докога ще гоним преподавателите за невнесени оценки

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

katt
В началото бе словото

докога ще гоним преподавателите за невнесени оценки

Мнение от katt »

Парадокс. Защитил съм си дипломната работа, а се оказа че ми липсват оценки в главната книга от обучението ми още през първата година. Толкова време не съм имал проблем, даже ми издадоха уверение на което пише, че предстои издаване на официален документ. Към кого да се обърна. Тези секратарки са ужасни.
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

е ти чак сега ли откриваш, че ти липсват оценки отпреди три-четири години?!? :roll:
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

То да беше само той... Ти да не би всяко лято да си гледаш оценките в главната книга? При нас инспекторката в Отдел студенти гледаше само книжката и протоколите в личното ти досие преди да удари печата за следващата година. Пък като дойде времето да се дипломираме започнаха изненадите...
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

А на нас нищо не ни гледат, когато се записваме...Дадеш ли бележка, че си платил такса - удрят печата... :roll: Значи догодина ще се изненадваме...
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

най-интересно е когато разбереш че този който трябва да гониш вече не работи в универистета случвало се е :lol:
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Е добре де ,дори ида не са ти вписани някакви оценки в книжката ,то нали си ги има по протоколите черно на бяло ,тогава какъв е проблемът :?: :roll:
Като птичка в небесата :)
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

xpucmo написа:То да беше само той... Ти да не би всяко лято да си гледаш оценките в главната книга?
ми може да не е лятото, но есента като подавам за стипендия си ги гледам естествено (за да не ме излъжат със стотните :wink:), не виждам какво толкова странно има, да не би да има по сто изпита, че да не може да провери?!?
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

@енергия момиче: Погледни го от тази страна: г-жа инспекторката трябва да се пресегне, да свали главната книга, да отвори на съответната страница... Т.е. трябва да приложи сила и да премести някакъв тежък предмет. Г-жа инспекторката обаче е завършила физика и прекрасно знае, че сила по разстояние се нарича работа, а както знаеш, основното качество на администрацията е това, че извършваната от нея работа за единица време (мощността) винаги клони към нула - или върши крайна работа за безкрайно дълго време (съдейки по опашките) или пък върши нулева работа за крайно късото работно време (съдейки по недоволните след това). А същевременно се правят на мощни :(
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

@христо: перфектен пост! :wink:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:roll: Има и доста по-рационални обяснения за всички тези грешки. Сигурно знаете, че поради безкрайни уговорки на студенти с преподаватели, последните дълго не връщат целите протоколи или части от тях в канцелариите. Вина има навсякъде. Просто СУ се променя бавно. Всеки търси своите права, но не изпълнява много-много своите задължения. :oops:
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

xpucmo написа:@енергия момиче: Погледни го от тази страна: г-жа инспекторката трябва да се пресегне, да свали главната книга, да отвори на съответната страница... Т.е. трябва да приложи сила и да премести някакъв тежък предмет. Г-жа инспекторката обаче е завършила физика и прекрасно знае, че сила по разстояние се нарича работа, а както знаеш, основното качество на администрацията е това, че извършваната от нея работа за единица време (мощността) винаги клони към нула - или върши крайна работа за безкрайно дълго време (съдейки по опашките) или пък върши нулева работа за крайно късото работно време (съдейки по недоволните след това). А същевременно се правят на мощни :(
уауууу, не бях поглеждала нещата от тази страна. идейно, много идейно :lol: :lol: :lol:

Щастливо безработна!!!
katt
В началото бе словото

Мнение от katt »

а дали ви се е случвало да търсите пенсиониран преподавател или починал, защото на една колежка и това се случи. :(
Аватар
elfer
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от elfer »

Администрацията в СУ е под всякаква критика!Не е проблез за разнасянето на оценките в книжките, а това как наистина липсват оценки в главната книга!Това е безобразие!Но не се отчайвайте, търсете, има изход от тази неразбория и то е в самите нас!Ние сме тези, които трябва да поемат инициативата, не само да упрекваме другите, че не си вършат работата, не само да гледаме в чуждите паници, не само да си търсим правата като циганетата, а да знаем и задълженията си!Подкарвайки леко кервана напред, ръгайки мързеливците с ръждивия остен, нещата ще започнат да се движат малко по малко!Така че, колеги, не се отчайвайте, не се тюхкайте и оплаквайте, а поемете съдбата си във ваши ръце.Никой освен вас самите не е заинтересуван от свършването на вашата работа!
Огледай се наоколо, нима природата не е истинска богиня ?!
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Crematory написа:А на нас нищо не ни гледат, когато се записваме...Дадеш ли бележка, че си платил такса - удрят печата... :roll: Значи догодина ще се изненадваме...
Миналата година си вадих академична справка и много се изненадах от имената на преподавателите, написани там.. Така че може да се наложи не само да търсим преподавател за подписи, но и това да е преподавател, който не си виждала никога :lol:
Аватар
KeineSonne
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от KeineSonne »

А мини ти при нашата Козарска без да ти е проверила именцето поне три пъти в голямата тежка книга .. Жената много я ругаят, обаче аз съм доволна, така трябва, пък и към мен има някаква неведома разтапяща симпатия 8) Абракадабра :dmage:
Изображение Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”