me...
здравейте , мечтата ми е да бъда журналист , но вероятността да вляза да журналистика е никаква
за това кои други специалности могат да ми бъдат от полза занапред ,защото няма да се откажа от журналистиката 
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
Можеш да запишеш Българска филология и да направиш магистратура Журналистика. По пътя на логиката можеш да запишеш всяка една специалност, която смяташ, че ще ти е интересна и приятна и след това да осъществиш мечтата си да учиш Журналистика
И недей така да се отчайваш, имаш още един изпит, също и устен такъв - гледай по-позитивно на нещата! 
-
bebobaby
- В началото бе словото
някои за юзу - Благоевград
да пише на личен
-
candle
- В началото бе словото
- Специалност: Логопедия
- Курс: първи
Хора тотално се обърках и искам малко съвети, ако е възможно... Имам голямо желание да влезна Психология, но не знам как ще се представя на изпита, затова ми е много важно да си подредя желаните специалности след нея... само че се колебая между няколко специалности, коя по-напред да поставя, а колебанията ми са между: Логопедия, Социални дейности, Славянски филологии, Философия, Културология, желая еднакво всички и не мога да се реша, моля някои ако може да ми даде някакви насоки, също особено ще се радвам, ако ми кажете кои от изброените имат по-голям шанс за реализация... ? (:
-
boresf
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Някой може ли да ми каже нещо за специалностите География и Геология. Четох доста неща като инфо и за двете и от сайта и от справочника...има ли някой, който учи едното или другото в момента, т.е.то ще има де, ама ако е възможно да му пиша ЛС или евентуално той на мен...
- gioiella
- Драскач
- Специалност: Педагогика
- Курс: четвърти
Аз бих ги подредила така:candle написа:Хора тотално се обърках и искам малко съвети, ако е възможно... Имам голямо желание да влезна Психология, но не знам как ще се представя на изпита, затова ми е много важно да си подредя желаните специалности след нея... само че се колебая между няколко специалности, коя по-напред да поставя, а колебанията ми са между: Логопедия, Социални дейности, Славянски филологии, Философия, Културология, желая еднакво всички и не мога да се реша, моля някои ако може да ми даде някакви насоки, също особено ще се радвам, ако ми кажете кои от изброените имат по-голям шанс за реализация... ? (:
Социални дейности
Логопедия
Културология
Славянски филологии
Философия
Но ги подреждам аз...трябва да си помислиш какво искаш да работиш със всяка една и колио реализация би имала.
Имам позната,която учи соц.дейности.Доволна е,въпреки че е задочно ги водят на доста места.Тя е избрала някакъв профил от рода на човешки ресурси.Не знам точното наименование на профила.Според нейните думи само с този профил има реализация.За другите...в институции-за деца,семейства,болни,бездомни...там вече много трябва да си помислиш дали ти се работи.
Логопедия..аз на друго място казах,че е много хубава специалност,но както и работата в институциите,с деца...малко неблагодарна,много зор трябва и призвание.
Културология...там хич не ми е ясно,но звучи интересно.Филологиите..там сигурно също е интересно,но ми се струва,че е като внучето с многото баби-много езици,нито един научен.
Философия...изгражда начин на мислене,но реално после се чудиш какво точно да работиш.Може би като второ висше...нещо подобно,но не и само с това.
-
candle
- В началото бе словото
- Специалност: Логопедия
- Курс: първи
И на мен доста ми се иска Соц.дейности да бележат началото, учебния план ми се струва доста интересен, НО единственото, което ме възпира да изтегля специалността на 2-ро място е, че после почти няма реализация и ако си намеря работа заплащането е супер смешно за работата, която вършиш..gioiella написа:Аз бих ги подредила така:candle написа:Хора тотално се обърках и искам малко съвети, ако е възможно... Имам голямо желание да влезна Психология, но не знам как ще се представя на изпита, затова ми е много важно да си подредя желаните специалности след нея... само че се колебая между няколко специалности, коя по-напред да поставя, а колебанията ми са между: Логопедия, Социални дейности, Славянски филологии, Философия, Културология, желая еднакво всички и не мога да се реша, моля някои ако може да ми даде някакви насоки, също особено ще се радвам, ако ми кажете кои от изброените имат по-голям шанс за реализация... ? (:
Социални дейности
Логопедия
Културология
Славянски филологии
Философия
Но ги подреждам аз...трябва да си помислиш какво искаш да работиш със всяка една и колио реализация би имала.
Имам позната,която учи соц.дейности.Доволна е,въпреки че е задочно ги водят на доста места.Тя е избрала някакъв профил от рода на човешки ресурси.Не знам точното наименование на профила.Според нейните думи само с този профил има реализация.За другите...в институции-за деца,семейства,болни,бездомни...там вече много трябва да си помислиш дали ти се работи.
Логопедия..аз на друго място казах,че е много хубава специалност,но както и работата в институциите,с деца...малко неблагодарна,много зор трябва и призвание.
Културология...там хич не ми е ясно,но звучи интересно.Филологиите..там сигурно също е интересно,но ми се струва,че е като внучето с многото баби-много езици,нито един научен.
Философия...изгражда начин на мислене,но реално после се чудиш какво точно да работиш.Може би като второ висше...нещо подобно,но не и само с това.
А защо работата като Логопед да е неблагодарна ?
Не нямам шанс да вляза журналистика за мое съжаление. Явно журналистиката ще я оставя за магистратура ... Във Велико Търново със сигурност мога да вляза : политология,психология ,маркетинг , стопанско упраление ,предприемачество вCrippled Alice написа:Можеш да запишеш Българска филология и да направиш магистратура Журналистика. По пътя на логиката можеш да запишеш всяка една специалност, която смяташ, че ще ти е интересна и приятна и след това да осъществиш мечтата си да учиш ЖурналистикаИ недей така да се отчайваш, имаш още един изпит, също и устен такъв - гледай по-позитивно на нещата!
социалната сфера ... в Свищом мога да вляза публична администрация ... в Пловдив СОЦИОЛОГИЯ
(СОЦИОЛОГИЯ НА ПРАВОТО, ИКОНОМИКАТА И ИНОВАЦИИТЕ)
Сега не знам какво да уча ...
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
Какво ти се учи?mitakabee написа: Сега не знам какво да уча ...
нещо което да има смисъл занапред или нещо което да ми помогне с журналистиката ... от специалностите които изброих по горе кое най-си струва .. ?Crippled Alice написа:Какво ти се учи?mitakabee написа: Сега не знам какво да уча ...
-
bplay
- В началото бе словото
Кво стана с тва четвърто класиране!?
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.