[КСК 2012] История

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
goblinwfi
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2012] История

Мнение от goblinwfi »

напълно подготвен се чусвтвам по 11-12 теми от Средновековие и Възраждане и още 2-3 г/д пак от същите периоди . Не съм подговтен в/у училищата през Възраждането и цялата нова история . Мисля , че темите които знам ще са ми достатъчни за да се падне някоя от тях. Пък после каквото стане :)

А има ли хора които са се явявали като мен миналата година и тази повтарят ?:Д
firequeen
От дъжд на вятър
Специалност: Английска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от firequeen »

Средновековие - без антиосманска съпротива , и църквата ; Възраждане - горе долу, Нова история - нищичко не знам от нея
firequeen
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от firequeen »

goblinwfi написа:
А каква специалност искаш?
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

goblinwfi написа:напълно подготвен се чусвтвам по 11-12 теми от Средновековие и Възраждане и още 2-3 г/д пак от същите периоди . Не съм подговтен в/у училищата през Възраждането и цялата нова история . Мисля , че темите които знам ще са ми достатъчни за да се падне някоя от тях. Пък после каквото стане :)

има, има :Р историята мен ме провали... ти учиш ли нещо в момента?
grenadier
В началото бе словото

Мнение от grenadier »

Въпрос: Ако темата е "Дейност на Георги Раковски (1821-1867) трябва ли да се разказва за след смъртта му за Добродетелната дружина,Одеското настоятелство,четническата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа?
И също така ако темата е формулурана "България при управлението на Стефан Стамболов" тогава трябва ли да включвам и Константин Стоилов и ако не трябва ли да го спомена,в какъв обем?
alminatora
В началото бе словото
Специалност: Право

Мнение от alminatora »

grenadier написа:Въпрос: Ако темата е "Дейност на Георги Раковски (1821-1867) трябва ли да се разказва за след смъртта му за Добродетелната дружина,Одеското настоятелство,четническата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа?
И също така ако темата е формулурана "България при управлението на Стефан Стамболов" тогава трябва ли да включвам и Константин Стоилов и ако не трябва ли да го спомена,в какъв обем?
Не.

Не.
Аватар
goblinwfi
От дъжд на вятър

Мнение от goblinwfi »

Аз миналата , както и тази се готвя за право . миналата година не ми стигна 0.5 (тоест 0.25 по история)
Не записах нищо и тази година пак пробвам :)
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

goblinwfi написа:Аз миналата , както и тази се готвя за право . миналата година не ми стигна 0.5 (тоест 0.25 по история)
И мен точно толкова ме разделиха от правото.Пуста история, защо се удвоява... Иначе аз в момента уча Културология /влязох с идеята да се преместя/, но сега съм решила ако успея с кандидат-студентските да вляза право, ще опитам и двете да ги уча. :)

Пожелавам ти успех и дано тази година бъдем колеги = )
qnistoyanova
В началото бе словото

Мнение от qnistoyanova »

firequeen написа:Средновековие - без антиосманска съпротива , и църквата ; Възраждане - горе долу, Нова история - нищичко не знам от нея

И аз съм като теб :))) Остава надеждата - да се падне нещо от наученото :))))))) Успех на всички ! :wink:
firequeen
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от firequeen »

goblinwfi написа:Аз миналата , както и тази се готвя за право . миналата година не ми стигна 0.5 (тоест 0.25 по история)
Уау 0,5 не са ти стигнали при положение , че си момче егати високия бал дето е бил :shock: :shock: :shock:
P.S.: Дано тази година успееш :wink:
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

firequeen написа:
Уау 0,5 не са ти стигнали при положение , че си момче егати високия бал дето е бил :shock: :shock: :shock:
P.S.: Дано тази година успееш :wink:
Да бе, бил, трънци. :lol: :lol: 24,84 беше, а местата бяха 150 (преди по 120).Повече от нисък си беше.
SAB-f
В началото бе словото

Мнение от SAB-f »

Здравейте пак, а на мен не ми стана ясно може ли да дадат темата за Славянската писменост отделно?
Аватар
nanozetka
От дъжд на вятър

Мнение от nanozetka »

Най - вероятно - едва ли.
Право - II курс, 2-ри поток
Аватар
bekss
В началото бе словото
Специалност: Право редовно

Мнение от bekss »

goblinwfi написа:напълно подготвен се чусвтвам по 11-12 теми от Средновековие и Възраждане и още 2-3 г/д пак от същите периоди . Не съм подговтен в/у училищата през Възраждането и цялата нова история . Мисля , че темите които знам ще са ми достатъчни за да се падне някоя от тях. Пък после каквото стане :)

Аз също наблегнах на средновековие ... но ми е интересно кои са тези 11 -12 теми можеш ли да им кажеш заглавията?
Право редовно - I курс, 1-ви поток

Нито капка страх , нито крачка назад !!!
Аватар
goblinwfi
От дъжд на вятър

Мнение от goblinwfi »

seduction - аз доколкото знам 2 висши не можеш да запишеш преди да си стигнала 3-ти курс (ако са в един и същи университет) . Иначе аз също ще се радвам да сме колеги :lol:

bekss - темите са : (давам ги ориентировъчно , не с точните заглавия - и без това се менят)

Средновековие - Аспарух и Тервел , Крум , Борис , Симеон , Петър и Самуил , Асеневци(без Иван Асен 2)

Възраждане : Ранно възраждане , Църкви , Раковски , БРЦК , Априлско въст. , Руско-турска
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”