Help
Модератори: Methuselah, thegirl
-
nikksan
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Help
Здравейте,дълго време търсих определена информация,но не я намерих,затова се извинявам ако въпросите които ще задам са вече разглеждани.
Предпоследна година съм в гимназия и търся какво да уча след това,спрях се на програмиране(сайтове,програми,подръжка на компютърна апаратура и т.н.),но не знам коя точно специалност от ФМИ ще ми даде това което търся.
Вторият ми въпрос е относно приема.До колкото разбрах имам 2 избора.Кой е по-добър?
А при втория как точно се смята оценката,предполагам оценката от изпита по Математика I се умножава по 2 и матурата по математика се прибавя към бала?
Смятате ли че СУ - ФМИ е най-добрият избор за професията която смятам да практикувам?Ако може дайте мнение и за ТУ,НБУ и УНCС ,където също има подобни специалности.
Изпита по Математика само от 8 задачи ли се състои,защото дръпнах този качен в сайта и той беше много кратък.
С колко бал влезнахте вие?Колко стига за момче?
Съжалявам за мнoгoто въпроси,ще бъда благодарен ако дадете мнение.
Поздрави.
Предпоследна година съм в гимназия и търся какво да уча след това,спрях се на програмиране(сайтове,програми,подръжка на компютърна апаратура и т.н.),но не знам коя точно специалност от ФМИ ще ми даде това което търся.
Вторият ми въпрос е относно приема.До колкото разбрах имам 2 избора.Кой е по-добър?
А при втория как точно се смята оценката,предполагам оценката от изпита по Математика I се умножава по 2 и матурата по математика се прибавя към бала?
Смятате ли че СУ - ФМИ е най-добрият избор за професията която смятам да практикувам?Ако може дайте мнение и за ТУ,НБУ и УНCС ,където също има подобни специалности.
Изпита по Математика само от 8 задачи ли се състои,защото дръпнах този качен в сайта и той беше много кратък.
С колко бал влезнахте вие?Колко стига за момче?
Съжалявам за мнoгoто въпроси,ще бъда благодарен ако дадете мнение.
Поздрави.
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Re: Help
Тук има отговор на повечето ти въпроси: http://www.fmi.uni-sofia.bg/priem
Може да разгледаш и темите в този раздел - ФМИ на форума, има теми на различните специалности. Както и в раздела на кандидат-студентите, в КСК Математика.
Може да разгледаш и темите в този раздел - ФМИ на форума, има теми на различните специалности. Както и в раздела на кандидат-студентите, в КСК Математика.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
nikksan
- В началото бе словото
Страницата отдавна съм я прегледал.
Инфото което се дава е крайно недостатъчно.Единствено на едната специалност е опоменато голямата заплата,което ме кара да мисля че това е програмирането.
Инфото което се дава е крайно недостатъчно.Единствено на едната специалност е опоменато голямата заплата,което ме кара да мисля че това е програмирането.
За програмиране - ФМИ.
Баловете последнтие години не са високи. В раздела КСК можеш да видиш за предишни години и да проследиш какъв ще бъде тази година.
Баловете последнтие години не са високи. В раздела КСК можеш да видиш за предишни години и да проследиш какъв ще бъде тази година.

в ТУ също имат компютърни специланости в КСУ факултета им (към който не мога да дам директен линк, защото сайтът им е много "качествено" направен). Те като цяло са с по-ниска реализация от ФМИ (Инф, КН, СИ, ИС), но стават за резервен вариант. За НБУ не знам, и от там имам колеги на работа, но като че ли подготовката, която предоставят е на по-ниско ниво от колкото в другите университети, но пък и приемът е по-лесен доколкото съм чувал.
한류
-
nikksan
- В началото бе словото
Благодаря за инфото.
Намерих някакви балове но те са от рода на 26..28,а на страницата пише че максималният е 24.Другото нещо което ми направи впечетление e че бала за мъже е по-висок от този на жените...!?
Изпита които е качен в сайта има само 8 задачи.Наистина ли има толкова ?
Във ФМИ учи ли се Хардуер..в смисъл поправка на PC-та и разна друга електроника или е само програмиране(С/C++/Java/PHP/Assembler/HTML..)
Намерих някакви балове но те са от рода на 26..28,а на страницата пише че максималният е 24.Другото нещо което ми направи впечетление e че бала за мъже е по-висок от този на жените...!?
Изпита които е качен в сайта има само 8 задачи.Наистина ли има толкова ?
Във ФМИ учи ли се Хардуер..в смисъл поправка на PC-та и разна друга електроника или е само програмиране(С/C++/Java/PHP/Assembler/HTML..)
Различните години се образува по-различен начин бала. Преди максималният бал е бил 30, сега е 24. (Зависи дали някоя от оценките се взима x2 или x3)nikksan написа:Благодаря за инфото.
Намерих някакви балове но те са от рода на 26..28,а на страницата пише че максималният е 24.
Да, това явно учудва доста хора... Балът не е някаква космическа величина, която се определя от въздуха. Ако за една специалност са кандидатствали 300 момчета и 100 момичета (а преимът, да кажем е 50 момчета и 50 момичета). Някак си е логично 50-тото момче да е с доста по-висок успех от 50-тото момиче.nikksan написа:Другото нещо което ми направи впечетление e че бала за мъже е по-висок от този на жените...!?
Да, в последните години са толкова. Ако попаднеш на теми с различен брой задачи, значи са от по-стари години.nikksan написа:Изпита които е качен в сайта има само 8 задачи.Наистина ли има толкова ?
Електроника и електротехника се учат в ТУ. Във ФМИ се учи на теория устройството на компютъра и как той работи (основно един-два курса). Но техническата част е сведена до минимум. Учи се и доста повече висша математика освен програмирането.nikksan написа:Във ФМИ учи ли се Хардуер..в смисъл поправка на PC-та и разна друга електроника или е само програмиране(С/C++/Java/PHP/Assembler/HTML..)
한류
- thegirl
- Легендарен флуудър
Тук може да видиш минималните балове от миналата година: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 68&t=20721
От форума са, но са казани от форумци, които са кандидатствали, т.е. са си актуални за миналата КСК.
От форума са, но са казани от форумци, които са кандидатствали, т.е. са си актуални за миналата КСК.
-
nikksan
- В началото бе словото
Пак съм аз...
Интересува ме това - http://www.fmi.uni-sofia.bg/priem
Ако реша да кандидатствам по втория начин с коефициент 2 изпит по
Математика И равнище;
Матура по математика.
Смисъл,мога да избера едно от двете?Защото ако е така няма как да изкарам максималния бал..
ПС: Съжалявам,но понякога трябва да ми се обяснява като на малоумен.
Интересува ме това - http://www.fmi.uni-sofia.bg/priem
Ако реша да кандидатствам по втория начин с коефициент 2 изпит по
Математика И равнище;
Матура по математика.
Смисъл,мога да избера едно от двете?Защото ако е така няма как да изкарам максималния бал..
ПС: Съжалявам,но понякога трябва да ми се обяснява като на малоумен.
- thegirl
- Легендарен флуудър
Ходиш си на изпит, изкарваш някаква оценка и ти се смята балът с нея.
Освен това, ако си отбелязал, че кандидатстваш и с матура, се смята балът с нея.
За класирането участва по-високият от двата бала.
Освен това, ако си отбелязал, че кандидатстваш и с матура, се смята балът с нея.
За класирането участва по-високият от двата бала.